Blog
Bruiloften

Bruiloft Groepsfoto in Coronatijd

Een bruiloft tijdens Corona is al een uitdaging op zich, maar de groepsfoto brengt natuurlijk nog grotere dilemma's met zich mee. Lees hier hoe deze groepsfoto in tijden van Corona tot stand is gekomen.

Bruiloft Groepsfoto in Coronatijd

Bruiloft groepsfoto in coronatijd

Disclaimer


Eerst even een disclaimer omdat we hier te maken hebben met een uitzonderlijke situatie in uitzonderlijke tijden. Er zijn hier sommige foto's te zien waarbij het lijkt alsof mensen zich hier niet houden aan de 1.5 regel. In sommige gevallen is dit gezichtsbedrog dankzij de compositie in de foto, maar in de gevallen waar dit niet het geval is, hebben er geen overtredingen van de regels plaatsgevonden en zijn dit vaak mensen die een huishouden delen en daarom wel 1.5 meter bij elkaar in de buurt mochten komen.

De voorbereidingen

Heerlijk die spanning aan het begin van de dag, ik geniet er elke keer weer van. De situatie is nu toch echt wel een beetje anders en dit heeft ook mijn manier van fotograferen iets beïnvloed. Ik mocht namelijk niet meer zo dichtbij komen als dat ik normaal zou doen om de 1.5 meter regel aan te houden en daarom heb ik veel foto's gemaakt met een wat 'langere' lens. De dag begon bij de bruid waar de make-up artiest (met mondkapje) druk in de weer was om de bruid zo mooi mogelijk te maken voor de grote dag.
Na een half uurtje daar aanwezig te zijn geweest heb ik een kort uitstapje gemaakt naar de bruidegom die zich een paar straten verder klaarmaakte. De hond had hem nog nooit op deze manier gezien en stond dan ook verbaasd toe te kijken hoe de bruidegom zich in zijn pak hees.
Snel daarna ben ik weer naar de bruid gegaan het laatste deel van haar voorbereidingen vast te leggen. Na het aantrekken van de jurk bleek al snel dat ze iets meer was afgevallen dan wat ze had verwacht waardoor blijkbaar de jurk net iets te groot was. Geen probleem voor moeder en zus die met naald en draad de situatie snel tot een succes hebben gemaakt.

De portretten

Het was heet, heel heet... Zo'n 34 graden als ik het me goed kan herinneren en met een strak blauwe lucht. En de portretten stonden gepland voor midden op de dag, wanneer de zon op z'n hoogst stond. Een grote uitdaging dus, want fel licht en hoge temperaturen zorgen voor veel contrast en bezwete mensen. Gelukkig helpt veel water drinken en hebben we de strakke blauwe lucht in ons voordeel weten te gebruiken. Ik heb alleen een groot deel van de fotoshoot in het gras geleden om echt de complete blauwe lucht als strakke achtergrond te kunnen laten zien, gelukkig is het allemaal prima gelukt en hebben we echt wat toffe portretten weten te maken samen!

Ceremonie en Taart

En toen was het moment daar, tijd om de ceremonie van start te laten gaan. De trouwlocatie had alles op alles gezet om te zorgen dat iedereen zich makkelijk aan de regels kon houden. En hoewel misschien een beetje vreemd door al die regelgeving, het bruidspaar vertelde mij na afloop dat ze het niet anders hadden willen doen. Ze hadden totaal geen last van de Corona maatregelen en hebben een heerlijke dag gehad. En dat is gelukkig terug te zien op de foto's!

De groepsfoto

Toch was daar nog een uitdaging die nogal op een andere manier verliep dan bij 'normale bruiloften'. Zo is het namelijk gebruikelijke dat er een groepsfoto gemaakt wordt en daarbij zijn natuurlijk de anderhalve meter erg lastig in stand te houden, vooral als het om een heel grote groep mensen gaat. Gelukkig zag ik in de tuin van de trouwlocatie de ideale oplossing.
In plaats van iedereen statig naast elkaar te laten staan, kwam het idee in mij op om iedereen een activiteit te geven. De tuin lag namelijk bezaaid met allerlei speelattributen die gebruikt konden worden voor de foto. Van loopwagens, tot schommels en wip-waps, er was voor ieder wat wils. Ik heb het bruidspaar gevraagd lekker rond te springen op de trampoline en zie hier het resultaat; Een groepsfoto ten tijden van Corona met 1.5 meter afstand.
Het kan dus wel gelukkig!

Meer foto's hieronder, maar doe eerst even een snelle datum-check!

Hoe zou het zijn om ook het verhaal van jullie bruiloft terug te zien op mijn blog?
Aarzal niet, neem contact op!

Neem een kijkje hieronder voor nog meer verhalen van andere bruiloften

contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Brochure / Datum-check

Wij bijten niet!

Vul dit formulier in voor het aanvragen van de gratis brochure en doe eventueel gelijk een datum-check!

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.