Trouwalbums en prints

Bart Rondeel Photography logo

Print jullie trouwfoto's zodat ze gezien worden!

Jullie trouwdag is voorbij, de huwelijksreis was fantastisch en de herinneringen van deze tijd zijn prachtig. Maar hoe zorg je ervoor dat jullie die geweldige tijd niet slechts een vage herinnering wordt? Dit is waarom jullie mij gekozen hebben als jullie bruidsfotograaf, zodat jullie jaren later dankzij de foto's jullie bruiloft weer intens kunnen herbeleven.

En wat is het dan zonde om de digitale bestanden ergens op een harde schijf te hebben staan en ze alleen af en toe op een laptop of telefoon terug te zien, dat kan toch veel beter?

En dat is precies waarom het printen van jullie trouwfoto's zo waardevol is. Het zorgt ervoor dat jullie de foto's vaker zullen bekijken en bovendien voegt het een geheel nieuwe dimensie toe aan de beleving. Jullie foto's terug zien in een groot album brengt jullie helemaal terug naar de dag van jullie bruiloft. En daarnaast is het natuurlijk supertof om trouwfoto's als unieke kunstwerken aan de muur te hebben hangen. Kunstwerken die jullie niet alleen elke dag herinneren aan jullie bruiloft, maar ook kunst waar jullie letterlijk onderdeel van uitmaken!

verloving fotoshoot haarlem centrum

Het verhaal van jullie bruiloft in een trouwalbum

Niets vertelt het verhaal van jullie trouwdag op een betere manier dan een professioneel luxe trouwalbum die geheel gepersonaliseerd is naar jullie wensen. Elke pagina vertelt z'n eigen verhaal en voegt toe aan het geheel waardoor jullie de bruiloft echt weer intens herbeleven.
Er zijn tal van mogelijkheden om jullie trouwalbum te personaliseren en bovendien kunnen jullie het ontwerp online bekijken en goedkeuren. Daarnaast zijn er extra opties zoals een bijpassende opbergbox en kleinere albums die jullie cadeau kunnen doen aan familie en vrienden.
Als jullie mij kiezen als jullie bruidsfotograaf, krijgen jullie er standaard een trouwalbum bij!

Trouwfoto's als print aan de muur

Jullie trouwfoto's mogen gezien worden!
Ze helpen jullie iedere keer weer om die mooie trouwdag opnieuw te beleven, Maar omdat jullie natuurlijk niet iedere dag de tijd hebben om het hele trouwalbum door te bladeren, bieden prints jullie de ideale manier om toch elke dag weer even herinnert te worden aan die speciale dag.
Artistieke en creatieve foto's werken het beste als print aan de muur. Hoewel de journalistieke foto's fantastisch zijn voor jullie trouwalbum, zullen ze niet altijd even goed werken als print aan de muur.
En dat is precies waarom ik ook graag wat creatieve beelden maak die geschikt zijn om aan de muur te hangen. Zo hebben jullie niet alleen het verhaal van jullie bruiloft in een luxe trouwalbum, maar ook prachtige kunst aan de muur waar jullie zelf deel van uitmaken!
En om te laten zien hoe belangrijk ik dit vind, krijgen jullie standaard een A3 print als jullie mij kiezen als jullie bruidsfotograaf!

Trouwalbums en prints

Bart Rondeel Photography logo

Van digitale foto tot print

Na de bruiloft starten we het proces om jullie albums en prints precies zo te maken zoals jullie dat willen. Ik lever alleen producten van topkwaliteit; met de handgemaakte albums en een door mij ontworpen layout die jullie online in kunnen zien en goedkeuren. De prints maak ik zelf met mijn Canon Pro-1000 fotoprinter, een professionele printer waarmee ik prints kan maken tot A2 formaat (59,4 x 42 cm) op Canon Pro-Luster fotopapier.

Klik op de stappen hieronder voor details over het proces

Album opties bekijken

Een aantal weken na de bruiloft zijn jullie weer bij mij thuis welkom om jullie albumopties te bespreken. Vaak is het al duidelijk hoe groot het album wordt (35x35 cm is het meest gekozen) en is de afspraak vooral belangrijk om voor jullie de talloze opties aan soorten albums, kaftmaterialen en fotopapier te bekijken.
De albums zijn volledig te personaliseren; van het kaftmateriaal wat bijvoorbeeld dezelfde kleur heeft als het trouwpak van de bruidegom, de kleurkeuze van het schutblad, tot de druk van jullie namen en datum op de voorkant van het album. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos.

verloving fotoshoot haarlem centrum

Het ontwerp proces

Nadat jullie de favorieten foto's voor jullie album hebben geselecteerd in de online galerij, ga ik aan de slag met het ontwerp. Ik zorg er daarbij voor dat er op iedere spread (2 pagina's) een verhaal verteld wordt. Afhankelijk van de hoeveelheid foto's zullen er meerdere spreads besteed worden aan de dagdelen van jullie bruiloft.
Ik upload het ontwerp naar de design proof functie in de online portal. Hier kunnen jullie online door het ontwerp heenbladeren en commentaar toevoegen. Ik zal aan de hand van het commentaar het ontwerp aanpassen en na een aantal rondes zal er een ontwerp uitkomen waar jullie 100% tevreden mee zullen zijn.

verloving fotoshoot haarlem centrum

Bestelling, prints en levering

Nadat jullie het ontwerp hebben goedgekeurd zal ik het album bestellen. Ook cadeau-albums en de opbergbox zullen direct meegenomen worden zodat alles straks in één keer geleverd wordt.
Dit is ook het moment waarop jullie aan kunnen geven welke prints jullie willen bestellen. Ik kan tot maximaal een A2 printen en bijsnijden behoort ook tot de mogelijkheden

verloving fotoshoot haarlem centrum

Trouwalbums en prints

Waar hebben andere bruidsparen voor gekozen?

trouwfoto's in het park
Dominika & Jeroen

Dominika en Jeroen hebben flink uitgepakt voor hun trouwalbum. Ze zijn gegaan voor het grootste trouwalbum met een prachtige leren donkergroene kaft. Om het album goed te kunnen bewaren hebben ze gekozen voor de deluxe opbergbox in het donkerbruine Mahoney hout. Ik vond deze combinatie zelf zo mooi dat ik hem ook gebruikt heb voor mijn demo-album van 2021. Dank voor die inspiratie Dominika & Jeroen!

 • A2 print
 • 35x35 cm album donkergroen leer
 • 70 album pagina's
 • Deluxe opbergbox Mahoney hout
trouwfoto's in het park
close up van bruidspaar
inge & douwe

Inge en Douwe hebben besloten hun fotoproducten te matchen met het trouwpak van Douwe. Het groene linnen materiaal dat beschikbaar was voor dit trouwalbum, de opbergbox en de cadeau-albums paste perfect bij de kleur van zijn trouwpak.
En met de grote maat van 35x35 cm en een hoog aantal pagina's hebben zij nu een prachtig trouwalbum met een zeer groot aantal foto's.

 • A2 print
 • 35x35 cm album groen linnen
 • 62 album pagina's
 • Groen linnen opbergbox
 • 2x cadeau-album
trouwfoto's in het park
bruidspaar trouwfoto bij rhederoord
Manouk & Hugo

Het was denk ik geen toeval dat Manouk en Hugo beide een blauwe trui aan hadden toen ik het album bij ze langs kwam brengen. Ook het trouwpak van Hugo was blauw en natuurlijk was de donkerblauwe leren kaft van het album ook erg goed te combineren met de Mahoney donkerbruine opbergbox. Met de cadeau-albums in donkerblauw linnen was hun collectie compleet.

 • A2 print
 • 35x35 cm album donkerblauw leer
 • 60 album pagina's
 • Opbergbox Mahoney hout
 • 2x cadeau-album
trouwfoto's in het park
trouwfoto op het strandtrouwportet in amsterdam bij amstel hoteldestination wedding portret in griekenlandbeachwedding portret bruiloft op het strand
contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Datum-check en brochure

Wij bijten niet!

Check of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum en ik stuur jullie direct mijn brochure toe. Staat de trouwdatum nog niet vast? Laat dan weten welke datum jullie voorkeur heeft.

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact op door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.

persoonlijke aanpak
De keuze voor een fotograaf is heel persoonlijk. Naast de fotografische stijl zijn het karakter en de waardes van de fotograaf één van de belangrijkste criteria om jullie keuze te maken. Als ik iemand inhuur hou ik van een persoonlijke aanpak waarbij er duidelijk en snel gecommuniceerd wordt. Het is om die rede dat ik deze werkwijze ook zelf toepas als fotograaf.
Bart Rondeel bruidsfotograaf
Photo: Roxy Sun
Voor de bruiloft

Jullie mogen deze aanpak dan ook direct van mij verwachten. Bel me, app me of mail me en je mag altijd een reactie van mij verwachten. Natuurlijk ook zo snel mogelijk, maar ook ik zal de telefoon eens weg moeten leggen. Zo ben ik natuurlijk vaak te vinden op de mat, de mountainbike en op bruiloften, dus een telefoon opnemen zal niet altijd gaan.

Persoonlijk contact is dus echt heel belangrijk voor mij en daarom zal ik jullie ook graag willen leren kennen. Tijdens een kennismaking gaat het dan ook vooral over jullie. Ik wil van alles van jullie weten, want hoe meer ik weet, hoe beter ik voor jullie de bruiloft kan vastleggen.
Kijk maar eens naar de foto hieronder. Ik wist dat de bruid een speciale band had met haar opa dus ik was constant op zoek naar het juiste moment om die band vast te leggen. Voor haar is dit daarom één van de belangrijkste foto's geworden.

Bruidspaar danst met opa

Natuurlijk hebben we het tijdens de kennismaking ook over de planning van jullie dag en hoe de fotografie, en dan met name de portretten, hier het beste bij ingepland kunnen worden. Ik maak een hoop bruiloften mee, dus het hoeft niet alleen over de fotografie te gaan. Ik heb allerlei praktische tips die jullie goed kunnen gebruiken voor jullie bruiloft. Ik vind het simpelweg gewoon leuk om te horen wat jullie allemaal van plan zijn en denk graag met jullie mee om dit tot een succes te maken.

Daarnaast krijgen jullie toegang tot de online portal. In deze online omgeving komt alles wat betreft onze samenwerking terecht. Natuurlijk zal ik dit ook allemaal aan jullie laten zien en uitleggen tijdens de kennismaking, meer hierover bij de pagina over de online portal.

Daarnaast kunnen jullie tijdens de voorbereidingen natuurlijk altijd contact met mij zoeken voor vragen of tips. Aanpassingen in de planning kunnen via de portal doorgegeven worden en ik zal deze aanpassingen ook direct zien.
Kort voor de bruiloft hebben we nog even contact om voor de laatste keer alle details door te nemen om er zeker van te zijn dat ik overal van op de hoogte ben. En daarna is het dan eindelijk zover!

Bruiloft ballon detail foto
Tijdens de bruiloft

Eindelijk! Na zo'n lange tijd plannen is de speciale dag dan eindelijk aangebroken. Het is jullie dag, jullie moeten ongestoord kunnen genieten en daar ga ik en natuurlijk al andere mensen om jullie heen voor zorgen. Het is om die rede dat ik altijd nauw contact hou met de ceremoniemeester en andere mensen die betrokken zijn bij de bruiloft om de organisatie zo strak mogelijk te houden.

Bruidsfotografie tijdens ceremonie
Photo: Eliza Dernovska

Op de bruiloft ben ik onzichtbaar wanneer dat nodig is maar aanwezig wanneer dat moet. Zo zal ik vaak tijdens de ceremonie meer op de achtergrond werken, maar bijvoorbeeld bij de groepsfoto toch echt even de aandacht op moeten eisen zodat ook die foto een succes wordt. Tijdens het feest dans ik lekker mee omdat ik merk dat ik dan veel dichterbij kan komen en mensen zich veel meer open stellen voor mijn camera.
Geen zin in ongemakkelijke poses tijdens de portretten? Gelukkig, ik namelijk ook niet! Zie het als een relaxte wandeling die ik zorgeloos voor jullie vastleg. Ik zal jullie uiteraard hier en daar een beetje 'regisseren' om zo de mooiste beelden te krijgen, maar ik hou van beweging en zie dat dus ook graag terug tijdens deze shoot. Doe maar gek, lach, vermaak elkaar en wees lekker jezelf, zo komen de foto's uiteindelijk ook het beste tot hun recht.
Verder doe ik gedurende de dag gewoon lekker mee. Ik hou van bruiloften en alles wat ermee te maken heeft. Ik ben lekker mezelf, lach mee en heb oprecht een hele leuke tijd tijdens jullie bruiloft.

Na de bruiloft

De bruiloft is voorbij, maar ik werk nog hard door. Na het maken van de nodige back- ups is het nu namelijk aan mij om te zorgen dat al die foto's zorgvuldig uitgekozen en nabewerkt worden. Ik schiet op een dag duizenden foto's en ik zie ze werkelijk allemaal voorbij komen, ik selecteer alleen de aller beste en zorg ervoor dat ze uiteindelijk in de nabewerking nog extra tot hun recht komen door ze echt te transformeren tot mijn eigen unieke stijl.
Natuurlijk begrijp ik dat jullie echt niet kunnen wachten om de eerste foto's te zien en daarom zorg ik er altijd voor dat er binnen een week een preview voor jullie klaarstaat in de online galerij. Op die manier zit de dag nog lekker fris in jullie geheugen en beleven jullie alle momenten opnieuw.
Omdat ik veel aandacht besteed aan het selecteren en de nabewerking heb ik ongeveer 4 tot 6 weken nodig om uiteindelijk alle foto's via de online galerij aan jullie te leveren. Natuurlijk is de galerij te delen met alle vrienden en familie, maar daarnaast kunnen jullie nu ook de selectie gaan maken voor jullie trouwalbum. Jullie kunnen dit aan mij doorgeven via de galerij en vervolgens zal ik met die selectie het album ontwerpen en uiteindelijk weer aan jullie laten zien via de portal. Natuurlijk kunnen jullie hier rustig in jullie eigen tijd doorheen bladeren en aangeven waar jullie graag nog aanpassingen zien voordat het ontwerp uiteindelijk naar de producent gestuurd wordt. De foto voor jullie print mogen jullie op elk gewenst moment doorgeven.
De levering van het album zal enkele weken in beslag nemen en na het overhandigen van het album en de print zit het er dan toch echt op. Het enige wat ik dan nog van jullie vraag is of jullie mijn werk willen beoordelen. Groei is voor mij enorm belangrijk en de beste manier om erachter te komen hoe mijn werk en aanpak is ervaren, is door het te vragen aan mijn eigen klanten!

moderne tools
Tegenwoordig is het internet niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen is tegenwoordig online en heeft een smartphone, daarom maak ik gebruik van de modernste tools om voor jullie als bruidspaar voor een ervaring te zorgen waar gemak, duidelijkheid en stijl voorop staan.
Wedding photographer Bart Rondeel
Photo: Roxy Sun
De online portal

Alle bruidsparen die mij boeken als bruidsfotograaf voor hun bruiloft krijgen een totaalpakket. Hier zit standaard toegang tot de online portal bij in en dat doe ik niet voor niks. Niet alleen is dit voor jullie erg tof en handig, ook voor mij is het een tool waar ik dagelijks gebruik van maak om de communicatie met gemak te laten verlopen. Bovendien bevat de portal ook een online galerij die makkelijk met vrienden en familie te delen is en kunnen jullie zelfs het ontwerp van jullie album via deze tool bekijken en goedkeuren.

De galerij

Een online omgeving waar al jullie foto's in te zien zijn en die na afloop van de bruiloft te delen is met alle vrienden en familie, dat is simpel gezegd de galerij.
USB sticks zijn eigenlijk al niet meer van deze tijd. Technische ontwikkelingen gaan zo snel dat de nieuwste laptops al geen USB ingang meer hebben. Alles is verbonden met het internet en dat is waarom de online galerij zo enorm waardevol is.
Het is snel, simpel, ziet er mooi uit en tegenwoordig heel belangrijk, het werkt feilloos op alle apparaten. Daarnaast zijn er ook over details als de beveiliging en toegankelijkheid nagedacht en kan ik de zal ik de foto's voor jullie per overzichtelijk indelen in verschillende categorieën

Trouwfotografie galerij voorbeeld

Jullie krijgen exclusieve digitale rechten om als enige de files in hoge resolutie en uiteraard zonder mijn bedrijfslogo te kunnen downloaden. Daarnaast kunnen jullie ook zelf beslissen welke foto's allemaal te zien zijn voor vrienden en familie. Misschien vinden jullie sommige foto's iets te persoonlijk en hoeven die niet perse gedeeld te worden, jullie kunnen deze foto's dan makkelijk verbergen voor anderen.
Ook bevat de galerij de handige functies om jullie favorieten te selecteren. Ik kan deze selectie dan weer gebruiken in het ontwerp van het trouwalbum.

Hebben jullie interesse in het bestellen van prints? Dan kan ik zelfs een ander type galerij voor jullie aanmaken waarin jullie heel makkelijk kunnen zien hoe de foto er aan de muur uitziet.

Bruidsfotografie print voorbeeld

Kortom, de galerij is echt helemaal van deze tijd en maakt niet alleen het delen van de foto's na de bruiloft super makkelijk, het is ook nog eens heel erg veilig en bovendien dag en nacht te bekijken.

Bruidsfotografie galerij voorbeeld
Album ontwerp

Nadat ik van jullie de favoriete foto's heb doorgekregen via de galerij ga ik aan de slag met het ontwerp van het album. Uiteraard is de layout afhankelijk van de grootte van het album dat jullie bestellen. Foto's komen wel echt het beste tot hun recht wanneer ze groot worden geprint, dus ik raad het niet aan té veel foto's te selecteren, dan wordt het erg druk.

Zodra ik het eerste ontwerp af heb kunnen jullie deze inzien via de portal. Jullie kunnen er doorheen bladeren en zelfs aangegeven waar jullie graag aanpassingen zien. Na de nodige aanpassingen komen we uiteindelijk bij het ontwerp dat naar de producent gestuurd zal worden. Dit gebeurd pas zodra jullie dit goedkeuren in de portal zodat hier geen misverstand over kan ontstaan. Hieronder een voorbeeld van een groot album 35x35 cm waarin het bruidspaar vraagt om de tekst iets kleiner te maken.

Album Design proofing voorbeeld
communicatie tools

Naast deze paradepaardjes van de portal is er ook over de formaliteiten nagedacht. Zo zijn er formulieren waarin jullie de album opties rustig in jullie eigen tijd kunnen bekijken. Ook zijn er formulieren om wat contactgegevens met mij te delen (denk aan bijvoorbeeld de ceremoniemeester of de trouwlocatie) en is er een heel handig formulier waarin jullie de planning van de dag kunnen invullen zodat het voor mij altijd duidelijk is hoe de planning eruit ziet. Zelfs de facturen en dergelijke zijn hier allemaal in terug te vinden in kunnen jullie in je eigen tijd inzien.