Blog
Bruiloften

Trouwen bij de Hortus Oranjerie en Koetshuis de Burcht in Leiden

Kristina en Jeroen trouwen bij de Oranjerie van Hortus Botanicus in Leiden. Het is een korte dag, afgesloten bij Koetshuis de Burcht, maar daarom niet minder liefdevol. Lees in deze blogpost hoe ook een korte bruiloft toch supermooi kan zijn!

Trouwen bij de Hortus Oranjerie en Koetshuis de Burcht in Leiden

Trouwportretten bij de Hortus Oranjerie in Leiden

Hortus Botanicus in Leiden is een prachtige plek om te trouwen, dat vonden Kristina en Jeroen ook. De Oranjerie waar hier vaak de ceremonie plaats vind, stamt uit de 18de eeuw en heeft een prachtige uitstraling. Met hoge plafonds, grote ramen en een hoop lichtinval is de oranjerie een grote open ruimte waar erg veel gasten voor de bruiloft in passen.

Ik begin deze dag een beetje ongebruikelijk omdat Kristina en Jeroen besloten om direct bij aankomst al wat mooie trouwfoto's te maken in de Hortus van Leiden. Er zijn meerdere plekken waar je al gauw hele mooie foto's kan maken met veel groen. Daarnaast is ook de sterrenwacht een blikvanger die ook zeker het bezoeken waard is.

Na een korte wandeling komen we terug bij de Oranjerie en arriveren de eerste gasten al voor de trouwceremonie.

Trouwceremonie en receptie in de Oranjerie van Hortus

De ceremonie vindt plaats in de Oranjerie van Hortus Botanicus in Leiden. Alle gasten voor de bruiloft worden ontvangen met een drankje en na enige controle van de zitplaatsen, wordt iedereen naar de Oranjerie geleid waar de plechtigheid zal plaatsvinden.
De ceremonie wordt geleid door een goede vriendin van Kristina die zich enorm goed heeft voorbereid en een aantal mooie woorden deelt die omschrijven hoe Kristina en Jeroen elkaar gevonden hebben. Na de geloftes en een hartstochtelijke kus zijn ze getrouwd!!!
Ze worden door alle gasten met een prachtige erehaag en een hoop bellenblaas ontvangen voor de Oranjerie. Er volgt een receptie waarin de gasten van de bruiloft genoeg tijd krijgen om het nieuwe bruidspaar te feliciteren. Een aantal mooie woorden worden gedeeld door de familie van het bruidspaar en na een aantal uur drankjes, gezelligheid en taart, is het tijd om ons richting de Burcht te begeven om de dag af te sluiten.

Een trouwdiner bij Koetshuis de Burcht

Een korte wandeling door Leiden leid ons naar Koetshuis de Burcht, waar we rustig verder feesten en de dag afsluiten met een heerlijk diner. Koetshuis de Burcht ligt op een prachtige locatie aan de voet van de oude Burcht van leiden. Je kan er lastig met de auto komen, maar juist daardoor is het een rustige plek, ideaal om aan trouwfeest te organiseren.
Door de coronamaatregelen zullen we deze avond niet keihard gaan feesten, maar blijft het bij een ingetogen diner. Wel worden er nog enkele mooie en vooral lachwekkende anekdotes gedeeld door vrienden en familie.

Al met al een korte, maar niet minder liefdevolle dag. Kristina en Jeroen, van harte gefeliciteerd!!

Meer foto's hieronder, maar doe eerst even een snelle datum-check!

Hoe zou het zijn om ook het verhaal van jullie bruiloft terug te zien op mijn blog?
Aarzal niet, neem contact op!

Neem een kijkje hieronder voor nog meer verhalen van andere bruiloften

contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Brochure / Datum-check

Wij bijten niet!

Vul dit formulier in voor het aanvragen van de gratis brochure en doe eventueel gelijk een datum-check!

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.