Blog
Bruiloften

Bruiloft in Haarlem en trouwfeest in de duinen.

Gelukkig voor deze bruiloft in Haarlem, geen problemen door een lockdown. Een trouwdag met enorm veel op de planning; Klaarmaken op verschillende locaties, trouwfoto's en ceremonie in het centrum van Haarlem, een korte stop bij Orangerie Elswout en een fantastisch trouwfeest bij trouwlocatie Gestrand nabij Bloemendaal.

Bruiloft in Haarlem en trouwfeest in de duinen.

Een drukke bruiloft ochtend in Haarlem

Er stond veel op het schema voor deze bruiloft in Haarlem.
Zo begon ik de dag bij Marlieke, die omringt was met familie en vrienden en haar make-up en haar liet verzorgen bij Knippen Dus. Na een half uurtje gefotografeerd te hebben vervolg ik mijn weg richting het centrum van Haarlem. Wietse had namelijk nog even een goede trimbeurt van zijn baard nodig om er tip top uit te zien op hun bruiloft en besloot daarom de dag in stijl te beginnen met de mannen. Om de spanning er een beetje af te halen begon het gezelschap om 10:00 met een kwaliteits wiskey en een zoetigheid. En ook na hier een half uurtje gefotografeerd te hebben, was ik alweer onderweg naar Marlieke die op het punt stond haar trouwjurk aan te doen bij haar oma thuis. Na ook weer een korte tijd bij Marlieke stapte ik de auto in om in het centrum van Haarlem het klaarmaken van Wietse verder vast te leggen. Een bruidegom met stijl, dat was wel te zien aan zijn groene trouwpak met mooie details in de riem en z'n schoenen. En om het plaatje compleet te maken, hadden ze voor de bruiloft een Ford Mustang als trouwauto gehuurd.

Marlieke bevond zich nog steeds bij haar oma, waar de first look gepland stond. En dat is precies waar ik Wietse opwacht die met zijn Mustang aan komt rijden om zijn bruid op te halen. Een prachtig moment volgt wanneer dit bruidspaar elkaar voor het eerst ziet en na een groot applaus vervolgen we onze weg richting het centrum van Haarlem om trouwfoto's te maken.

Bruidsportretten en ceremonie in het centrum van Haarlem

Ik ga met Marlieke en Wietse aan de wandel in het centrum van Haarlem om een aantal mooie trouwfoto's vast te leggen van het bruidspaar. Ze houden zoveel van deze mooie oude stad, dat ze graag de essentie van Haarlem in de trouwfoto's terug wilde zien. Natuurlijk de grote St. Bavokerk op de grote markt, maar ook de smalle steegjes, oude straatjes en natuurlijk het Spaarne mogen niet ontbreken tijdens deze portretshoot van dit bruidspaar. Na de trouwfoto's laat ik het bruidspaar alleen en ga ik richting het gemeentehuis van Haarlem om ze daar op te wachten voor de ceremonie in de grote Gravenzaal.

Alle gasten staan het bruidspaar al op de wachten op de Grote Markt van haarlem. Natuurlijk komen ze aan met hun prachtige Mustang en wordt iedereen uiteindelijk toegelaten tot de machtige Gravenzaal van het gemeentehuis van Haarlem. Deze prachtige grote zaal is ideaal om in te trouwen als je een groot gezelschap aan gasten hebt. Marlieke wordt weggegeven door haar vader en na een mooie ceremonie is het dan eindelijk officieel: Marlieke en Wietse zijn getrouwd!

Stop bij Elswout en trouwfeest bij trouwlocatie Gestrand

Na de ceremonie vertrekken alle gasten richting de trouwlocatie waar heeft diner en feest zal plaatsvinden: Gestrand. Gestrand is een enorm leuk restaurant midden in de duinen en ideaal om een herst- of winterbruiloft te vieren. Deze trouwlocatie is namelijk onderdeel van een camping en daarom in de zomer niet beschikbaar, in de hersft en winter is het echter een stuk rustiger en daarom ideaal om er in deze periode te trouwen. Voordat we richting de trouwlocatie gaan, maak ik echter nog een korte stop met het bruidspaar bij Orangerie Elswout. Het landgoed van Elswout is ideaal om nog even kort wat prachtige trouwfoto's te maken in een natuurlijke omgeving. Na een half uurtje zijn we ook hier klaar en vertrekken we richting de duinen om de liefde van dit bruidspaar te vieren.

Na een mooie aankomst bij Gestrand volgt het diner waar in een aantal speeches van familie en vrienden, hele mooie woorden gedeeld worden. Er wordt hier en daar een traan van geluk gelaten en na het diner is iedereen volledig klaar om eindelijk weer eens keihard te feesten, want dat is door Corona voor iedereen echt al een tijd geleden.

Het feest wordt geopend met een fantastische first dance van Marlieke en Wietse. Het is te zien dat ze hier op geoefend hebben en ook de gasten staan vol verwondering in een kring te kijken hoe dit bruidspaar laat zien wat een échte first dance is. Na de first dance gaat het feest pas echt los en omdat voor veel mensen sinds Corona dansen bijna een vergeten kunstvorm is geworden, gaat iedereen compleet los op de muziek.

Marlieke en Wietse, wat een dag!! Jullie hebben de bruiloft echt eigen gemaakt en alles precies zo gedaan zoals jullie dat wilden. Heel erg bedankt dat ik deze dag voor jullie mocht vastleggen!!

Meer foto's hieronder, maar doe eerst even een snelle datum-check!

Hoe zou het zijn om ook het verhaal van jullie bruiloft terug te zien op mijn blog?
Aarzal niet, neem contact op!

Neem een kijkje hieronder voor nog meer verhalen van andere bruiloften

contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Brochure / Datum-check

Wij bijten niet!

Vul dit formulier in voor het aanvragen van de gratis brochure en doe eventueel gelijk een datum-check!

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.