Blog
Bruiloften

Bruiloft bij Hortus Leiden en bootrit naar Tante Kee

Deze bruiloft in Leiden was fantastisch! Een geweldige trouwceremonie bij de Oranjerie van Hortus Botanicus, trouwfoto's in het centrum van Leiden, een bootrit naar Kaag en een heerlijk diner bij Tante Kee.

Bruiloft bij Hortus Leiden en bootrit naar Tante Kee

Klaarmaken en first look in Leiden

Ik begin mijn dag bij de bruidegom, Hylke. Bij aankomst zijn er al wat mensen aanwezig die zich ook aan het klaarmaken zijn voor deze bruiloft in Leiden en ook Hylke zorgt ervoor dat hij op tijd klaar is voor de first look vlak bij hun huis. Het belooft een prachtige dag te worden en dat is aan ieders gezicht af te lezen. Ondanks Corona mag er namelijk wel gewoon getrouwd worden en is er dit keer geen lockdown die roet in het eten gooit voor de trouwdag van dit bruidspaar.
Na ook de kat goed in beeld te hebben gebracht vervolg ik mijn weg richting Emma, die bij haar moeder zich aan het voorbereiden is op de bruiloft. Ook hier is het gezellig druk en heeft iedereen er ontzettend veel zin in. Gelukkig is Emma op tijd om haar aanstaande tijdens het first look moment in volle glorie te aanschouwen.
Hylke staat al op de brug op haar te wachten wanneer Emma aankomt. In spanning loopt Emma op Hylke af en eindelijk is daar het moment dat ze elkaar voor het eerst zien in hun trouwkleding.

Trouwfoto's in het centrum van Leiden

Na de first look nemen we kort de tijd om trouwfoto's te maken in het centrum van Leiden. We hebben zelfs het geluk dat we even de Hooglandse Kerk in mogen om wat trouwportretten vast te leggen, een hele unieke locatie omdat vooral binnen trouwfoto's maken daar normaal gesproken niet kan.
Na een korte wandeling door de stad met als resultaat wat geweldige foto's waar Emma werkelijk op lijkt te vliegen, komen we aan bij de Oranjerie van Hortus Botanicus waar uiteindelijk de trouwceremonie zal plaatsvinden.

Trouwceremonie bij de Oranjerie van Hortus Botanicus in Leiden

De trouwceremonie vindt (bij hoge uitzondering) buiten plaats. Een korte regenbui vlak voor de ceremonie lijkt een probleem, maar nadat iedereen even kort naar binnen vlucht kan de ceremonie al snel beginnen.
Het is een ceremonie met een prachtig uitzicht over de Hortus, maar ook één met veel emotie en natuurlijk een hele hoop liefde. Na een volmondig ja zijn Emma en Hylke officieel getrouwd en is het tijd om dit te vieren met een toost en het aansnijden van de taart in de Oranjerie.

Bootrit naar Kaag en trouwdiner bij Tante Kee

Na de receptie vertrekken we met ze allen vanaf de Hortus per boot naar Kaag. Het is een lange bootrit door het centrum van leiden, de polder ten noorden van Leiden en een uiteindelijk aanmeren bij restaurant Tante Kee waar het bruidspaar en hun gasten zullen genieten van een volledig verzorgt diner.
Tijdens het diner zijn er verschillende momenten waarin familie en vrienden lieve woorden delen met het bruidspaar en na een lange avond is het tijd om met de veerboot naar de bus te gaan die ons allemaal weer terug brengt naar Leiden.

Wat was het een heerlijke dag. Super dat ik hier bij mocht zijn, dank jullie wel Emma en Hylke!

Trouwleveranciers betrokken bij deze bruiloft:

Trouwlocatie: Oranjerie Hortus Botanicus Leiden
Bakkerij: Soetenso
Bloemist: De Mooij Warmond
Restaurant: Tante Kee
Make-up: Visagie by Leonie

Meer foto's hieronder, maar doe eerst even een snelle datum-check!

Hoe zou het zijn om ook het verhaal van jullie bruiloft terug te zien op mijn blog?
Aarzal niet, neem contact op!

Neem een kijkje hieronder voor nog meer verhalen van andere bruiloften

contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Brochure / Datum-check

Wij bijten niet!

Vul dit formulier in voor het aanvragen van de gratis brochure en doe eventueel gelijk een datum-check!

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.