Blog
Bruiloften

Trouwjurk drama op regenachtige bruiloft

De nachtmerrie van elke bruid, een modderige trouwjurk. Wat kan je er aan doen, maar bovenal, hoe blijf je positief als je nog een hele dag te gaan hebt? Lees het verhaal van Linda en William die na het schieten van hun trouwfoto's voor een grote uitdaging stonden.

Trouwjurk drama op regenachtige bruiloft

Meer foto's hieronder, maar doe eerst even een snelle datum-check en ontvang direct mijn brochure!

Datum-check

Trouwjurk drama op regenachtige bruiloft

Linda en William, een natte bruiloft

Vrijdag 1 november 2019, een dag met een weersvoorspelling waar niet elk bruidspaar blij van wordt. Over het algemeen een grijze dag met af en toe een bui, maar dit liet Linda en William (en hun zoontje Mats) ongemoeid, ondanks dat we het plan hadden om een aantal toffe trouwportretten op een buitenlocatie te schieten.

De voorbereidingen

De dag begon rustig, William en Mats waren al druk in de weer toen ik aankwam om bij hun de eerste voorbereidingen vast te leggen. Zoals bij bijna elke bruiloft, was er al wel wat van de spanning te voelen, maar desondanks was iedereen enorm relaxed en verliep het aankleden erg soepel. Het verschonen van een poepluier en de nodige tranen horen er echter wel gewoon bij en ik leg dit soort momenten dan ook graag vast.

De volgende locatie, het adres waar Linda zich aan het voorbereiden was. Bij mijn aankomst was Linda al bezig met de laatste puntjes op de i voor het haar en de make-up. Er waren al een hoop vrienden en familie aanwezig die Linda hielpen met het aantrekken van de jurk en ondanks de chaos en spanning, was iedereen enorm vrolijk en opgetogen.

First look en portretten

Rond 11:00 is het zover, William en Mats komen samen Linda ophalen. Ik vind dit persoonlijk één van de mooiste momenten van de dag. De 'first look', niet alleen het moment dat William en Linda elkaar die dag voor het eerst zien in hun trouwjurk en trouwpak, maar ook het moment dat ze elkaar voor het eerst in de ogen kijken en beseffen dat het nu toch echt gaat gebeuren. Een moment waar maanden (soms zelfs jaren) naar is toegeleefd is eindelijk aangebroken. En dat voel je in elke blik, kus en omhelzing.

Op het moment dat het tijd was om te vertrekken voor de portretten zat het weer mee en was het droog. We hebben daarom besloten naar de geplande plek te gaan om wat hele toffe beelden te maken. In november is de herfst natuurlijk volop haar werk aan het doen, wat ook bleek toen we bij de eerste locatie aankwamen. Een prachtig dek van bladeren heeft hier echt geholpen om de sfeer van deze herfstbruiloft te laten zien in deze bruidsportretten.
Ook locatie twee verliep droog, echter bleek dat de natte grond toch wel wat schade aan had gericht aan de trouwjurk van Linda. Zelfs na een korte wandeling was de sleep al bruin van de modder, dus Linda had twijfels bij hun keuze om toch voor de buitenlocatie te kiezen. Er was op dat moment echter weinig meer aan te doen dus we besloten er met z'n allen het beste van te maken en een zo tof mogelijke serie aan foto's neer te zetten.
En dit is waar het karakter van dit bruidspaar echt tevoorschijn kwam. Ik heb werkelijk nog nooit een bruidspaar vastgelegd, dat ondanks zo'n modderige jurk, zo positief en gelukkig bleef. Het maakte allemaal niks meer uit en waar het echt om ging was dat dit de dag van hun leven was en een beetje modder daar geen verandering in zou brengen. Dit geluk is daarom ook heel erg goed terug te zien in de foto's. Ik blijf ook doorschieten tussen de momenten door en vooral de foto waar William zijn aanstaande met een enorme vieze jurk terug naar de auto brengt is voor mij de meest veelzeggende foto van die dag die hun karakter in één beeld laat zien.

De ceremonie

De ceremonie bevond zich in de kerk van Bleiswijk en gelukkig stond er bij aankomst al direct een team van vriendinnen klaar die Linda's jurk direct konden schoonmaken. Het is voor mij nog steeds een wonder dat ze met een simpel sopje de jurk weer zo wit hebben weten te krijgen, maar het is gelukt!

De ceremonie was fantastisch. Vele mooie woorden van vrienden en familie, ringdrager Mats, ondeugende kinderen en uiteindelijk zonder stotteren en vol overtuiging twee prachtige geloftes en 'ja-woorden'.

Receptie, diner en feest!!!

Nu alle officiële gedeeltes waren afgerond, was het tijd de rest van de dag zonder stress door te komen. Een relaxte receptie en een heerlijk diner volgt. Ook hier worden weer mooie woorden gedeeld, oude herinneringen opgehaald en nieuwe herinneringen gemaakt.

Het feest was voor mij echter uniek, want nog nooit had ik een openingsdans meegemaakt die op deze manier was voorbereid. Een kort toneelstuk met een ingestudeerde dans achter een laken waardoor alleen de schaduwen zichtbaar waren, zorgde voor een supertof effect. Vervolgens maakte een sprong door datzelfde laken een nog grotere indruk en speelde de DJ, Rick van De Bruiloft Disco Show, daar goed op in. Wat volgde was een fantastisch trouwfeest, met de nodige drank, plezier en dansmoves om de liefde van Linda en William die dag te vieren.

bruidegom douchen voorbereidingen
kinderen voorbereidingen bruiloft
klaarmaken voor trouwdag
luier verschonen bruiloft
stropdas knopen voor bruiloft
vriendinnen van de bruid
trouwjurk aantrekken
bruid op gemakt stellen
trouwjurk aandoen
vriendinnen van de bruid
wachten op de bruidegom
aankomst bruidegom
spannend
first look bruidspaar
first look bruidspaar leiden
bruidspaar leiden
verliefd leiden
kinderen op bruiloft leiden
prachtige bruid
fotoshoot bruidspaar leiden
trouwfoto berschenhoek
bruidspaar in park
wandeling bruidspaar
vieze trouwjurk bruid
smerige trouwjurk bruidspaar
vieze trouwjurk bruid dragen
aankomst bruidegom ceremonie
bruid komt aan bij ceremonie
speech van getuigen
bruidsceremonie leiden
ringdrager bruidsceremonie
lachen tijdens trouwceremonie
plezier tijdens trouwdag
bidden bruidsceremonie
piano in de kerk trouwen
ondeugend kind op bruiloft
lachende mensen tijdens diner
first danse bruiloft
first dance bruidspaar
shotjes feest
shotjes trouwfeest
dansende gasten trouwfeest
zingende moeder feest
bruids op de dansvloer
vrolijke bruid
knuffel
hou mijn drankje vast
bruids dansen
rolstoel op de dansvloer
bruid knuffel met ouders

Hoe zou het zijn om ook het verhaal van jullie bruiloft terug te zien op mijn blog?
Aarzel niet, neem contact op!

Neem een kijkje hieronder voor nog meer verhalen van andere bruiloften

contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Datum-check en brochure

Wij bijten niet!

Check of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum en ik stuur jullie direct mijn brochure toe. Staat de trouwdatum nog niet vast? Laat dan weten welke datum jullie voorkeur heeft.

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact op door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.

persoonlijke aanpak
De keuze voor een fotograaf is heel persoonlijk. Naast de fotografische stijl zijn het karakter en de waardes van de fotograaf één van de belangrijkste criteria om jullie keuze te maken. Als ik iemand inhuur hou ik van een persoonlijke aanpak waarbij er duidelijk en snel gecommuniceerd wordt. Het is om die rede dat ik deze werkwijze ook zelf toepas als fotograaf.
Bart Rondeel bruidsfotograaf
Photo: Roxy Sun
Voor de bruiloft

Jullie mogen deze aanpak dan ook direct van mij verwachten. Bel me, app me of mail me en je mag altijd een reactie van mij verwachten. Natuurlijk ook zo snel mogelijk, maar ook ik zal de telefoon eens weg moeten leggen. Zo ben ik natuurlijk vaak te vinden op de mat, de mountainbike en op bruiloften, dus een telefoon opnemen zal niet altijd gaan.

Persoonlijk contact is dus echt heel belangrijk voor mij en daarom zal ik jullie ook graag willen leren kennen. Tijdens een kennismaking gaat het dan ook vooral over jullie. Ik wil van alles van jullie weten, want hoe meer ik weet, hoe beter ik voor jullie de bruiloft kan vastleggen.
Kijk maar eens naar de foto hieronder. Ik wist dat de bruid een speciale band had met haar opa dus ik was constant op zoek naar het juiste moment om die band vast te leggen. Voor haar is dit daarom één van de belangrijkste foto's geworden.

Bruidspaar danst met opa

Natuurlijk hebben we het tijdens de kennismaking ook over de planning van jullie dag en hoe de fotografie, en dan met name de portretten, hier het beste bij ingepland kunnen worden. Ik maak een hoop bruiloften mee, dus het hoeft niet alleen over de fotografie te gaan. Ik heb allerlei praktische tips die jullie goed kunnen gebruiken voor jullie bruiloft. Ik vind het simpelweg gewoon leuk om te horen wat jullie allemaal van plan zijn en denk graag met jullie mee om dit tot een succes te maken.

Daarnaast krijgen jullie toegang tot de online portal. In deze online omgeving komt alles wat betreft onze samenwerking terecht. Natuurlijk zal ik dit ook allemaal aan jullie laten zien en uitleggen tijdens de kennismaking, meer hierover bij de pagina over de online portal.

Daarnaast kunnen jullie tijdens de voorbereidingen natuurlijk altijd contact met mij zoeken voor vragen of tips. Aanpassingen in de planning kunnen via de portal doorgegeven worden en ik zal deze aanpassingen ook direct zien.
Kort voor de bruiloft hebben we nog even contact om voor de laatste keer alle details door te nemen om er zeker van te zijn dat ik overal van op de hoogte ben. En daarna is het dan eindelijk zover!

Bruiloft ballon detail foto
Tijdens de bruiloft

Eindelijk! Na zo'n lange tijd plannen is de speciale dag dan eindelijk aangebroken. Het is jullie dag, jullie moeten ongestoord kunnen genieten en daar ga ik en natuurlijk al andere mensen om jullie heen voor zorgen. Het is om die rede dat ik altijd nauw contact hou met de ceremoniemeester en andere mensen die betrokken zijn bij de bruiloft om de organisatie zo strak mogelijk te houden.

Bruidsfotografie tijdens ceremonie
Photo: Eliza Dernovska

Op de bruiloft ben ik onzichtbaar wanneer dat nodig is maar aanwezig wanneer dat moet. Zo zal ik vaak tijdens de ceremonie meer op de achtergrond werken, maar bijvoorbeeld bij de groepsfoto toch echt even de aandacht op moeten eisen zodat ook die foto een succes wordt. Tijdens het feest dans ik lekker mee omdat ik merk dat ik dan veel dichterbij kan komen en mensen zich veel meer open stellen voor mijn camera.
Geen zin in ongemakkelijke poses tijdens de portretten? Gelukkig, ik namelijk ook niet! Zie het als een relaxte wandeling die ik zorgeloos voor jullie vastleg. Ik zal jullie uiteraard hier en daar een beetje 'regisseren' om zo de mooiste beelden te krijgen, maar ik hou van beweging en zie dat dus ook graag terug tijdens deze shoot. Doe maar gek, lach, vermaak elkaar en wees lekker jezelf, zo komen de foto's uiteindelijk ook het beste tot hun recht.
Verder doe ik gedurende de dag gewoon lekker mee. Ik hou van bruiloften en alles wat ermee te maken heeft. Ik ben lekker mezelf, lach mee en heb oprecht een hele leuke tijd tijdens jullie bruiloft.

Na de bruiloft

De bruiloft is voorbij, maar ik werk nog hard door. Na het maken van de nodige back- ups is het nu namelijk aan mij om te zorgen dat al die foto's zorgvuldig uitgekozen en nabewerkt worden. Ik schiet op een dag duizenden foto's en ik zie ze werkelijk allemaal voorbij komen, ik selecteer alleen de aller beste en zorg ervoor dat ze uiteindelijk in de nabewerking nog extra tot hun recht komen door ze echt te transformeren tot mijn eigen unieke stijl.
Natuurlijk begrijp ik dat jullie echt niet kunnen wachten om de eerste foto's te zien en daarom zorg ik er altijd voor dat er binnen een week een preview voor jullie klaarstaat in de online galerij. Op die manier zit de dag nog lekker fris in jullie geheugen en beleven jullie alle momenten opnieuw.
Omdat ik veel aandacht besteed aan het selecteren en de nabewerking heb ik ongeveer 4 tot 6 weken nodig om uiteindelijk alle foto's via de online galerij aan jullie te leveren. Natuurlijk is de galerij te delen met alle vrienden en familie, maar daarnaast kunnen jullie nu ook de selectie gaan maken voor jullie trouwalbum. Jullie kunnen dit aan mij doorgeven via de galerij en vervolgens zal ik met die selectie het album ontwerpen en uiteindelijk weer aan jullie laten zien via de portal. Natuurlijk kunnen jullie hier rustig in jullie eigen tijd doorheen bladeren en aangeven waar jullie graag nog aanpassingen zien voordat het ontwerp uiteindelijk naar de producent gestuurd wordt. De foto voor jullie print mogen jullie op elk gewenst moment doorgeven.
De levering van het album zal enkele weken in beslag nemen en na het overhandigen van het album en de print zit het er dan toch echt op. Het enige wat ik dan nog van jullie vraag is of jullie mijn werk willen beoordelen. Groei is voor mij enorm belangrijk en de beste manier om erachter te komen hoe mijn werk en aanpak is ervaren, is door het te vragen aan mijn eigen klanten!

moderne tools
Tegenwoordig is het internet niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen is tegenwoordig online en heeft een smartphone, daarom maak ik gebruik van de modernste tools om voor jullie als bruidspaar voor een ervaring te zorgen waar gemak, duidelijkheid en stijl voorop staan.
Wedding photographer Bart Rondeel
Photo: Roxy Sun
De online portal

Alle bruidsparen die mij boeken als bruidsfotograaf voor hun bruiloft krijgen een totaalpakket. Hier zit standaard toegang tot de online portal bij in en dat doe ik niet voor niks. Niet alleen is dit voor jullie erg tof en handig, ook voor mij is het een tool waar ik dagelijks gebruik van maak om de communicatie met gemak te laten verlopen. Bovendien bevat de portal ook een online galerij die makkelijk met vrienden en familie te delen is en kunnen jullie zelfs het ontwerp van jullie album via deze tool bekijken en goedkeuren.

De galerij

Een online omgeving waar al jullie foto's in te zien zijn en die na afloop van de bruiloft te delen is met alle vrienden en familie, dat is simpel gezegd de galerij.
USB sticks zijn eigenlijk al niet meer van deze tijd. Technische ontwikkelingen gaan zo snel dat de nieuwste laptops al geen USB ingang meer hebben. Alles is verbonden met het internet en dat is waarom de online galerij zo enorm waardevol is.
Het is snel, simpel, ziet er mooi uit en tegenwoordig heel belangrijk, het werkt feilloos op alle apparaten. Daarnaast zijn er ook over details als de beveiliging en toegankelijkheid nagedacht en kan ik de zal ik de foto's voor jullie per overzichtelijk indelen in verschillende categorieën

Trouwfotografie galerij voorbeeld

Jullie krijgen exclusieve digitale rechten om als enige de files in hoge resolutie en uiteraard zonder mijn bedrijfslogo te kunnen downloaden. Daarnaast kunnen jullie ook zelf beslissen welke foto's allemaal te zien zijn voor vrienden en familie. Misschien vinden jullie sommige foto's iets te persoonlijk en hoeven die niet perse gedeeld te worden, jullie kunnen deze foto's dan makkelijk verbergen voor anderen.
Ook bevat de galerij de handige functies om jullie favorieten te selecteren. Ik kan deze selectie dan weer gebruiken in het ontwerp van het trouwalbum.

Hebben jullie interesse in het bestellen van prints? Dan kan ik zelfs een ander type galerij voor jullie aanmaken waarin jullie heel makkelijk kunnen zien hoe de foto er aan de muur uitziet.

Bruidsfotografie print voorbeeld

Kortom, de galerij is echt helemaal van deze tijd en maakt niet alleen het delen van de foto's na de bruiloft super makkelijk, het is ook nog eens heel erg veilig en bovendien dag en nacht te bekijken.

Bruidsfotografie galerij voorbeeld
Album ontwerp

Nadat ik van jullie de favoriete foto's heb doorgekregen via de galerij ga ik aan de slag met het ontwerp van het album. Uiteraard is de layout afhankelijk van de grootte van het album dat jullie bestellen. Foto's komen wel echt het beste tot hun recht wanneer ze groot worden geprint, dus ik raad het niet aan té veel foto's te selecteren, dan wordt het erg druk.

Zodra ik het eerste ontwerp af heb kunnen jullie deze inzien via de portal. Jullie kunnen er doorheen bladeren en zelfs aangegeven waar jullie graag aanpassingen zien. Na de nodige aanpassingen komen we uiteindelijk bij het ontwerp dat naar de producent gestuurd zal worden. Dit gebeurd pas zodra jullie dit goedkeuren in de portal zodat hier geen misverstand over kan ontstaan. Hieronder een voorbeeld van een groot album 35x35 cm waarin het bruidspaar vraagt om de tekst iets kleiner te maken.

Album Design proofing voorbeeld
communicatie tools

Naast deze paradepaardjes van de portal is er ook over de formaliteiten nagedacht. Zo zijn er formulieren waarin jullie de album opties rustig in jullie eigen tijd kunnen bekijken. Ook zijn er formulieren om wat contactgegevens met mij te delen (denk aan bijvoorbeeld de ceremoniemeester of de trouwlocatie) en is er een heel handig formulier waarin jullie de planning van de dag kunnen invullen zodat het voor mij altijd duidelijk is hoe de planning eruit ziet. Zelfs de facturen en dergelijke zijn hier allemaal in terug te vinden in kunnen jullie in je eigen tijd inzien.