Blog
Bruiloften

Trouwjurk drama op regenachtige bruiloft

De nachtmerrie van elke bruid, een modderige trouwjurk. Wat kan je er aan doen, maar bovenal, hoe blijf je positief als je nog een hele dag te gaan hebt? Lees het verhaal van Linda en William die na het schieten van hun trouwfoto's voor een grote uitdaging stonden.

Trouwjurk drama op regenachtige bruiloft

Linda en William, een natte bruiloft

Vrijdag 1 november 2019, een dag met een weersvoorspelling waar niet elk bruidspaar blij van wordt. Over het algemeen een grijze dag met af en toe een bui, maar dit liet Linda en William (en hun zoontje Mats) ongemoeid, ondanks dat we het plan hadden om een aantal toffe trouwportretten op een buitenlocatie te schieten.

De voorbereidingen

De dag begon rustig, William en Mats waren al druk in de weer toen ik aankwam om bij hun de eerste voorbereidingen vast te leggen. Zoals bij bijna elke bruiloft, was er al wel wat van de spanning te voelen, maar desondanks was iedereen enorm relaxed en verliep het aankleden erg soepel. Het verschonen van een poepluier en de nodige tranen horen er echter wel gewoon bij en ik leg dit soort momenten dan ook graag vast.

De volgende locatie, het adres waar Linda zich aan het voorbereiden was. Bij mijn aankomst was Linda al bezig met de laatste puntjes op de i voor het haar en de make-up. Er waren al een hoop vrienden en familie aanwezig die Linda hielpen met het aantrekken van de jurk en ondanks de chaos en spanning, was iedereen enorm vrolijk en opgetogen.

First look en portretten

Rond 11:00 is het zover, William en Mats komen samen Linda ophalen. Ik vind dit persoonlijk één van de mooiste momenten van de dag. De 'first look', niet alleen het moment dat William en Linda elkaar die dag voor het eerst zien in hun trouwjurk en trouwpak, maar ook het moment dat ze elkaar voor het eerst in de ogen kijken en beseffen dat het nu toch echt gaat gebeuren. Een moment waar maanden (soms zelfs jaren) naar is toegeleefd is eindelijk aangebroken. En dat voel je in elke blik, kus en omhelzing.

Op het moment dat het tijd was om te vertrekken voor de portretten zat het weer mee en was het droog. We hebben daarom besloten naar de geplande plek te gaan om wat hele toffe beelden te maken. In november is de herfst natuurlijk volop haar werk aan het doen, wat ook bleek toen we bij de eerste locatie aankwamen. Een prachtig dek van bladeren heeft hier echt geholpen om de sfeer van deze herfstbruiloft te laten zien in deze bruidsportretten.
Ook locatie twee verliep droog, echter bleek dat de natte grond toch wel wat schade aan had gericht aan de trouwjurk van Linda. Zelfs na een korte wandeling was de sleep al bruin van de modder, dus Linda had twijfels bij hun keuze om toch voor de buitenlocatie te kiezen. Er was op dat moment echter weinig meer aan te doen dus we besloten er met z'n allen het beste van te maken en een zo tof mogelijke serie aan foto's neer te zetten.
En dit is waar het karakter van dit bruidspaar echt tevoorschijn kwam. Ik heb werkelijk nog nooit een bruidspaar vastgelegd, dat ondanks zo'n modderige jurk, zo positief en gelukkig bleef. Het maakte allemaal niks meer uit en waar het echt om ging was dat dit de dag van hun leven was en een beetje modder daar geen verandering in zou brengen. Dit geluk is daarom ook heel erg goed terug te zien in de foto's. Ik blijf ook doorschieten tussen de momenten door en vooral de foto waar William zijn aanstaande met een enorme vieze jurk terug naar de auto brengt is voor mij de meest veelzeggende foto van die dag die hun karakter in één beeld laat zien.

De ceremonie

De ceremonie bevond zich in de kerk van Bleiswijk en gelukkig stond er bij aankomst al direct een team van vriendinnen klaar die Linda's jurk direct konden schoonmaken. Het is voor mij nog steeds een wonder dat ze met een simpel sopje de jurk weer zo wit hebben weten te krijgen, maar het is gelukt!

De ceremonie was fantastisch. Vele mooie woorden van vrienden en familie, ringdrager Mats, ondeugende kinderen en uiteindelijk zonder stotteren en vol overtuiging twee prachtige geloftes en 'ja-woorden'.

Receptie, diner en feest!!!

Nu alle officiële gedeeltes waren afgerond, was het tijd de rest van de dag zonder stress door te komen. Een relaxte receptie en een heerlijk diner volgt. Ook hier worden weer mooie woorden gedeeld, oude herinneringen opgehaald en nieuwe herinneringen gemaakt.

Het feest was voor mij echter uniek, want nog nooit had ik een openingsdans meegemaakt die op deze manier was voorbereid. Een kort toneelstuk met een ingestudeerde dans achter een laken waardoor alleen de schaduwen zichtbaar waren, zorgde voor een supertof effect. Vervolgens maakte een sprong door datzelfde laken een nog grotere indruk en speelde de DJ, Rick van De Bruiloft Disco Show, daar goed op in. Wat volgde was een fantastisch trouwfeest, met de nodige drank, plezier en dansmoves om de liefde van Linda en William die dag te vieren.

Meer foto's hieronder, maar doe eerst even een snelle datum-check!

bruidegom douchen voorbereidingen
kinderen voorbereidingen bruiloft
klaarmaken voor trouwdag
luier verschonen bruiloft
stropdas knopen voor bruiloft
vriendinnen van de bruid
trouwjurk aantrekken
bruid op gemakt stellen
trouwjurk aandoen
vriendinnen van de bruid
wachten op de bruidegom
aankomst bruidegom
spannend
first look bruidspaar
first look bruidspaar leiden
bruidspaar leiden
verliefd leiden
kinderen op bruiloft leiden
prachtige bruid
fotoshoot bruidspaar leiden
trouwfoto berschenhoek
bruidspaar in park
wandeling bruidspaar
vieze trouwjurk bruid
smerige trouwjurk bruidspaar
vieze trouwjurk bruid dragen
aankomst bruidegom ceremonie
bruid komt aan bij ceremonie
speech van getuigen
bruidsceremonie leiden
ringdrager bruidsceremonie
lachen tijdens trouwceremonie
plezier tijdens trouwdag
bidden bruidsceremonie
piano in de kerk trouwen
ondeugend kind op bruiloft
lachende mensen tijdens diner
first danse bruiloft
first dance bruidspaar
shotjes feest
shotjes trouwfeest
dansende gasten trouwfeest
zingende moeder feest
bruids op de dansvloer
vrolijke bruid
knuffel
hou mijn drankje vast
bruids dansen
rolstoel op de dansvloer
bruid knuffel met ouders

Hoe zou het zijn om ook het verhaal van jullie bruiloft terug te zien op mijn blog?
Aarzal niet, neem contact op!

Neem een kijkje hieronder voor nog meer verhalen van andere bruiloften

contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Brochure / Datum-check

Wij bijten niet!

Vul dit formulier in voor het aanvragen van de gratis brochure en doe eventueel gelijk een datum-check!

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.