Blog
Bruiloften

Trouwdag in de duinen

Met voorbereidingen voor de trouwdag op deze fantastische locatie kan de dag eigenlijk al niet meer stuk. Dit bruidspaar woonde in een prachtig afgelegen gebied omringd door duinen, het was dan ook niet meer dan logisch om ook bruidsportretten te maken in deze omgeving.

Trouwdag in de duinen

Fabiènne en Robbert trouwen in Bloemendaal

Een heerlijke start van de trouwdag op deze locatie, omringd door duinen en met de hele dag fantastisch weer. Meer kan ik als bruidsfotograaf niet wensen. Zelf ben ik ook regelmatig te vinden in de duinen dus het is voor mij altijd heerlijk om daar ook trouwportretten te mogen maken.

Voorbereidingen

Op vrijdag 30 augustus 2019 stap ik 's ochtends de auto in om de bruiloft van Fabiènne en Robbert vast te leggen. Ik stel het adres in op mijn navigatie en rij naar Bloemendaal, hun woonplaats. Op een gegeven moment stuurt de navigatie mij een kleine weg op die eerder op een fietspad lijkt dan op een autoweg. Ik rij door en tot mijn verbazing kom ik een mini vallei terecht omringt door Duinen. Er staat hier een kleine verzameling aan huizen en de navigatie stuurt mij door naar het laatste huis met de mooiste voortuin die ik ooit heb gezien. Ik parkeer de auto en loop vol verbazing richting het huis en zie uiteindelijk Robbert in de tuin voor het huis een kopje koffie drinken.
De voorbereidingen waren blijkbaar al begonnen, namelijk met een heerlijk bakje koffie in zon. Best een luxe om zo je trouwdag te beginnen en ook voor mij als trouwfotograaf een heerlijk relaxte setting om rustig aan deze lange dag te beginnen. Ik vind de voorbereidingen altijd heerlijk, er heerst een soort spanning die met niks anders te vergelijken is. Na verloop van tijd komen er ook steeds meer mensen aan bij het huis en leg ik alle kleine details vast die het verhaal van deze trouwdag vertellen. De moeder van de bruidegom die zijn kleren strijkt, simpele details zoals het jurkje van hun dochter en natuurlijk het aankleden en klaarmaken voor deze mooie dag.

First look en Portretten

Soms kiest een bruidspaar ervoor om de first look intiem te houden en zijn er niet veel mensen bij, maar dat was hier niet het geval. Ze kozen ervoor om het bijzijn van iedereen elkaar 'voor het eerst' te zien en dat leverde een aantal mooie reacties op, niet alleen van de bruidegom, maar van iedereen om hen heen. Na een aantal mooie woorden van hun naasten was het tijd om te vertrekken naar de duinen voor de portretten.
De klassieke Porsche 911 werd gestart en we zijn naar de Oosterplas bij Bloemendaal gereden voor de trouwportretten. Ik schiet ook graag tussendoor waardoor er naast wat toffe beelden van het bruidspaar in de omgeving, ook wat geklungel met de jurk is te zien. Ik vertel graag het complete verhaal en ook die momentjes horen er nou eenmaal bij.

De Ceremonie

De ceremonie vond plaats in de kleine en intieme dorpskerk van Bloemendaal. Een prachtige oude kerk en de perfecte locatie voor het gezelschap van Fabiènne en Robbert. Na nog een paar snelle foto's ook bij de kerk in de buurt (ik kon het niet laten), trokken ze zich even terug voor een kort momentje voor zichzelf. Het is toch een spannend moment, dus vaak ook wel gebruikelijk dat het bruidspaar even een korte pauze in de planning vrij laat zodat ze even tot rust kunnen komen tot het moment van trouwen eindelijk aangebroken is. Ik laat het bruidspaar hier vaak ook met rust en richt mij op alle gasten die binnenkomen en klaar gaan zitten voor de ceremonie. Op die manier kan ik als bruidsfotograaf zelfs de momenten laten zien waar het bruidspaar helemaal niks van heeft meegekregen, terwijl die simpele momenten soms toch net zo waardevol zijn als zo'n grote ceremonie.
De ceremonie werd geleid door een goede vriend en hoewel het echte officiële gedeelte van de huwelijksvoltrekking even kort werd overgenomen door de trouwambtenaar, verliep alles op rolletjes. Mooie woorden en zelfs nog een ingestuurd lied dat door een naaste op de piano werd uitgevoerd. Met een baby als ringdrager was het plaatje compleet en zijn de geloftes en de daaropvolgende huwelijksvoltrekking uiteindelijk met een volmondig 'Ja!' afgesloten.
Een grootste vertrek zorgde nog voor een geweldig moment waar alle vrienden en familie het bruidspaar met bellenblaas stonden op te wachten en zo snel als ze gekomen waren, scheurde ze ook weer weg in hun oldtimer om nog even een momentje voor henzelf te nemen.
Voor de gasten werd prima gezorgd. De volgende locatie waar de receptie en het diner zou plaatsvinden, bevond zich midden in de duinen. Het bruidspaar had daarom een ware Amerikaanse schoolbus voor de gasten ingehuurd die ze zonder moeite naar de volgende locatie bracht. Een erg leuk detail en bovendien een hele toffe herinnering voor alle gasten die aanwezig waren.

Receptie en Diner

Alle gasten waren inmiddels op locatie en het was alleen nog maar wachten op Fabiènne en Robbert voor hen rentree bij Duinpaviljoen de Uitkijk, voor de receptie en het diner. Een prachtige locatie midden in de duinen en om die rede door het bruidspaar uitgekozen. Tijdens deze periodes in een bruiloft beweeg ik me erg op de achtergrond en ga ik op zoek naar alle lachende gezichten, spelende kinderen en onverwachte momenten. Omdat het bruidspaar vaak bezig is met het in ontvangst nemen van felicitaties krijgen ze eigenlijk maar weinig mee van wat er allemaal nog meer gebeurd, dus het is voor mij als trouwfotograaf extra waardevol om ook bij dit soort momenten alert en creatief te blijven.
Tijdens de receptie is er nog wat tijd vrijgemaakt om portretten van de gasten te maken, maar op een gegeven moment was het toch echt tijd voor een uitgebreid diner. Zoals gebruikelijk komen er tijdens zo'n diner allerlei mooie momenten voorbij. Speeches van de getuigen en vrienden, maar vooral ook van bijvoorbeeld de vader van de bruid die toch ook wat doormaakt op zo'n dag. Er is natuurlijk altijd een gelegenheid om even het glas te heffen en een toast te doen. En dat is ook waar ik het voor de blogpost weer bij laat. Dus pak je tablet, laptop of telefoon, kruip onder een deken bekijk rustig alle foto's van deze bruiloft. Een beetje zoals de kids hieronder dat ook al deden tijdens het dessert.

Meer foto's hieronder, maar doe eerst even een snelle datum-check!

huis in de duinen bloemendaal
strijken voorbereidingen bruiloft
kids trouwoutfit
kopje koffie
douchen voorbereidingen trouwen
aankleden voor bruiloft
stropdas omdoen trouwdag
maatpak bruidegom
kinderen op je bruiloft
jurk aandoen trouwdag
trouwjurk voorbereidingen
trouwschoenen
first look bruidspaar
first look bruidegom
baby op bruiloft
bruiloft bloemendaal
fotoshoot in de duinen
trouwfoto in de duinen
trouwboeket
bruidspaar trouwdag in duinen
bruiloft bij kerk
aankomst gasten voor bruiloft
weggeven bruid
trouwdag in kerk
trouwceremonie in kerk
zingen in de kerk
trouwgeloftes
ring brengen trouwerij
ring omdoen ceremonie
verlaten kerk trouwceremonie
kerk verlaten bruioft
instappen trouwauto bloemendaal
gasten schoolbus bloemendaal
schoolbus huren trouwdag
trouwauto oude porsche
aankomst bruidspaar trouwlocatie
trouwlocatie in de duinen
toast op bruidspaar
biertje trouwdag
muzikant op bruiloft gitaar
kinderen spelen op bruiloft
sigaar aansteken
lachen op bruiloft
trouwdag diner
speech trouwerij
toast bruidspaar
lol op bruiloft
trouwkado
kinderen verstoppen bruiloft

Hoe zou het zijn om ook het verhaal van jullie bruiloft terug te zien op mijn blog?
Aarzal niet, neem contact op!

Neem een kijkje hieronder voor nog meer verhalen van andere bruiloften

contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Brochure / Datum-check

Wij bijten niet!

Vul dit formulier in voor het aanvragen van de gratis brochure en doe eventueel gelijk een datum-check!

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.