Blog
Bruiloften

Trouwdag in de duinen

Met voorbereidingen voor de trouwdag op deze fantastische locatie kan de dag eigenlijk al niet meer stuk. Dit bruidspaar woonde in een prachtig afgelegen gebied omringd door duinen, het was dan ook niet meer dan logisch om ook bruidsportretten te maken in deze omgeving.

Trouwdag in de duinen

Meer foto's hieronder, maar doe eerst even een snelle datum-check en ontvang direct mijn brochure!

Datum-check

Trouwdag in de duinen

Fabiènne en Robbert trouwen in Bloemendaal

Een heerlijke start van de trouwdag op deze locatie, omringd door duinen en met de hele dag fantastisch weer. Meer kan ik als bruidsfotograaf niet wensen. Zelf ben ik ook regelmatig te vinden in de duinen dus het is voor mij altijd heerlijk om daar ook trouwportretten te mogen maken.

Voorbereidingen

Op vrijdag 30 augustus 2019 stap ik 's ochtends de auto in om de bruiloft van Fabiènne en Robbert vast te leggen. Ik stel het adres in op mijn navigatie en rij naar Bloemendaal, hun woonplaats. Op een gegeven moment stuurt de navigatie mij een kleine weg op die eerder op een fietspad lijkt dan op een autoweg. Ik rij door en tot mijn verbazing kom ik een mini vallei terecht omringt door Duinen. Er staat hier een kleine verzameling aan huizen en de navigatie stuurt mij door naar het laatste huis met de mooiste voortuin die ik ooit heb gezien. Ik parkeer de auto en loop vol verbazing richting het huis en zie uiteindelijk Robbert in de tuin voor het huis een kopje koffie drinken.
De voorbereidingen waren blijkbaar al begonnen, namelijk met een heerlijk bakje koffie in zon. Best een luxe om zo je trouwdag te beginnen en ook voor mij als trouwfotograaf een heerlijk relaxte setting om rustig aan deze lange dag te beginnen. Ik vind de voorbereidingen altijd heerlijk, er heerst een soort spanning die met niks anders te vergelijken is. Na verloop van tijd komen er ook steeds meer mensen aan bij het huis en leg ik alle kleine details vast die het verhaal van deze trouwdag vertellen. De moeder van de bruidegom die zijn kleren strijkt, simpele details zoals het jurkje van hun dochter en natuurlijk het aankleden en klaarmaken voor deze mooie dag.

First look en Portretten

Soms kiest een bruidspaar ervoor om de first look intiem te houden en zijn er niet veel mensen bij, maar dat was hier niet het geval. Ze kozen ervoor om het bijzijn van iedereen elkaar 'voor het eerst' te zien en dat leverde een aantal mooie reacties op, niet alleen van de bruidegom, maar van iedereen om hen heen. Na een aantal mooie woorden van hun naasten was het tijd om te vertrekken naar de duinen voor de portretten.
De klassieke Porsche 911 werd gestart en we zijn naar de Oosterplas bij Bloemendaal gereden voor de trouwportretten. Ik schiet ook graag tussendoor waardoor er naast wat toffe beelden van het bruidspaar in de omgeving, ook wat geklungel met de jurk is te zien. Ik vertel graag het complete verhaal en ook die momentjes horen er nou eenmaal bij.

De Ceremonie

De ceremonie vond plaats in de kleine en intieme dorpskerk van Bloemendaal. Een prachtige oude kerk en de perfecte locatie voor het gezelschap van Fabiènne en Robbert. Na nog een paar snelle foto's ook bij de kerk in de buurt (ik kon het niet laten), trokken ze zich even terug voor een kort momentje voor zichzelf. Het is toch een spannend moment, dus vaak ook wel gebruikelijk dat het bruidspaar even een korte pauze in de planning vrij laat zodat ze even tot rust kunnen komen tot het moment van trouwen eindelijk aangebroken is. Ik laat het bruidspaar hier vaak ook met rust en richt mij op alle gasten die binnenkomen en klaar gaan zitten voor de ceremonie. Op die manier kan ik als bruidsfotograaf zelfs de momenten laten zien waar het bruidspaar helemaal niks van heeft meegekregen, terwijl die simpele momenten soms toch net zo waardevol zijn als zo'n grote ceremonie.
De ceremonie werd geleid door een goede vriend en hoewel het echte officiële gedeelte van de huwelijksvoltrekking even kort werd overgenomen door de trouwambtenaar, verliep alles op rolletjes. Mooie woorden en zelfs nog een ingestuurd lied dat door een naaste op de piano werd uitgevoerd. Met een baby als ringdrager was het plaatje compleet en zijn de geloftes en de daaropvolgende huwelijksvoltrekking uiteindelijk met een volmondig 'Ja!' afgesloten.
Een grootste vertrek zorgde nog voor een geweldig moment waar alle vrienden en familie het bruidspaar met bellenblaas stonden op te wachten en zo snel als ze gekomen waren, scheurde ze ook weer weg in hun oldtimer om nog even een momentje voor henzelf te nemen.
Voor de gasten werd prima gezorgd. De volgende locatie waar de receptie en het diner zou plaatsvinden, bevond zich midden in de duinen. Het bruidspaar had daarom een ware Amerikaanse schoolbus voor de gasten ingehuurd die ze zonder moeite naar de volgende locatie bracht. Een erg leuk detail en bovendien een hele toffe herinnering voor alle gasten die aanwezig waren.

Receptie en Diner

Alle gasten waren inmiddels op locatie en het was alleen nog maar wachten op Fabiènne en Robbert voor hen rentree bij Duinpaviljoen de Uitkijk, voor de receptie en het diner. Een prachtige locatie midden in de duinen en om die rede door het bruidspaar uitgekozen. Tijdens deze periodes in een bruiloft beweeg ik me erg op de achtergrond en ga ik op zoek naar alle lachende gezichten, spelende kinderen en onverwachte momenten. Omdat het bruidspaar vaak bezig is met het in ontvangst nemen van felicitaties krijgen ze eigenlijk maar weinig mee van wat er allemaal nog meer gebeurd, dus het is voor mij als trouwfotograaf extra waardevol om ook bij dit soort momenten alert en creatief te blijven.
Tijdens de receptie is er nog wat tijd vrijgemaakt om portretten van de gasten te maken, maar op een gegeven moment was het toch echt tijd voor een uitgebreid diner. Zoals gebruikelijk komen er tijdens zo'n diner allerlei mooie momenten voorbij. Speeches van de getuigen en vrienden, maar vooral ook van bijvoorbeeld de vader van de bruid die toch ook wat doormaakt op zo'n dag. Er is natuurlijk altijd een gelegenheid om even het glas te heffen en een toast te doen. En dat is ook waar ik het voor de blogpost weer bij laat. Dus pak je tablet, laptop of telefoon, kruip onder een deken bekijk rustig alle foto's van deze bruiloft. Een beetje zoals de kids hieronder dat ook al deden tijdens het dessert.

huis in de duinen bloemendaal
strijken voorbereidingen bruiloft
kids trouwoutfit
kopje koffie
douchen voorbereidingen trouwen
aankleden voor bruiloft
stropdas omdoen trouwdag
maatpak bruidegom
kinderen op je bruiloft
jurk aandoen trouwdag
trouwjurk voorbereidingen
trouwschoenen
first look bruidspaar
first look bruidegom
baby op bruiloft
bruiloft bloemendaal
fotoshoot in de duinen
trouwfoto in de duinen
trouwboeket
bruidspaar trouwdag in duinen
bruiloft bij kerk
aankomst gasten voor bruiloft
weggeven bruid
trouwdag in kerk
trouwceremonie in kerk
zingen in de kerk
trouwgeloftes
ring brengen trouwerij
ring omdoen ceremonie
verlaten kerk trouwceremonie
kerk verlaten bruioft
instappen trouwauto bloemendaal
gasten schoolbus bloemendaal
schoolbus huren trouwdag
trouwauto oude porsche
aankomst bruidspaar trouwlocatie
trouwlocatie in de duinen
toast op bruidspaar
biertje trouwdag
muzikant op bruiloft gitaar
kinderen spelen op bruiloft
sigaar aansteken
lachen op bruiloft
trouwdag diner
speech trouwerij
toast bruidspaar
lol op bruiloft
trouwkado
kinderen verstoppen bruiloft

Hoe zou het zijn om ook het verhaal van jullie bruiloft terug te zien op mijn blog?
Aarzel niet, neem contact op!

Neem een kijkje hieronder voor nog meer verhalen van andere bruiloften

contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Datum-check en brochure

Wij bijten niet!

Check of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum en ik stuur jullie direct mijn brochure toe. Staat de trouwdatum nog niet vast? Laat dan weten welke datum jullie voorkeur heeft.

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact op door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.

persoonlijke aanpak
De keuze voor een fotograaf is heel persoonlijk. Naast de fotografische stijl zijn het karakter en de waardes van de fotograaf één van de belangrijkste criteria om jullie keuze te maken. Als ik iemand inhuur hou ik van een persoonlijke aanpak waarbij er duidelijk en snel gecommuniceerd wordt. Het is om die rede dat ik deze werkwijze ook zelf toepas als fotograaf.
Bart Rondeel bruidsfotograaf
Photo: Roxy Sun
Voor de bruiloft

Jullie mogen deze aanpak dan ook direct van mij verwachten. Bel me, app me of mail me en je mag altijd een reactie van mij verwachten. Natuurlijk ook zo snel mogelijk, maar ook ik zal de telefoon eens weg moeten leggen. Zo ben ik natuurlijk vaak te vinden op de mat, de mountainbike en op bruiloften, dus een telefoon opnemen zal niet altijd gaan.

Persoonlijk contact is dus echt heel belangrijk voor mij en daarom zal ik jullie ook graag willen leren kennen. Tijdens een kennismaking gaat het dan ook vooral over jullie. Ik wil van alles van jullie weten, want hoe meer ik weet, hoe beter ik voor jullie de bruiloft kan vastleggen.
Kijk maar eens naar de foto hieronder. Ik wist dat de bruid een speciale band had met haar opa dus ik was constant op zoek naar het juiste moment om die band vast te leggen. Voor haar is dit daarom één van de belangrijkste foto's geworden.

Bruidspaar danst met opa

Natuurlijk hebben we het tijdens de kennismaking ook over de planning van jullie dag en hoe de fotografie, en dan met name de portretten, hier het beste bij ingepland kunnen worden. Ik maak een hoop bruiloften mee, dus het hoeft niet alleen over de fotografie te gaan. Ik heb allerlei praktische tips die jullie goed kunnen gebruiken voor jullie bruiloft. Ik vind het simpelweg gewoon leuk om te horen wat jullie allemaal van plan zijn en denk graag met jullie mee om dit tot een succes te maken.

Daarnaast krijgen jullie toegang tot de online portal. In deze online omgeving komt alles wat betreft onze samenwerking terecht. Natuurlijk zal ik dit ook allemaal aan jullie laten zien en uitleggen tijdens de kennismaking, meer hierover bij de pagina over de online portal.

Daarnaast kunnen jullie tijdens de voorbereidingen natuurlijk altijd contact met mij zoeken voor vragen of tips. Aanpassingen in de planning kunnen via de portal doorgegeven worden en ik zal deze aanpassingen ook direct zien.
Kort voor de bruiloft hebben we nog even contact om voor de laatste keer alle details door te nemen om er zeker van te zijn dat ik overal van op de hoogte ben. En daarna is het dan eindelijk zover!

Bruiloft ballon detail foto
Tijdens de bruiloft

Eindelijk! Na zo'n lange tijd plannen is de speciale dag dan eindelijk aangebroken. Het is jullie dag, jullie moeten ongestoord kunnen genieten en daar ga ik en natuurlijk al andere mensen om jullie heen voor zorgen. Het is om die rede dat ik altijd nauw contact hou met de ceremoniemeester en andere mensen die betrokken zijn bij de bruiloft om de organisatie zo strak mogelijk te houden.

Bruidsfotografie tijdens ceremonie
Photo: Eliza Dernovska

Op de bruiloft ben ik onzichtbaar wanneer dat nodig is maar aanwezig wanneer dat moet. Zo zal ik vaak tijdens de ceremonie meer op de achtergrond werken, maar bijvoorbeeld bij de groepsfoto toch echt even de aandacht op moeten eisen zodat ook die foto een succes wordt. Tijdens het feest dans ik lekker mee omdat ik merk dat ik dan veel dichterbij kan komen en mensen zich veel meer open stellen voor mijn camera.
Geen zin in ongemakkelijke poses tijdens de portretten? Gelukkig, ik namelijk ook niet! Zie het als een relaxte wandeling die ik zorgeloos voor jullie vastleg. Ik zal jullie uiteraard hier en daar een beetje 'regisseren' om zo de mooiste beelden te krijgen, maar ik hou van beweging en zie dat dus ook graag terug tijdens deze shoot. Doe maar gek, lach, vermaak elkaar en wees lekker jezelf, zo komen de foto's uiteindelijk ook het beste tot hun recht.
Verder doe ik gedurende de dag gewoon lekker mee. Ik hou van bruiloften en alles wat ermee te maken heeft. Ik ben lekker mezelf, lach mee en heb oprecht een hele leuke tijd tijdens jullie bruiloft.

Na de bruiloft

De bruiloft is voorbij, maar ik werk nog hard door. Na het maken van de nodige back- ups is het nu namelijk aan mij om te zorgen dat al die foto's zorgvuldig uitgekozen en nabewerkt worden. Ik schiet op een dag duizenden foto's en ik zie ze werkelijk allemaal voorbij komen, ik selecteer alleen de aller beste en zorg ervoor dat ze uiteindelijk in de nabewerking nog extra tot hun recht komen door ze echt te transformeren tot mijn eigen unieke stijl.
Natuurlijk begrijp ik dat jullie echt niet kunnen wachten om de eerste foto's te zien en daarom zorg ik er altijd voor dat er binnen een week een preview voor jullie klaarstaat in de online galerij. Op die manier zit de dag nog lekker fris in jullie geheugen en beleven jullie alle momenten opnieuw.
Omdat ik veel aandacht besteed aan het selecteren en de nabewerking heb ik ongeveer 4 tot 6 weken nodig om uiteindelijk alle foto's via de online galerij aan jullie te leveren. Natuurlijk is de galerij te delen met alle vrienden en familie, maar daarnaast kunnen jullie nu ook de selectie gaan maken voor jullie trouwalbum. Jullie kunnen dit aan mij doorgeven via de galerij en vervolgens zal ik met die selectie het album ontwerpen en uiteindelijk weer aan jullie laten zien via de portal. Natuurlijk kunnen jullie hier rustig in jullie eigen tijd doorheen bladeren en aangeven waar jullie graag nog aanpassingen zien voordat het ontwerp uiteindelijk naar de producent gestuurd wordt. De foto voor jullie print mogen jullie op elk gewenst moment doorgeven.
De levering van het album zal enkele weken in beslag nemen en na het overhandigen van het album en de print zit het er dan toch echt op. Het enige wat ik dan nog van jullie vraag is of jullie mijn werk willen beoordelen. Groei is voor mij enorm belangrijk en de beste manier om erachter te komen hoe mijn werk en aanpak is ervaren, is door het te vragen aan mijn eigen klanten!

moderne tools
Tegenwoordig is het internet niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen is tegenwoordig online en heeft een smartphone, daarom maak ik gebruik van de modernste tools om voor jullie als bruidspaar voor een ervaring te zorgen waar gemak, duidelijkheid en stijl voorop staan.
Wedding photographer Bart Rondeel
Photo: Roxy Sun
De online portal

Alle bruidsparen die mij boeken als bruidsfotograaf voor hun bruiloft krijgen een totaalpakket. Hier zit standaard toegang tot de online portal bij in en dat doe ik niet voor niks. Niet alleen is dit voor jullie erg tof en handig, ook voor mij is het een tool waar ik dagelijks gebruik van maak om de communicatie met gemak te laten verlopen. Bovendien bevat de portal ook een online galerij die makkelijk met vrienden en familie te delen is en kunnen jullie zelfs het ontwerp van jullie album via deze tool bekijken en goedkeuren.

De galerij

Een online omgeving waar al jullie foto's in te zien zijn en die na afloop van de bruiloft te delen is met alle vrienden en familie, dat is simpel gezegd de galerij.
USB sticks zijn eigenlijk al niet meer van deze tijd. Technische ontwikkelingen gaan zo snel dat de nieuwste laptops al geen USB ingang meer hebben. Alles is verbonden met het internet en dat is waarom de online galerij zo enorm waardevol is.
Het is snel, simpel, ziet er mooi uit en tegenwoordig heel belangrijk, het werkt feilloos op alle apparaten. Daarnaast zijn er ook over details als de beveiliging en toegankelijkheid nagedacht en kan ik de zal ik de foto's voor jullie per overzichtelijk indelen in verschillende categorieën

Trouwfotografie galerij voorbeeld

Jullie krijgen exclusieve digitale rechten om als enige de files in hoge resolutie en uiteraard zonder mijn bedrijfslogo te kunnen downloaden. Daarnaast kunnen jullie ook zelf beslissen welke foto's allemaal te zien zijn voor vrienden en familie. Misschien vinden jullie sommige foto's iets te persoonlijk en hoeven die niet perse gedeeld te worden, jullie kunnen deze foto's dan makkelijk verbergen voor anderen.
Ook bevat de galerij de handige functies om jullie favorieten te selecteren. Ik kan deze selectie dan weer gebruiken in het ontwerp van het trouwalbum.

Hebben jullie interesse in het bestellen van prints? Dan kan ik zelfs een ander type galerij voor jullie aanmaken waarin jullie heel makkelijk kunnen zien hoe de foto er aan de muur uitziet.

Bruidsfotografie print voorbeeld

Kortom, de galerij is echt helemaal van deze tijd en maakt niet alleen het delen van de foto's na de bruiloft super makkelijk, het is ook nog eens heel erg veilig en bovendien dag en nacht te bekijken.

Bruidsfotografie galerij voorbeeld
Album ontwerp

Nadat ik van jullie de favoriete foto's heb doorgekregen via de galerij ga ik aan de slag met het ontwerp van het album. Uiteraard is de layout afhankelijk van de grootte van het album dat jullie bestellen. Foto's komen wel echt het beste tot hun recht wanneer ze groot worden geprint, dus ik raad het niet aan té veel foto's te selecteren, dan wordt het erg druk.

Zodra ik het eerste ontwerp af heb kunnen jullie deze inzien via de portal. Jullie kunnen er doorheen bladeren en zelfs aangegeven waar jullie graag aanpassingen zien. Na de nodige aanpassingen komen we uiteindelijk bij het ontwerp dat naar de producent gestuurd zal worden. Dit gebeurd pas zodra jullie dit goedkeuren in de portal zodat hier geen misverstand over kan ontstaan. Hieronder een voorbeeld van een groot album 35x35 cm waarin het bruidspaar vraagt om de tekst iets kleiner te maken.

Album Design proofing voorbeeld
communicatie tools

Naast deze paradepaardjes van de portal is er ook over de formaliteiten nagedacht. Zo zijn er formulieren waarin jullie de album opties rustig in jullie eigen tijd kunnen bekijken. Ook zijn er formulieren om wat contactgegevens met mij te delen (denk aan bijvoorbeeld de ceremoniemeester of de trouwlocatie) en is er een heel handig formulier waarin jullie de planning van de dag kunnen invullen zodat het voor mij altijd duidelijk is hoe de planning eruit ziet. Zelfs de facturen en dergelijke zijn hier allemaal in terug te vinden in kunnen jullie in je eigen tijd inzien.