Blog
Bruiloften

Bruiloft in Haarlem

Veel bruidsparen kiezen Haarlem als locatie voor hun bruiloft. En ik geef ze groot gelijk want de omgeving hier is werkelijk fantastisch. Het oude stadhuis heeft veel karakter en het centrum van de stad is prachtig. Daarnaast zijn zelfs het strand en de duinen ook nog altijd een optie voor een mooie trouwlocatie. Genoeg reden om in Haarlem te trouwen.

Bruiloft in Haarlem

Meer foto's hieronder, maar doe eerst even een snelle datum-check en ontvang direct mijn brochure!

Datum-check

Bruiloft in Haarlem

De voorbereidingen

Melissa en Mark hadden het slim bekeken tijdens de voorbereidingen. Omdat er familie in hetzelfde appartementen complex woont hadden zij besloten de voorbereidingen te verdelen over twee appartementen in hetzelfde gebouw. Mark op de laagste en Melissa op de hoogste verdieping. Erg handig voor mij ook want het feit dat ik alleen met de lift hoefde te reizen om bij de bruidegom te komen scheelde een hoop tijd.

De voorbereidingen verlopen soepel. Terwijl Melissa iun de make-up zit, doen andere hun glanzende schoenen alvast aan, eten een broodje of helpen elkaar met het knopen van die ingewikkelde stropdas (ik ben er zelf ook geen expert in, maar gelukkig bieden video tutorials op youtube altijd uitkomst. Het begin pas echt spannend te worden zodra Melissa haar jurk aan gaat doen en zij als een soort vlinder zichzelf presenteert aan haar vader. De reactie van haar vader doet blijken dat de jurk Melissa erg goed staat, dus dat is in ieder geval gelukt! Vervolgens is er ook een first look tussen Mark en Melissa waarbij ze beiden van blijdschap eigenlijk alleen maar naar elkaar kunnen lachen.

Portretten en ceremonie

Nu iedereen klaar is voor de dag is het tijd om te vertrekken richting de duinen voor het maken van de trouwportretten. Hoewel het bruidspaar al flink gefotografeerd wordt door familie ligt de verantwoordelijkheid hier wat tofs van te maken toch echt bij mij.

We maken een wandeling langs 't Wed, een klein meertje midden in de duinen tussen Haarlem en Zandvoort. Het is een plek waar ik regelmatig kom en die normaal gesproken wel redelijk druk is, valt dat nu gelukkig mee omdat het een vrijdag is. Er is alleen een momentje wanneer het bruidspaar nog even bewonderd wordt door een groepje kinderen die op uitje zijn met hun leraar. Het weer zat erg mee die dag en gelukkig waren er ook nog wat mooie abstracte wolken te zien die ik met alle plezier gebruik in mijn foto's om er echt een toffe plaat van te maken.
Melissa was ook goed voorbereid op deze dag, nog nooit eerder heb ik eerder een bruid gezien die Dr. Martens zo goed stonden onder haar bruidsjurk. En bovendien wel erg handig, want met hakken door de duinen lopen is een onmogelijke taak.

Na een relaxte wandeling en een hoop foto's verder rijden we terug naar Haarlem om het officiële gedeelte nu echt te gaan realiseren. Het stadhuis van Haarlem is echt een fantastische plek om te trouwen. De grote zaal doet denken aan een oude ridderzaal en met uitkijk op de grote markt en de machtige kerk van Haarlem, lijkt het echt net alsof je even terug in de tijd bent.
Een mooie ceremonie volgt en we vertrekken daarna direct naar Zandvoort om aan zee alles groots te vieren.

Feest!

Melissa en Mark komen aan bij strandtent Plazand in Zandvoort. Ze worden daar al opgewacht door vrienden en familie die ze met open armen ontvangen. Niet veel later stromen ook de andere gasten langzaam binnen en begint de gezelligheid langzaam op gang te komen. Vele lieve woorden van ouders worden gedeeld, er wordt een toast uitgebracht en taart aangesneden. En zoals bij elke bruiloft is er ook hier de traditie van het gooien van het boeket. Het enige wat niet gepland stond was dat hij gevangen werd door een persoon die niet tussen de 'bloemvangers' hoorde te staan. Geen probleem verder, na deze lollige interventie werd het boeket gooien gewoon opnieuw gegooid, dit keer wel met mensen die ook daadwerkelijk als volgende wilde trouwen.

Een feest is geen feest zonder de gangmakers en die waren deze avond ook rijkelijk gerepresenteerd. Het bruidspaar verbaasde mij enorm met hun dancemoves, maar vooral de meneer met de hoed stal die avond de show en wist menig feestganger over te halen met hem de dansvloer te delen. De mix van goede muziek, een prachtige zonsondergang en goedgevulde dansvloer en nog beter gevulde glazen maakte deze avond tot een succes. Zelfs het staande houden van het bruidspaar door de politie kon deze dag niet meer verpesten. Ook al bleek dat de agenten het bruidspaar alleen even wilde feliciteren.

Haarlem voorbereidingen trouwdag
klaarmaken bruiloft haarlem
trouwfotograaf haarlem
trouwstropdas haarlem trouwpak
trouwstropdas knopen bruiloft
veters strikken trouwdag
maatpak trouwpak
trouwfotograaf haarlem
vader ziet dochter in trouwjurk
vader dochter trouwen
first look bruidspaar
bruid in auto foto
haarlem trouwfotograaf
foto trouwauto
bruiloft auto vertrekken
fotoshoot duinen bruidspaar
bruidspaar trouwportretten haarlem duinen
bruidspaar in de duinen
voeten van bruidspaar
hulp bij fotoshoot
veters strikken bruidegom bruid
aankomst bruiloft haarlem
uitzicht vanuit haarlem stadhuis
trouwen in haarlem stadhuis
dochter weggeven haarlem stadhuis
stadhuis haarlem trouwceremonie
aankomst trouwlocatie zandvoort
knuffel bruid
lol met vrienden op trouwdag
speeches en lieve woorden op bruiloft
lachende oma op trouwdag
taart aansnijden bruiloft
boeket gevangen de verkeerde
boeket gooien bruiloft aan zee
volgende die gaat trouwen
dansvloer
sillouette bruiloft
dansen op een bruiloft
bellen bij trouwerij
selfie op bruiloft
gek op de dansvloer
lachen op de dansvloer
drukte op de dansvloer
dansen
bruidspaar trouwdans
volkszanger
dansmoves tijdens trouwdag
dansmoves tijdens bruiloft
naar huis gaan na trouwdag
politie houd bruidspaar aan

Hoe zou het zijn om ook het verhaal van jullie bruiloft terug te zien op mijn blog?
Aarzel niet, neem contact op!

Neem een kijkje hieronder voor nog meer verhalen van andere bruiloften

contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Datum-check en brochure

Wij bijten niet!

Check of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum en ik stuur jullie direct mijn brochure toe. Staat de trouwdatum nog niet vast? Laat dan weten welke datum jullie voorkeur heeft.

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact op door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.

persoonlijke aanpak
De keuze voor een fotograaf is heel persoonlijk. Naast de fotografische stijl zijn het karakter en de waardes van de fotograaf één van de belangrijkste criteria om jullie keuze te maken. Als ik iemand inhuur hou ik van een persoonlijke aanpak waarbij er duidelijk en snel gecommuniceerd wordt. Het is om die rede dat ik deze werkwijze ook zelf toepas als fotograaf.
Bart Rondeel bruidsfotograaf
Photo: Roxy Sun
Voor de bruiloft

Jullie mogen deze aanpak dan ook direct van mij verwachten. Bel me, app me of mail me en je mag altijd een reactie van mij verwachten. Natuurlijk ook zo snel mogelijk, maar ook ik zal de telefoon eens weg moeten leggen. Zo ben ik natuurlijk vaak te vinden op de mat, de mountainbike en op bruiloften, dus een telefoon opnemen zal niet altijd gaan.

Persoonlijk contact is dus echt heel belangrijk voor mij en daarom zal ik jullie ook graag willen leren kennen. Tijdens een kennismaking gaat het dan ook vooral over jullie. Ik wil van alles van jullie weten, want hoe meer ik weet, hoe beter ik voor jullie de bruiloft kan vastleggen.
Kijk maar eens naar de foto hieronder. Ik wist dat de bruid een speciale band had met haar opa dus ik was constant op zoek naar het juiste moment om die band vast te leggen. Voor haar is dit daarom één van de belangrijkste foto's geworden.

Bruidspaar danst met opa

Natuurlijk hebben we het tijdens de kennismaking ook over de planning van jullie dag en hoe de fotografie, en dan met name de portretten, hier het beste bij ingepland kunnen worden. Ik maak een hoop bruiloften mee, dus het hoeft niet alleen over de fotografie te gaan. Ik heb allerlei praktische tips die jullie goed kunnen gebruiken voor jullie bruiloft. Ik vind het simpelweg gewoon leuk om te horen wat jullie allemaal van plan zijn en denk graag met jullie mee om dit tot een succes te maken.

Daarnaast krijgen jullie toegang tot de online portal. In deze online omgeving komt alles wat betreft onze samenwerking terecht. Natuurlijk zal ik dit ook allemaal aan jullie laten zien en uitleggen tijdens de kennismaking, meer hierover bij de pagina over de online portal.

Daarnaast kunnen jullie tijdens de voorbereidingen natuurlijk altijd contact met mij zoeken voor vragen of tips. Aanpassingen in de planning kunnen via de portal doorgegeven worden en ik zal deze aanpassingen ook direct zien.
Kort voor de bruiloft hebben we nog even contact om voor de laatste keer alle details door te nemen om er zeker van te zijn dat ik overal van op de hoogte ben. En daarna is het dan eindelijk zover!

Bruiloft ballon detail foto
Tijdens de bruiloft

Eindelijk! Na zo'n lange tijd plannen is de speciale dag dan eindelijk aangebroken. Het is jullie dag, jullie moeten ongestoord kunnen genieten en daar ga ik en natuurlijk al andere mensen om jullie heen voor zorgen. Het is om die rede dat ik altijd nauw contact hou met de ceremoniemeester en andere mensen die betrokken zijn bij de bruiloft om de organisatie zo strak mogelijk te houden.

Bruidsfotografie tijdens ceremonie
Photo: Eliza Dernovska

Op de bruiloft ben ik onzichtbaar wanneer dat nodig is maar aanwezig wanneer dat moet. Zo zal ik vaak tijdens de ceremonie meer op de achtergrond werken, maar bijvoorbeeld bij de groepsfoto toch echt even de aandacht op moeten eisen zodat ook die foto een succes wordt. Tijdens het feest dans ik lekker mee omdat ik merk dat ik dan veel dichterbij kan komen en mensen zich veel meer open stellen voor mijn camera.
Geen zin in ongemakkelijke poses tijdens de portretten? Gelukkig, ik namelijk ook niet! Zie het als een relaxte wandeling die ik zorgeloos voor jullie vastleg. Ik zal jullie uiteraard hier en daar een beetje 'regisseren' om zo de mooiste beelden te krijgen, maar ik hou van beweging en zie dat dus ook graag terug tijdens deze shoot. Doe maar gek, lach, vermaak elkaar en wees lekker jezelf, zo komen de foto's uiteindelijk ook het beste tot hun recht.
Verder doe ik gedurende de dag gewoon lekker mee. Ik hou van bruiloften en alles wat ermee te maken heeft. Ik ben lekker mezelf, lach mee en heb oprecht een hele leuke tijd tijdens jullie bruiloft.

Na de bruiloft

De bruiloft is voorbij, maar ik werk nog hard door. Na het maken van de nodige back- ups is het nu namelijk aan mij om te zorgen dat al die foto's zorgvuldig uitgekozen en nabewerkt worden. Ik schiet op een dag duizenden foto's en ik zie ze werkelijk allemaal voorbij komen, ik selecteer alleen de aller beste en zorg ervoor dat ze uiteindelijk in de nabewerking nog extra tot hun recht komen door ze echt te transformeren tot mijn eigen unieke stijl.
Natuurlijk begrijp ik dat jullie echt niet kunnen wachten om de eerste foto's te zien en daarom zorg ik er altijd voor dat er binnen een week een preview voor jullie klaarstaat in de online galerij. Op die manier zit de dag nog lekker fris in jullie geheugen en beleven jullie alle momenten opnieuw.
Omdat ik veel aandacht besteed aan het selecteren en de nabewerking heb ik ongeveer 4 tot 6 weken nodig om uiteindelijk alle foto's via de online galerij aan jullie te leveren. Natuurlijk is de galerij te delen met alle vrienden en familie, maar daarnaast kunnen jullie nu ook de selectie gaan maken voor jullie trouwalbum. Jullie kunnen dit aan mij doorgeven via de galerij en vervolgens zal ik met die selectie het album ontwerpen en uiteindelijk weer aan jullie laten zien via de portal. Natuurlijk kunnen jullie hier rustig in jullie eigen tijd doorheen bladeren en aangeven waar jullie graag nog aanpassingen zien voordat het ontwerp uiteindelijk naar de producent gestuurd wordt. De foto voor jullie print mogen jullie op elk gewenst moment doorgeven.
De levering van het album zal enkele weken in beslag nemen en na het overhandigen van het album en de print zit het er dan toch echt op. Het enige wat ik dan nog van jullie vraag is of jullie mijn werk willen beoordelen. Groei is voor mij enorm belangrijk en de beste manier om erachter te komen hoe mijn werk en aanpak is ervaren, is door het te vragen aan mijn eigen klanten!

moderne tools
Tegenwoordig is het internet niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen is tegenwoordig online en heeft een smartphone, daarom maak ik gebruik van de modernste tools om voor jullie als bruidspaar voor een ervaring te zorgen waar gemak, duidelijkheid en stijl voorop staan.
Wedding photographer Bart Rondeel
Photo: Roxy Sun
De online portal

Alle bruidsparen die mij boeken als bruidsfotograaf voor hun bruiloft krijgen een totaalpakket. Hier zit standaard toegang tot de online portal bij in en dat doe ik niet voor niks. Niet alleen is dit voor jullie erg tof en handig, ook voor mij is het een tool waar ik dagelijks gebruik van maak om de communicatie met gemak te laten verlopen. Bovendien bevat de portal ook een online galerij die makkelijk met vrienden en familie te delen is en kunnen jullie zelfs het ontwerp van jullie album via deze tool bekijken en goedkeuren.

De galerij

Een online omgeving waar al jullie foto's in te zien zijn en die na afloop van de bruiloft te delen is met alle vrienden en familie, dat is simpel gezegd de galerij.
USB sticks zijn eigenlijk al niet meer van deze tijd. Technische ontwikkelingen gaan zo snel dat de nieuwste laptops al geen USB ingang meer hebben. Alles is verbonden met het internet en dat is waarom de online galerij zo enorm waardevol is.
Het is snel, simpel, ziet er mooi uit en tegenwoordig heel belangrijk, het werkt feilloos op alle apparaten. Daarnaast zijn er ook over details als de beveiliging en toegankelijkheid nagedacht en kan ik de zal ik de foto's voor jullie per overzichtelijk indelen in verschillende categorieën

Trouwfotografie galerij voorbeeld

Jullie krijgen exclusieve digitale rechten om als enige de files in hoge resolutie en uiteraard zonder mijn bedrijfslogo te kunnen downloaden. Daarnaast kunnen jullie ook zelf beslissen welke foto's allemaal te zien zijn voor vrienden en familie. Misschien vinden jullie sommige foto's iets te persoonlijk en hoeven die niet perse gedeeld te worden, jullie kunnen deze foto's dan makkelijk verbergen voor anderen.
Ook bevat de galerij de handige functies om jullie favorieten te selecteren. Ik kan deze selectie dan weer gebruiken in het ontwerp van het trouwalbum.

Hebben jullie interesse in het bestellen van prints? Dan kan ik zelfs een ander type galerij voor jullie aanmaken waarin jullie heel makkelijk kunnen zien hoe de foto er aan de muur uitziet.

Bruidsfotografie print voorbeeld

Kortom, de galerij is echt helemaal van deze tijd en maakt niet alleen het delen van de foto's na de bruiloft super makkelijk, het is ook nog eens heel erg veilig en bovendien dag en nacht te bekijken.

Bruidsfotografie galerij voorbeeld
Album ontwerp

Nadat ik van jullie de favoriete foto's heb doorgekregen via de galerij ga ik aan de slag met het ontwerp van het album. Uiteraard is de layout afhankelijk van de grootte van het album dat jullie bestellen. Foto's komen wel echt het beste tot hun recht wanneer ze groot worden geprint, dus ik raad het niet aan té veel foto's te selecteren, dan wordt het erg druk.

Zodra ik het eerste ontwerp af heb kunnen jullie deze inzien via de portal. Jullie kunnen er doorheen bladeren en zelfs aangegeven waar jullie graag aanpassingen zien. Na de nodige aanpassingen komen we uiteindelijk bij het ontwerp dat naar de producent gestuurd zal worden. Dit gebeurd pas zodra jullie dit goedkeuren in de portal zodat hier geen misverstand over kan ontstaan. Hieronder een voorbeeld van een groot album 35x35 cm waarin het bruidspaar vraagt om de tekst iets kleiner te maken.

Album Design proofing voorbeeld
communicatie tools

Naast deze paradepaardjes van de portal is er ook over de formaliteiten nagedacht. Zo zijn er formulieren waarin jullie de album opties rustig in jullie eigen tijd kunnen bekijken. Ook zijn er formulieren om wat contactgegevens met mij te delen (denk aan bijvoorbeeld de ceremoniemeester of de trouwlocatie) en is er een heel handig formulier waarin jullie de planning van de dag kunnen invullen zodat het voor mij altijd duidelijk is hoe de planning eruit ziet. Zelfs de facturen en dergelijke zijn hier allemaal in terug te vinden in kunnen jullie in je eigen tijd inzien.