Blog
Bruiloften

Bruiloft in Haarlem

Veel bruidsparen kiezen Haarlem als locatie voor hun bruiloft. En ik geef ze groot gelijk want de omgeving hier is werkelijk fantastisch. Het oude stadhuis heeft veel karakter en het centrum van de stad is prachtig. Daarnaast zijn zelfs het strand en de duinen ook nog altijd een optie voor een mooie trouwlocatie. Genoeg reden om in Haarlem te trouwen.

Bruiloft in Haarlem

De voorbereidingen

Melissa en Mark hadden het slim bekeken tijdens de voorbereidingen. Omdat er familie in hetzelfde appartementen complex woont hadden zij besloten de voorbereidingen te verdelen over twee appartementen in hetzelfde gebouw. Mark op de laagste en Melissa op de hoogste verdieping. Erg handig voor mij ook want het feit dat ik alleen met de lift hoefde te reizen om bij de bruidegom te komen scheelde een hoop tijd.

De voorbereidingen verlopen soepel. Terwijl Melissa iun de make-up zit, doen andere hun glanzende schoenen alvast aan, eten een broodje of helpen elkaar met het knopen van die ingewikkelde stropdas (ik ben er zelf ook geen expert in, maar gelukkig bieden video tutorials op youtube altijd uitkomst. Het begin pas echt spannend te worden zodra Melissa haar jurk aan gaat doen en zij als een soort vlinder zichzelf presenteert aan haar vader. De reactie van haar vader doet blijken dat de jurk Melissa erg goed staat, dus dat is in ieder geval gelukt! Vervolgens is er ook een first look tussen Mark en Melissa waarbij ze beiden van blijdschap eigenlijk alleen maar naar elkaar kunnen lachen.

Portretten en ceremonie

Nu iedereen klaar is voor de dag is het tijd om te vertrekken richting de duinen voor het maken van de trouwportretten. Hoewel het bruidspaar al flink gefotografeerd wordt door familie ligt de verantwoordelijkheid hier wat tofs van te maken toch echt bij mij.

We maken een wandeling langs 't Wed, een klein meertje midden in de duinen tussen Haarlem en Zandvoort. Het is een plek waar ik regelmatig kom en die normaal gesproken wel redelijk druk is, valt dat nu gelukkig mee omdat het een vrijdag is. Er is alleen een momentje wanneer het bruidspaar nog even bewonderd wordt door een groepje kinderen die op uitje zijn met hun leraar. Het weer zat erg mee die dag en gelukkig waren er ook nog wat mooie abstracte wolken te zien die ik met alle plezier gebruik in mijn foto's om er echt een toffe plaat van te maken.
Melissa was ook goed voorbereid op deze dag, nog nooit eerder heb ik eerder een bruid gezien die Dr. Martens zo goed stonden onder haar bruidsjurk. En bovendien wel erg handig, want met hakken door de duinen lopen is een onmogelijke taak.

Na een relaxte wandeling en een hoop foto's verder rijden we terug naar Haarlem om het officiële gedeelte nu echt te gaan realiseren. Het stadhuis van Haarlem is echt een fantastische plek om te trouwen. De grote zaal doet denken aan een oude ridderzaal en met uitkijk op de grote markt en de machtige kerk van Haarlem, lijkt het echt net alsof je even terug in de tijd bent.
Een mooie ceremonie volgt en we vertrekken daarna direct naar Zandvoort om aan zee alles groots te vieren.

Feest!

Melissa en Mark komen aan bij strandtent Plazand in Zandvoort. Ze worden daar al opgewacht door vrienden en familie die ze met open armen ontvangen. Niet veel later stromen ook de andere gasten langzaam binnen en begint de gezelligheid langzaam op gang te komen. Vele lieve woorden van ouders worden gedeeld, er wordt een toast uitgebracht en taart aangesneden. En zoals bij elke bruiloft is er ook hier de traditie van het gooien van het boeket. Het enige wat niet gepland stond was dat hij gevangen werd door een persoon die niet tussen de 'bloemvangers' hoorde te staan. Geen probleem verder, na deze lollige interventie werd het boeket gooien gewoon opnieuw gegooid, dit keer wel met mensen die ook daadwerkelijk als volgende wilde trouwen.

Een feest is geen feest zonder de gangmakers en die waren deze avond ook rijkelijk gerepresenteerd. Het bruidspaar verbaasde mij enorm met hun dancemoves, maar vooral de meneer met de hoed stal die avond de show en wist menig feestganger over te halen met hem de dansvloer te delen. De mix van goede muziek, een prachtige zonsondergang en goedgevulde dansvloer en nog beter gevulde glazen maakte deze avond tot een succes. Zelfs het staande houden van het bruidspaar door de politie kon deze dag niet meer verpesten. Ook al bleek dat de agenten het bruidspaar alleen even wilde feliciteren.

Meer foto's hieronder, maar doe eerst even een snelle datum-check!

Haarlem voorbereidingen trouwdag
klaarmaken bruiloft haarlem
trouwfotograaf haarlem
trouwstropdas haarlem trouwpak
trouwstropdas knopen bruiloft
veters strikken trouwdag
maatpak trouwpak
trouwfotograaf haarlem
vader ziet dochter in trouwjurk
vader dochter trouwen
first look bruidspaar
bruid in auto foto
haarlem trouwfotograaf
foto trouwauto
bruiloft auto vertrekken
fotoshoot duinen bruidspaar
bruidspaar trouwportretten haarlem duinen
bruidspaar in de duinen
voeten van bruidspaar
hulp bij fotoshoot
veters strikken bruidegom bruid
aankomst bruiloft haarlem
uitzicht vanuit haarlem stadhuis
trouwen in haarlem stadhuis
dochter weggeven haarlem stadhuis
stadhuis haarlem trouwceremonie
aankomst trouwlocatie zandvoort
knuffel bruid
lol met vrienden op trouwdag
speeches en lieve woorden op bruiloft
lachende oma op trouwdag
taart aansnijden bruiloft
boeket gevangen de verkeerde
boeket gooien bruiloft aan zee
volgende die gaat trouwen
dansvloer
sillouette bruiloft
dansen op een bruiloft
bellen bij trouwerij
selfie op bruiloft
gek op de dansvloer
lachen op de dansvloer
drukte op de dansvloer
dansen
bruidspaar trouwdans
volkszanger
dansmoves tijdens trouwdag
dansmoves tijdens bruiloft
naar huis gaan na trouwdag
politie houd bruidspaar aan

Hoe zou het zijn om ook het verhaal van jullie bruiloft terug te zien op mijn blog?
Aarzal niet, neem contact op!

Neem een kijkje hieronder voor nog meer verhalen van andere bruiloften

contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Brochure / Datum-check

Wij bijten niet!

Vul dit formulier in voor het aanvragen van de gratis brochure en doe eventueel gelijk een datum-check!

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.