Blog
Voor Bruidsparen

Algemene tips voor het plannen van jullie bruiloft

Lees in dit artikel voor wat simpele tips die jullie helpen met het plannen van de bruiloft; Bepaal jullie kernwaarden, weet wat jullie willen, beperk de keuze, wees er op tijd bij, ga het gesprek aan en hak de knoop door!

Algemene tips voor het plannen van jullie bruiloft

Deze algemene tips zijn gebaseerd op mijn ervaring als bruidsfotograaf, maar ook als ervaringsdeskundige, omdat ik zelf natuurlijk ook ooit bruidegom ben geweest en het hele traject van het plannen van een bruiloft zelf ben doorlopen.
Het zijn niet het standaard soort tips die je overal terug kan vinden op internet, maar richten zich vooral op het grote geheel. Ze zullen jullie te helpen de keuzes te maken die nodig zijn voor het plannen van jullie bruiloft.

Bepaal jullie kernwaarden

Wat vinden jullie echt belangrijk?
En met deze vraag bedoel ik niet of jullie het belangrijk vinden om in een kasteel te trouwen of in een boerderij. Of dat jullie het belangrijk vinden dat er een fotoshoot plaatsvind op het strand of in het bos. Het gaat hier om kernwaarden.
Zet er voor jullie zelf gewoon eens een paar op een rij. Wat vinden jullie belangrijk in het leven en wat zien jullie daarom graag terug bij jullie trouwleveranciers?
Om maar wat voorbeelden te noemen:
- Eerlijkheid
- Openheid
- Betrokkenheid
- Passie
- Etc.
De waardes die jullie opschrijven zijn cruciaal voor jullie definitieve keuze, of dat nou een fotograaf, DJ, trouwlocatie of BABS is. Hebben jullie meerdere opties en kunnen jullie echt niet kiezen? Degene die het beste in lijn ligt met jullie eigen waarden is de beste keuze!

Weet wat jullie willen

Geef voor jullie zelf eens antwoord op de volgende vragen:

- Wat mag het in totaal allemaal kosten? En hoe mag het budget verdeeld worden?
- Op welke dag willen jullie trouwen? Hebben jullie een speciale datum?
- Waar willen jullie trouwen? Moet het makkelijk bereikbaar zijn voor alle gasten? Willen jullie in de buurt slapen?
- Op wat voor locatie willen jullie trouwen? Een kasteel? Het strand? Het bos?
- Wat willen jullie je herinneren en hoe? Fotografie, video, allebei?
- Welke stijl houden jullie vinden? Journalistiek, creatief, emotioneel, een mix van stijlen? En wat voor kleuren spreken jullie aan?
- Willen jullie een DJ, of een band, of iets anders? En wat voor muziek wordt er gespeeld?
etc.

Bepaal dus voor jullie zelf waar jullie precies naar op zoek zijn, dat zal de zoektocht een stuk makkelijker maken.

Beperk de keuze

En toch blijven er zelfs nu nog duizenden fantastische trouwlocaties, honderden geweldige DJ's en net zoveel fantastische fotografen over om uit te kiezen. Het is onmogelijk om ze allemaal te spreken en als je er teveel spreekt maken jullie het jezelf onnodig moeilijk.
Kijk aandachtig naar wat jullie zoeken en betrek hier ook je waarden bij. Hechten jullie veel waarde aan openheid? Zoek dan naar iemand die al op zijn website veel verteld over zichzelf. Vinden jullie betrokkenheid belangrijk? Vraag misschien om een aantal tips en kijk hoe betrokken de persoon is en of de antwoorden echt betrokkenheid laten zien. Op basis daarvan is het daarna goed jullie keuze te beperken tot maximaal 3 leveranciers per categorie en daar uiteindelijk een keuze uit te maken.

WEES ER OP TIJD BIJ

Bruiloften worden ruim op tijd gepland. Een jaar van te voren is gebruikelijk, maar ik heb ook wel eens bruidsparen over de vloer die al 2 jaar van te voren aan het plannen zijn.
Hierdoor zal niet elke leverancier op jullie datum beschikbaar zijn. Daarom is het goed dat zodra jullie je keuzes op papier hebben staan, ook tot actie over gaan en het proces tot het maken van jullie definitieve keuze zo snel mogelijk starten.

Ga het gesprek aan

Alleen door het gesprek aan te gaan leer je iemand echt kennen, stel vragen en wees kritisch. Jullie maken deze keuze maar één keer dus zorg ervoor dat jullie goed geïnformeerd zijn om de juiste beslissing te nemen om iemand in te huren. En dat geldt voor elke leverancier, van locatie, tot make-up, tot de fotograaf en de DJ. Van iedereen mag verwacht worden dat ze hun vak verstaan en jullie op een heldere manier van informatie kunnen voorzien.

Hak de knoop door

Roxy en ik zijn misschien een beetje een extreem geval, maar omdat wij heel goed van te voren wisten wat we wilden, was het voor ons erg makkelijk om knopen door te hakken. Door eerst alles goed op een rij te zetten was bijvoorbeeld voor de trouwlocatie slechts één bezoek genoeg. We wisten gelijk dat het goed zat en hebben geen andere locatie meer bezocht. Zo zat het ook met onze fotograaf, we wisten waar we naar op zoek waren en tijdens onze kennismaking zat het gelijk goed.
Nu wil dit niet zeggen dat jullie hetzelfde moeten doen, maar hak wel op een gegeven moment de knoop door. Als jullie echt heel erg twijfelen tussen bijvoorbeeld twee fotografen, kijk dan verder dan hun werk of wat ze aanbieden en kijk naar de persoon en of de waarden van de persoon overeen komen met jullie eigen waarden.


Tot zover deze blogpost.
Ik hoop dat ik jullie wat nieuwe inzichten heb kunnen geven die kunnen helpen bij het plannen van jullie bruiloft. Neem gerust contact op als jullie specifieke vragen hebben of wat extra informatie willen ontvangen.

Scroll door voor meer artikelen die jullie helpen bij het voorbereiden van jullie bruiloft.

Dit ben ik
Echtgenoot, Jiu Jitsu beöefenaar, drummer, mountainbiker, familie-man, snowboarder, muziekliefhebber, doorzetter, gamer, geek, zwemmer, reiziger, creatieveling, levensgenieter, voedselliefhebber, dierenvriend, inwoner van Haarlem, maar bovenal een gepassioneerde fotograaf.
Photo: Roxy Sun
mijn verhaal

Geboren in Huizen, opgegroeid in Almere en tijdens mijn jeugd en tienerjaren altijd al een sterke drang gehad om altijd maar mijn creativiteit te willen uiten. Als kleuter in de bouwhoek, als kind bij de talentenjacht op school en in mijn tienerjaren als drummer.

Het is dat laatste wat er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat ik mijn opleiding geluidstechniek op het SAE op mijn 19de ben gestart. Het bleek later pas hoe belangrijk deze keuze in mijn leven geweest is.

Het was namelijk op deze school dat ik mijn vrouw Roxy heb leren kennen. Toen natuurlijk nog jong en onvolwassen waren wij 'recording buddies' en hielpen elkaar tijdens de vele geluidsopnames voor onze schoolprojecten. Na wat drumlessen en afspraakjes sloeg de vonk al redelijk snel over en zijn we uiteindelijk gaan samenwonen in Hilversum.

Enkele jaren later in 2012, besloot Roxy te beginnen met een online fashion blog. Natuurlijk had zij hiervoor foto's nodig en uiteraard was ik daar de uitverkorene om als haar fotograaf te dienen.

Hoewel de eerste paar sessies erg moeizaam gingen en auto-stand op de camera mijn vriend was, begon ik na wat snelle fotografiecursussen er toch echt plezier in te krijgen. Ik uitte mij tot dan toe creatief gezien vooral met muziek, dus toen ik merkte dat ik ook oog had voor beeld ging er een wereld voor me open.
Onderstaande afbeelding was een omslagpunt. Hoewel niet perfect (bestaat perfectie eigenlijk wel?), wist ik hier toch een gevoel vast te leggen en deed deze foto mij realiseren dat dit de weg was die ik wilde gaan volgen. Vanaf dit moment heb ik er dan ook actief werk van gemaakt om van fotografie mijn vak te maken.

oNZE trouwdag

Na de enorm grote stap en het besluit samen een huis te kopen in Haarlem eind 2013, hebben we direct onze familie uitgebreid met een kleine harige, maar vooral ook luidruchtig en baldadige miauw-machine genaamd Snow (Zoals op de foto hierboven te zien, houdt Snow niet van poseren).
In 2014 was het dan zover, ik vroeg Roxy ten huwelijk in Parijs (De stad waar we onze eerst vakantie hebben gevierd). En zoals zoveel enthousiaste bruidsparen die net verloofd zijn, begonnen ook wij direct met de voorbereidingen voor de bruiloft.

Wedding couple Orangerie Elswout
Photo: Giacomo Vesprini
Krup Studio

Ook voor onze waren de prioriteiten vrij snel duidelijk. We zijn dus direct op zoek gegaan naar de trouwlocatie en hadden onze beslissing al direct gemaakt bij ons eerste bezoek. Wij zijn geen twijfelaars, als het direct goed voelt, waarom niet?
Zo waren direct daarna ook de fotograaf en videograaf voor ons een makkelijke keuze en was er geen moment van twijfel dat ook zij onze bruiloft fantastisch gingen vastleggen.
Met de belangrijkste dingen uit de weg waren het nu nog vooral details, dat klinkt als een simpele klus, maar er komt toch een hoop bij kijken; bloemen, pak, trouwjurk, taart, planning van de dag, getuigen, uitnodigingen en noem maar op.
Een hele hoop te regelen binnen een jaar, maar de drukste periode waren toch wel de laatste 3 maanden voor de bruiloft. Ik had namelijk bedacht om op mijn eigen bruiloft voor de entertainment te zorgen en heb mijn 3 beste vrienden en tevens bandleden gevraagd een optreden met mij te verzorgen op mijn bruiloft. Het gevolg was 3 maanden lang zwoegen in de oefenruimte om op mijn bruiloft ons eerste optreden ooit te verzorgen.

Photo: Giacomo Vesprini
Krup Studio

De avond voor de bruiloft hebben we tijd ingepland om alvast een shoot te doen met z'n tweeën. De rede hiervoor was zodat we op de trouwdag zelf niet heel lang weg hoefde te zijn voor de foto's. Ik mocht de jurk uiteraard pas de volgende dag zien, dus Roxy had besloten haar feestjurk aan te doen voor die shoot.
Zoals bijna elke bruidegom zag ook ik op tegen het poseren, maar dit bleek uiteindelijk nergens voor nodig. Het was meer gewoon een wandeling in het park rond onze trouwlocatie en ik heb er eerlijk gezegd best van genoten. Het scheelde ook dat we al een hele hoop mooie foto's hadden zodat de druk op de dag zelf er een beetje af was.

En toen was het eindelijk zover; 17/06/2015, onze trouwdag. Door de goede voorbereiding verliep alles heerlijk soepel en was ook de fotoshoot tussendoor nog erg leuk om te doen. Nu bleek ook dat Roxy niet had stilgezeten de maanden voor onze bruiloft want zij had met een groep vrienden maanden geoefend om een dans voor mij als verrassing in te studeren. Daarbij bleek dat ook het oefenen met de band niet voor niks was geweest. Nog niet eerder hadden de mensen van de trouwlocatie een band zien spelen waar de bruidegom zelf deel van uitmaakte en ons eerste optreden samen was dan ook een groot succes.
En dat is precies wat we wilde, een bruiloft die van ons was, ons eigen gemaakt met persoonlijke dingen en creativiteit. Het was werkelijke de mooiste dag van ons leven en dankzij de foto's zullen we dat ook nooit vergeten.

Photo: Giacomo Vesprini
Krup Studio
contact

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Brochure / Datum-check

Vul dit formulier in voor het aanvragen van de gratis brochure en doe eventueel gelijk een datum-check!
Let op! Dit is geen nieuwsbrief waarmee ik jullie wekelijks zal spammen, maar gewoon duidelijke en waardevolle informatie die in jullie eigen tijd doorgenomen kan worden.

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.

Oriënteren

Jullie zitten nog in de oriëntatiefase en er is dus nog een hoop werk aan de winkel. Ik stel daarom voor dat jullie eerst even rustig mijn website doornemen om een goede indruk op te doen van mijn bruidsfotografie.

Toch direct wat meer informatie? Vraag mijn gratis brochure aan (dit is geen wekelijkse spam-nieuwsbrief). Deze is in jullie eigen tijd door te nemen en jullie vinden daar informatie over de volgende punten terug:

 • De voordeelpakketten die ik aanbied
 • Mijn basisprincipes: Kwaliteit, creativiteit en een persoonlijke aanpak
 • Mijn stijl
 • De producten die ik aanbied
 • De online portal (inclusief de online galerij)
 • Antwoord op 15 veelgestelde vragen
 • Handige tips voor de planning van jullie bruiloft
Extra informatie

Ok, straight to the point, daar hou ik wel van!

De brochure is geen wekelijkse nieuwsbrief, dus geen irritante spam, maar gewoon duideijke informatie die jullie in jullie eigen tijd rustig door kunnen nemen.
Vraag hem aan voor direct een enorme schat aan informatie over mijn bruidsfotografie. Ik ga hier op de volgende punten veel dieper in:

 • Mijn basisprincipes: Kwaliteit, creativiteit en een persoonlijke aanpak
 • De voordeelpakketten die ik aanbied
 • De online portal (inclusief de online galerij)
 • De producten die ik aanbied
 • Mijn stijl
 • Handige tips voor de planning van jullie bruiloft
 • En antwoord op 15 veel gestelde vragen
contact

WOW Rustig aan!
Ik zal nooit direct boeken voordat we eerst even kennis gemaakt hebben, dat is heel belangrijk! Natuurlijk het liefst in persoon, maar als dat lastig is zouden we ook even via Skype een gesprek in kunnen plannen voor het eerste gesprek.

Vul het contactformulier hieronder in en deel zoveel informatie als jullie zelf willen. Natuurlijk krijgen jullie ook direct toegang tot mijn gratis brochure. Hierin staat veel meer informatie over hoe ik werk, welke voordeelpakketten ik aanbied en kunnen jullie er handige tips in terug vinden.