Blog
Voor Bruidsparen

3 tips van een Wedding Planner

Vaak wordt er gedacht dat Wedding Planners alleen maar voor de ‘million dollar weddings’ in Amerika zijn. Niets is minder waar. Maar wat is dan eigenlijk de meerwaarde van een Wedding Planner? In deze blogpost helpt weddingplanner Isabelle je alvast op weg met 3 tips!

3 tips van een Wedding Planner

Plotselingzakt hij op 1 knie. OMG daar gaat hij! Het gebeurt! Het moment waar je als klein meisje al van hebt gedroomd. En dan komt die lang verwachte vraag: “Wil je met me trouwen?”

JAAAAAA!!!!

Diezelfde avond kijk jij al even snel op je telefoon: ‘Trouwlocaties Nederland’, ‘Bruidsjurken’ en je gaat al helemaal op in de reis naar wat jullie grote dag gaat worden. Maar dan komt ook ineens de spanning, er is namelijk nog ZOOOO veel dat geregeld moet worden! Waar begin je in hemelsnaam? Waar moet je allemaal aan denken?

Hier mijn DRIE TIPS om jullie alvast op weg te helpen!

Bruiloft: wat is voor jullie het allerbelangrijkste?

Voordat jullie gaan beginnen met de gastenlijst, de invulling van het menu of de muziek tijdens het feest, is het cruciaal om na te gaan hoe jullie ideale bruiloft eruitziet. Als je even alles loslaat en met niemand rekening houdt, hoe ziet jullie mooie dag er dan uit? Wat staat voor jullie centraal? Dat iedereen het naar zijn zin heeft? Een unieke trouwlocatie? Snelle service en goede wijnen? Zorg er dan ook voor dat de focus hierop ligt en dat je trouwbudget hierop wordt ingericht. Want als dit goed zit, dan betekent het dat de bruiloft sowieso geslaagd is voor jullie!

Trouwleveranciers: wie kies je?

Een bruidsfotograaf, een videograaf, een hair- en make-up artist, een BABS, een stylist, een bloemist en zo kan ik nog wel even doorgaan. Tenzij je ervoor kiest om alles binnen je eigen kring te houden, zijn er minimaal 10 trouwleveranciers gedeeltelijk verantwoordelijk voor het succes van jullie mooie dag. Het is dus essentieel om de juiste te kiezen. Maar wie kies je dan als trouwleverancier? En belangrijker, hoe kies je trouwleveranciers?

Op theperfectwedding.nl zijn een hoop leveranciers te vinden, dus neem daar sowieso een kijkje! Ga op onderzoek uit, oriënteer jezelf en maak vervolgens een selectie van de trouwleveranciers waar jullie je het beste bij voelen. Want, wanneer je die perfecte klik voelt met jouw trouwfotograaf bijvoorbeeld, zal je dat terugzien in jullie stralende gezichten op de foto’s. Een goed gevoel hebben bij de keuze voor trouwleveranciers is zo belangrijk, omdat het zorgt voor vertrouwen en dat is cruciaal voor die WOW-Factor!

Stress op je bruiloft? Echt niet!

Waar moeten we aan denken bij het kiezen van een trouwlocatie? Hoe maken we een goed draaiboek? Welke trouwopstelling is het beste voor de ceremonie en voor het diner? Hoe richten wij ons trouwbudget in en belangrijker nog, hoe zorgen wij ervoor dat we daar niet overheen gaan? Er zijn zoveel vragen die opkomen bij het plannen van je bruiloft en misschien zijn er nog wel meer antwoorden te vinden op al die vragen. Dit alles kan zorgen voor stress, maar dat hoeft absoluut niet!  Zorg ervoor dat de stress van het plannen niet tussen jullie in gaat staan. Uiteindelijk gaat het erom dat jullie de liefde voor elkaar gaan vieren en hier bewust bij stil gaan staan. Als Wedding Planner is dit de belangrijkste taak: jullie laten genieten!

De meerwaarde van een Wedding Planner? Los van alle tips, de ervaring en het grote trouwnetwerk, zorgt een Wedding Planner ervoor dat jullie zonder stress kunnen genieten!

Nieuwsgierig geworden naar meer tips van Belle Weddings of hoe ik jullie kan helpen bij de organisatie naar jullie grote dag? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek!

Isabelle van den IJssel
www.belleweddings.nl
info@belleweddings.nl
+31 (0)6 54 97 09 52

Foto Credits

Ook wil ik nog even benoemen dat alle foto’s in dit blog gemaakt zijn door Bart Rondeel. Tijdens twee geweldige shootdagen heeft hij onwijs mooie, professionele en spontane foto’s gemaakt voor mijn bedrijf op drie fantastische trouwlocaties: Orangerie Elswout, Landgoed Duin & Kruidberg, Kasteel de Haar.

Tot zover deze blogpost.
Ik hoop dat ik jullie wat nieuwe inzichten heb kunnen geven die kunnen helpen bij het plannen van jullie bruiloft. Neem gerust contact op als jullie specifieke vragen hebben of wat extra informatie willen ontvangen.

Scroll door voor meer artikelen die jullie helpen bij het voorbereiden van jullie bruiloft.

Dit ben ik
Echtgenoot, Jiu Jitsu beöefenaar, drummer, mountainbiker, familie-man, snowboarder, muziekliefhebber, doorzetter, gamer, geek, zwemmer, reiziger, creatieveling, levensgenieter, voedselliefhebber, dierenvriend, inwoner van Haarlem, maar bovenal een gepassioneerde fotograaf.
Photo: Roxy Sun
mijn verhaal

Geboren in Huizen, opgegroeid in Almere en tijdens mijn jeugd en tienerjaren altijd al een sterke drang gehad om altijd maar mijn creativiteit te willen uiten. Als kleuter in de bouwhoek, als kind bij de talentenjacht op school en in mijn tienerjaren als drummer.

Het is dat laatste wat er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat ik mijn opleiding geluidstechniek op het SAE op mijn 19de ben gestart. Het bleek later pas hoe belangrijk deze keuze in mijn leven geweest is.

Het was namelijk op deze school dat ik mijn vrouw Roxy heb leren kennen. Toen natuurlijk nog jong en onvolwassen waren wij 'recording buddies' en hielpen elkaar tijdens de vele geluidsopnames voor onze schoolprojecten. Na wat drumlessen en afspraakjes sloeg de vonk al redelijk snel over en zijn we uiteindelijk gaan samenwonen in Hilversum.

Enkele jaren later in 2012, besloot Roxy te beginnen met een online fashion blog. Natuurlijk had zij hiervoor foto's nodig en uiteraard was ik daar de uitverkorene om als haar fotograaf te dienen.

Hoewel de eerste paar sessies erg moeizaam gingen en auto-stand op de camera mijn vriend was, begon ik na wat snelle fotografiecursussen er toch echt plezier in te krijgen. Ik uitte mij tot dan toe creatief gezien vooral met muziek, dus toen ik merkte dat ik ook oog had voor beeld ging er een wereld voor me open.
Onderstaande afbeelding was een omslagpunt. Hoewel niet perfect (bestaat perfectie eigenlijk wel?), wist ik hier toch een gevoel vast te leggen en deed deze foto mij realiseren dat dit de weg was die ik wilde gaan volgen. Vanaf dit moment heb ik er dan ook actief werk van gemaakt om van fotografie mijn vak te maken.

oNZE trouwdag

Na de enorm grote stap en het besluit samen een huis te kopen in Haarlem eind 2013, hebben we direct onze familie uitgebreid met een kleine harige, maar vooral ook luidruchtig en baldadige miauw-machine genaamd Snow (Zoals op de foto hierboven te zien, houdt Snow niet van poseren).
In 2014 was het dan zover, ik vroeg Roxy ten huwelijk in Parijs (De stad waar we onze eerst vakantie hebben gevierd). En zoals zoveel enthousiaste bruidsparen die net verloofd zijn, begonnen ook wij direct met de voorbereidingen voor de bruiloft.

Wedding couple Orangerie Elswout
Photo: Giacomo Vesprini
Krup Studio

Ook voor onze waren de prioriteiten vrij snel duidelijk. We zijn dus direct op zoek gegaan naar de trouwlocatie en hadden onze beslissing al direct gemaakt bij ons eerste bezoek. Wij zijn geen twijfelaars, als het direct goed voelt, waarom niet?
Zo waren direct daarna ook de fotograaf en videograaf voor ons een makkelijke keuze en was er geen moment van twijfel dat ook zij onze bruiloft fantastisch gingen vastleggen.
Met de belangrijkste dingen uit de weg waren het nu nog vooral details, dat klinkt als een simpele klus, maar er komt toch een hoop bij kijken; bloemen, pak, trouwjurk, taart, planning van de dag, getuigen, uitnodigingen en noem maar op.
Een hele hoop te regelen binnen een jaar, maar de drukste periode waren toch wel de laatste 3 maanden voor de bruiloft. Ik had namelijk bedacht om op mijn eigen bruiloft voor de entertainment te zorgen en heb mijn 3 beste vrienden en tevens bandleden gevraagd een optreden met mij te verzorgen op mijn bruiloft. Het gevolg was 3 maanden lang zwoegen in de oefenruimte om op mijn bruiloft ons eerste optreden ooit te verzorgen.

Photo: Giacomo Vesprini
Krup Studio

De avond voor de bruiloft hebben we tijd ingepland om alvast een shoot te doen met z'n tweeën. De rede hiervoor was zodat we op de trouwdag zelf niet heel lang weg hoefde te zijn voor de foto's. Ik mocht de jurk uiteraard pas de volgende dag zien, dus Roxy had besloten haar feestjurk aan te doen voor die shoot.
Zoals bijna elke bruidegom zag ook ik op tegen het poseren, maar dit bleek uiteindelijk nergens voor nodig. Het was meer gewoon een wandeling in het park rond onze trouwlocatie en ik heb er eerlijk gezegd best van genoten. Het scheelde ook dat we al een hele hoop mooie foto's hadden zodat de druk op de dag zelf er een beetje af was.

En toen was het eindelijk zover; 17/06/2015, onze trouwdag. Door de goede voorbereiding verliep alles heerlijk soepel en was ook de fotoshoot tussendoor nog erg leuk om te doen. Nu bleek ook dat Roxy niet had stilgezeten de maanden voor onze bruiloft want zij had met een groep vrienden maanden geoefend om een dans voor mij als verrassing in te studeren. Daarbij bleek dat ook het oefenen met de band niet voor niks was geweest. Nog niet eerder hadden de mensen van de trouwlocatie een band zien spelen waar de bruidegom zelf deel van uitmaakte en ons eerste optreden samen was dan ook een groot succes.
En dat is precies wat we wilde, een bruiloft die van ons was, ons eigen gemaakt met persoonlijke dingen en creativiteit. Het was werkelijke de mooiste dag van ons leven en dankzij de foto's zullen we dat ook nooit vergeten.

Photo: Giacomo Vesprini
Krup Studio
contact

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Brochure / Datum-check

Vul dit formulier in voor het aanvragen van de gratis brochure en doe eventueel gelijk een datum-check!
Let op! Dit is geen nieuwsbrief waarmee ik jullie wekelijks zal spammen, maar gewoon duidelijke en waardevolle informatie die in jullie eigen tijd doorgenomen kan worden.

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.

Oriënteren

Jullie zitten nog in de oriëntatiefase en er is dus nog een hoop werk aan de winkel. Ik stel daarom voor dat jullie eerst even rustig mijn website doornemen om een goede indruk op te doen van mijn bruidsfotografie.

Toch direct wat meer informatie? Vraag mijn gratis brochure aan (dit is geen wekelijkse spam-nieuwsbrief). Deze is in jullie eigen tijd door te nemen en jullie vinden daar informatie over de volgende punten terug:

 • De voordeelpakketten die ik aanbied
 • Mijn basisprincipes: Kwaliteit, creativiteit en een persoonlijke aanpak
 • Mijn stijl
 • De producten die ik aanbied
 • De online portal (inclusief de online galerij)
 • Antwoord op 15 veelgestelde vragen
 • Handige tips voor de planning van jullie bruiloft
Extra informatie

Ok, straight to the point, daar hou ik wel van!

De brochure is geen wekelijkse nieuwsbrief, dus geen irritante spam, maar gewoon duideijke informatie die jullie in jullie eigen tijd rustig door kunnen nemen.
Vraag hem aan voor direct een enorme schat aan informatie over mijn bruidsfotografie. Ik ga hier op de volgende punten veel dieper in:

 • Mijn basisprincipes: Kwaliteit, creativiteit en een persoonlijke aanpak
 • De voordeelpakketten die ik aanbied
 • De online portal (inclusief de online galerij)
 • De producten die ik aanbied
 • Mijn stijl
 • Handige tips voor de planning van jullie bruiloft
 • En antwoord op 15 veel gestelde vragen
contact

WOW Rustig aan!
Ik zal nooit direct boeken voordat we eerst even kennis gemaakt hebben, dat is heel belangrijk! Natuurlijk het liefst in persoon, maar als dat lastig is zouden we ook even via Skype een gesprek in kunnen plannen voor het eerste gesprek.

Vul het contactformulier hieronder in en deel zoveel informatie als jullie zelf willen. Natuurlijk krijgen jullie ook direct toegang tot mijn gratis brochure. Hierin staat veel meer informatie over hoe ik werk, welke voordeelpakketten ik aanbied en kunnen jullie er handige tips in terug vinden.