Hortus botanicus Leiden

Bart Rondeel Photography logo

Trouwen in de Hortus

Zoekt u een bijzondere locatie voor uw bruiloft?
In hartje Leiden, verscholen achter het Academiegebouw van de Universiteit Leiden, bevindt zich de oudste botanische tuin van Nederland. Omgeven door bloemen, eeuwenoude bomen, tropische kassen en water is dit een prachtige plek voor uw speciale dag. Of het nu gaat om alleen de ceremonie met receptie, het diner, de feestavond of de gehele dag:
De Hortus botanicus Leiden biedt u alle mogelijkheden in een paradijselijke omgeving.

verloving fotoshoot haarlem centrum

De Oranjerie van Hortus

De 18-eeuwse, monumentale Oranjerie is een prachtige locatie, gelegen aan de singels van Leiden en is door haar sfeervolle architectuur en haar flexibele inrichting bijzonder geschikt voor bruiloften.

De ruimte is opgedeeld in een grote linker- en rechtervleugel met een ontvangsthal in het midden. In de ontvangsthal vindt u de vaste bar en een grote cadeautafel. Zowel buiten als binnen zijn er diverse zitjes en statafels. De opstelling voor de ceremonie bestaat uit een tafel voor de trouwambtenaar, stoeltjes of een bankje voor het bruidspaar en tot 100 stoelen voor de gasten. Extra meubilair voor feestelijke diners zoals ronde of lange tafels met wit linnen kunnen wij voor u inhuren via externe leveranciers.

Tips van jullie trouwfotograaf

Willen jullie graag in het centrum van Leiden trouwen, maar toch omgeven zijn door veel groen en natuur? Dan is Hortus botanicus de ideale trouwlocatie! En niet alleen de omgeving van deze trouwlocatie is prachtig, jullie hebben bij de Hortus echt jullie eigen 'stekkie' in de Oranjerie die alleen geopend zal zijn voor jullie bruiloft.

Voor foto's zijn er een hele hoop mogelijkheden. Zo kan je natuurlijk in de Hortus zelf al prachtige trouwfoto's maken. De planten, het water en natuurlijk de Universiteit van Leiden zorgen voor een magische omgeving die goed tot z'n recht komt in de foto's.
Maar daarnaast is het natuurlijk ook geen probleem om even het centrum van Leiden in te gaan. Met een korte wandeling door de stad kunnen we al een goede serie trouwfoto's vastleggen en dankzij de compactheid van de binnenstad zal er ook erg veel variatie te zien zijn in de foto's. Van de kanaaltjes, oude gebouwen en straatjes tot de Hooglandse Kerk en Molen de Put, de binnenstad van Leiden heeft werkelijk vanalles te bieden en is dankzij de ligging van de Hortus makkelijk te bereiken.

Hortus botanicus Leiden

Bart Rondeel Photography logo

Mogelijkheden

De Hortus botanicus Leiden is een officiële trouwlocatie – midden in het groen én midden in het historische centrum van Leiden kunt u elkaar het ja-woord geven in de monumentale 18de-eeuwse Oranjerie.

Ontvangst, ceremonie, toostmoment en receptie

De Hortus botanicus Leiden is een officiële trouwlocatie. Een half uur voorafgaand aan de ceremonie kunt u uw gasten ontvangen op het terras of in het middengedeelte van de Oranjerie. Voor de ceremonie kunt u kiezen uit twee opstellingen: een theateropstelling met een looppad in het midden richting het altaar of een intieme halve cirkel met zicht naar de ramen van de Oranjerie.

Aansluitend een diner binnen of buiten

Of u een luxe diner wilt voor familie en intimi, of een buffet voor al uw gasten, het is allemaal mogelijk. Met feestelijk gedekte ronde of lange tafels kan de Oranjerie omgetoverd worden in een sfeervol sterren restaurant. Na 18:00 uur is de Hortus helemaal privé en een prachtige plek om een diner buiten te verzorgen.

Afsluiten met een mooi feest!

De avond feestelijk afsluiten? De voetjes kunnen van de vloer in de rechtervleugel van de Oranjerie. Hier staat een professionele geluidsinstallatie voor u klaar, waarmee u uw eigen muziek kunt afspelen. Het inhuren van een DJ of een band behoort ook tot de mogelijkheden.

trouwfoto op het strandtrouwportet in amsterdam bij amstel hoteldestination wedding portret in griekenlandbeachwedding portret bruiloft op het strand

Contact Hortus Leiden

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Neemt u dan vrijblijvend contact op met de sales afdeling.

Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen in Hortus botanicus Leiden, de oudste botanische tuin van Nederland.

Hortus botanicus leiden
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
071 527 52 29
sales@hortus.leidenuniv.nl

contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Brochure / Datum-check

Wij bijten niet!

Vul dit formulier in voor het aanvragen van de gratis brochure en doe eventueel gelijk een datum-check!

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.