Blog
Mijn verhaal

Onze bruiloft

Ik ben in 2015 getrouwd met Roxy en krijg vaak vragen over mijn eigen bruiloft en wat wij allemaal in de planning hadden staan. Daarom deel ik in deze blogpost graag hoe deze mooie dag in ons leven is verlopen.

Onze bruiloft

Foto-credits

Allereerst wil ik even aangeven dat de foto's die gebruikt zijn voor deze blogpost, natuurlijk niet door mijzelf gemaakt zijn.
Alle credits voor deze foto's gaan naar Giacomo Vesprini van Krup Studio, een Italiaanse fotografie studio die echt fantastisch werkt maakt en voor ons deze speciale dag heeft vastgelegd.

Fotoshoot de avond voor de bruiloft

Wij begonnen onze bruiloft eigenlijk al een dag eerder, namelijk met een fotoshoot in het landgoed rondom onze trouwlocatie; Orangerie Elswout

De orangerie staat op een prachtig stuk grond met een enorm landhuis, oude paardenstallen en een enorm park met open velden, water en een groot bos. Omdat wij op de trouwdag zelf niet teveel tijd wilde besteden aan het maken van trouwportretten, hebben we besloten de avond voor de bruiloft een fotoshoot in te plannen Met Giacomo. De zonsondergang zorgde voor dat welbekende 'golden hour' licht en dat is goed terug te zien in de foto's.
Het was een heerlijk relaxte wandeling en we zijn blij dat we deze shoot de avond voor de bruiloft hebben kunnen plannen. Zo wisten we zeker dat we al een serie mooie foto's hadden en hoefden we ons niet perse heel druk te maken over de shoot op de trouwdag zelf.
En nu hoor ik alle vrouwen denken; Maar je hebt Roxy's trouwjurk dus al de avond voor de bruiloft gezien?
Nee, gelukkig niet, want roxy had ook een hele mooie jurk die zij tijdens het feest aan zou doen, dus die heeft ze gebruikt voor onze pre-wedding shoot.

Klaarmaken en ceremonie in het gemeentehuis

De dag begon heerlijk; Spanning, chaos, hectiek en een hoop mensen die bij ons langskwamen om ons voor te bereiden op het eerste officiële gedeelte.
We hadden namelijk gepland om in de ochtend officieel te trouwen bij de gemeente. Kleinschalig en intiem, om het later op de trouwlocatie nog eens echt goed over te doen in een setting die we graag wilde en met de BABS die wij zelf hadden uitgekozen: Mijn vader.
Nee mijn vader is geen BABS van beroep, maar wel een hele goede spreker en een fantastisch mens. Daarom heb ik hem gevraagd om Roxy en mij te trouwen op onze trouwdag en daar heeft hij natuurlijk volmondig ja op gezegd. Overigens, ook in het gemeentehuis had Roxy haar trouwjurk nog niet aan omdat deze bewaard werd voor de ceremonie bij Orangerie Elswout.

De kleine ceremonie in het gemeentehuis van Haarlem verliep soepel en er werden enige tranen gelaten toen wij officieel man en vrouw waren. Toch was de dag nog maar net begonnen en konden we nog uitkijken naar een dag vol spanning en plezier.

Ceremonie en portretten

Terwijl Roxy begon met het klaarmaken bij ons thuis, was aan mij de taak om met een team van familie en vrienden naar de trouwlocatie te gaan om de voorbereidingen te treffen voor onze dag. Een aantal uur van stress verstreken, maar gelukkig was ik op tijd klaar om mijn vrouw te ontvangen bij de Orangerie.

Roxy kwam aan in een koets samen met haar ouders en haar twee bruidsmeisjes (mijn zusje en haar beste vriendin). Ik stond al trillend te wachten op haar in de Orangerie en zag toen zij binnen kwam lopen eindelijk de jurk waar Roxy het al maanden over gehad heeft. Ze liep naar binnen onder begeleiding van haar vader met op de achtergrond Canon in D, gespeeld door mijn 3 goede vrienden en eveneens bandleden.

Het was een prachtige ceremonie waar onze BABS, mijn vader, het niet kon laten een aantal lachwekkende annekdotes te delen. En toen was het moment daar, het Ja-woord! En hoewel eigenlijk een toneelstukje omdat we in de ochtend al officieel waren getrouwd in het gemeentehuis, voelde deze ja als de echte!

Na de ceremonie was er tijd voor een korte toost, felicitaties en gingen Roxy en ik nogmaals op pad om trouwfoto's te maken (dit keer wel met DE jurk). Het is toch weer heel anders om portretten te schieten als je al getrouwd bent en ik raad het dan ook elk bruidspaar aan om ook na de ceremonie, toch nog even kort de tijd te nemen om wat mooie foto's te maken.

Diner en feest

De avond begon met een heerlijk meergangen diner met vrienden en familie. Rond 20:00 kwamen alle feestgasten de Orangerie binnen wandelen en ontvingen Roxy en ik ze met alle liefde. Ik vind het nog steeds bijzonder dat er zoveel mensen tijd vrijmaken om onze liefde met ons te komen vieren.

Het was een heerlijke feestavond met wat leuke verassingen en gebeurtenissen. Zo hebben we in de avond de taart aangesneden en bleek dat Roxy als verrassing zelfs een dans voor mij had ingestudeerd. Het bleek dat zij de afgelopen 3 maanden 2 keer in de week heeft staan zwoegen in een danshal om alle danspasjes met deze groep mensen te oefenen en uit te voeren.

Maar ook ik had de maanden voor de bruiloft niet stilgezeten. Zo wisten wel dat er een band zou komen (het drumstel stond immers al opgesteld), maar ze hadden geen idee welke band dit zou zijn; Smoke! Deze band, Smoke, is de jamband van mij en 3 goede vrienden. Sinds ons 18e hebben we menig buurtbewoners wakker gehouden door onze jamsessies bij mijn ouders in de garage (vooral mijn drumstijl zorgde voor aardig wat volume). Later zijn deze sessies verhuisd naar gehuurde oefenruimtes, maar van optreden was het nog nooit gekomen. Daar is gelukkig met dit optreden een eind aan gekomen. Ongeveer 10 jaar na de eerste keer dat wij samen de instrumenten hadden opgepakt, was onze eerste optreden van 45 minuten een feit. Wat heb ik genoten van dit optreden!

Hoewel Roxy en ik geen first dance hadden ingepland, ontstond er wel een prachtige last dance. Vlak voor het einde van het feest stonden Roxy en ik samen al schuivelend op de dansvloer toen het meest slijmerige nummer ooit gezongen werd gedraaid; 'When a man loves a woman'. Familie en vrienden vormde een kring om ons heen en danste met ons mee om toe te werken naar een prachtig einde van de mooiste dag van ons leven.

En zo vertrokken wij, hand in hand, al zwaaiend naar alle vrienden en familie met een prachtrige herinnering aan de mooiste dag van ons leven!

Tot zover deze blogpost.
Ik hoop dat ik jullie een beetje inzicht heb kunnen geven over wie ik ben. Ik blijf hier graag artikelen delen over wat mij bezig houdt naast de bruidsfotografie. Toch ben ik ook benieuwd wie jullie zijn en wat jullie bezig houdt in het dagelijks leven. Voel je vrij om eens contact te zoeken!

Scroll door om me nog beter te leren kennen.

contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Brochure / Datum-check

Wij bijten niet!

Vul dit formulier in voor het aanvragen van de gratis brochure en doe eventueel gelijk een datum-check!

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.