Blog
Mijn verhaal

Onze bruiloft

Ik ben in 2015 getrouwd met Roxy en krijg vaak vragen over mijn eigen bruiloft en wat wij allemaal in de planning hadden staan. Daarom deel ik in deze blogpost graag hoe deze mooie dag in ons leven is verlopen.

Onze bruiloft

Foto-credits

Allereerst wil ik even aangeven dat de foto's die gebruikt zijn voor deze blogpost, natuurlijk niet door mijzelf gemaakt zijn.
Alle credits voor deze foto's gaan naar Giacomo Vesprini van Krup Studio, een Italiaanse fotografie studio die echt fantastisch werkt maakt en voor ons deze speciale dag heeft vastgelegd.

Fotoshoot de avond voor de bruiloft

Wij begonnen onze bruiloft eigenlijk al een dag eerder, namelijk met een fotoshoot in het landgoed rondom onze trouwlocatie; Orangerie Elswout

De orangerie staat op een prachtig stuk grond met een enorm landhuis, oude paardenstallen en een enorm park met open velden, water en een groot bos. Omdat wij op de trouwdag zelf niet teveel tijd wilde besteden aan het maken van trouwportretten, hebben we besloten de avond voor de bruiloft een fotoshoot in te plannen Met Giacomo. De zonsondergang zorgde voor dat welbekende 'golden hour' licht en dat is goed terug te zien in de foto's.
Het was een heerlijk relaxte wandeling en we zijn blij dat we deze shoot de avond voor de bruiloft hebben kunnen plannen. Zo wisten we zeker dat we al een serie mooie foto's hadden en hoefden we ons niet perse heel druk te maken over de shoot op de trouwdag zelf.
En nu hoor ik alle vrouwen denken; Maar je hebt Roxy's trouwjurk dus al de avond voor de bruiloft gezien?
Nee, gelukkig niet, want roxy had ook een hele mooie jurk die zij tijdens het feest aan zou doen, dus die heeft ze gebruikt voor onze pre-wedding shoot.

Klaarmaken en ceremonie in het gemeentehuis

De dag begon heerlijk; Spanning, chaos, hectiek en een hoop mensen die bij ons langskwamen om ons voor te bereiden op het eerste officiële gedeelte.
We hadden namelijk gepland om in de ochtend officieel te trouwen bij de gemeente. Kleinschalig en intiem, om het later op de trouwlocatie nog eens echt goed over te doen in een setting die we graag wilde en met de BABS die wij zelf hadden uitgekozen: Mijn vader.
Nee mijn vader is geen BABS van beroep, maar wel een hele goede spreker en een fantastisch mens. Daarom heb ik hem gevraagd om Roxy en mij te trouwen op onze trouwdag en daar heeft hij natuurlijk volmondig ja op gezegd. Overigens, ook in het gemeentehuis had Roxy haar trouwjurk nog niet aan omdat deze bewaard werd voor de ceremonie bij Orangerie Elswout.

De kleine ceremonie in het gemeentehuis van Haarlem verliep soepel en er werden enige tranen gelaten toen wij officieel man en vrouw waren. Toch was de dag nog maar net begonnen en konden we nog uitkijken naar een dag vol spanning en plezier.

Ceremonie en portretten

Terwijl Roxy begon met het klaarmaken bij ons thuis, was aan mij de taak om met een team van familie en vrienden naar de trouwlocatie te gaan om de voorbereidingen te treffen voor onze dag. Een aantal uur van stress verstreken, maar gelukkig was ik op tijd klaar om mijn vrouw te ontvangen bij de Orangerie.

Roxy kwam aan in een koets samen met haar ouders en haar twee bruidsmeisjes (mijn zusje en haar beste vriendin). Ik stond al trillend te wachten op haar in de Orangerie en zag toen zij binnen kwam lopen eindelijk de jurk waar Roxy het al maanden over gehad heeft. Ze liep naar binnen onder begeleiding van haar vader met op de achtergrond Canon in D, gespeeld door mijn 3 goede vrienden en eveneens bandleden.

Het was een prachtige ceremonie waar onze BABS, mijn vader, het niet kon laten een aantal lachwekkende annekdotes te delen. En toen was het moment daar, het Ja-woord! En hoewel eigenlijk een toneelstukje omdat we in de ochtend al officieel waren getrouwd in het gemeentehuis, voelde deze ja als de echte!

Na de ceremonie was er tijd voor een korte toost, felicitaties en gingen Roxy en ik nogmaals op pad om trouwfoto's te maken (dit keer wel met DE jurk). Het is toch weer heel anders om portretten te schieten als je al getrouwd bent en ik raad het dan ook elk bruidspaar aan om ook na de ceremonie, toch nog even kort de tijd te nemen om wat mooie foto's te maken.

Diner en feest

De avond begon met een heerlijk meergangen diner met vrienden en familie. Rond 20:00 kwamen alle feestgasten de Orangerie binnen wandelen en ontvingen Roxy en ik ze met alle liefde. Ik vind het nog steeds bijzonder dat er zoveel mensen tijd vrijmaken om onze liefde met ons te komen vieren.

Het was een heerlijke feestavond met wat leuke verassingen en gebeurtenissen. Zo hebben we in de avond de taart aangesneden en bleek dat Roxy als verrassing zelfs een dans voor mij had ingestudeerd. Het bleek dat zij de afgelopen 3 maanden 2 keer in de week heeft staan zwoegen in een danshal om alle danspasjes met deze groep mensen te oefenen en uit te voeren.

Maar ook ik had de maanden voor de bruiloft niet stilgezeten. Zo wisten wel dat er een band zou komen (het drumstel stond immers al opgesteld), maar ze hadden geen idee welke band dit zou zijn; Smoke! Deze band, Smoke, is de jamband van mij en 3 goede vrienden. Sinds ons 18e hebben we menig buurtbewoners wakker gehouden door onze jamsessies bij mijn ouders in de garage (vooral mijn drumstijl zorgde voor aardig wat volume). Later zijn deze sessies verhuisd naar gehuurde oefenruimtes, maar van optreden was het nog nooit gekomen. Daar is gelukkig met dit optreden een eind aan gekomen. Ongeveer 10 jaar na de eerste keer dat wij samen de instrumenten hadden opgepakt, was onze eerste optreden van 45 minuten een feit. Wat heb ik genoten van dit optreden!

Hoewel Roxy en ik geen first dance hadden ingepland, ontstond er wel een prachtige last dance. Vlak voor het einde van het feest stonden Roxy en ik samen al schuivelend op de dansvloer toen het meest slijmerige nummer ooit gezongen werd gedraaid; 'When a man loves a woman'. Familie en vrienden vormde een kring om ons heen en danste met ons mee om toe te werken naar een prachtig einde van de mooiste dag van ons leven.

En zo vertrokken wij, hand in hand, al zwaaiend naar alle vrienden en familie met een prachtrige herinnering aan de mooiste dag van ons leven!

Tot zover deze blogpost.
Ik hoop dat ik jullie een beetje inzicht heb kunnen geven over wie ik ben. Ik blijf hier graag artikelen delen over wat mij bezig houdt naast de bruidsfotografie. Toch ben ik ook benieuwd wie jullie zijn en wat jullie bezig houdt in het dagelijks leven. Voel je vrij om eens contact te zoeken!

Scroll door om me nog beter te leren kennen.

contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Datum-check en brochure

Wij bijten niet!

Check of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum en ik stuur jullie direct mijn brochure toe. Staat de trouwdatum nog niet vast? Laat dan weten welke datum jullie voorkeur heeft.

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact op door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.

persoonlijke aanpak
De keuze voor een fotograaf is heel persoonlijk. Naast de fotografische stijl zijn het karakter en de waardes van de fotograaf één van de belangrijkste criteria om jullie keuze te maken. Als ik iemand inhuur hou ik van een persoonlijke aanpak waarbij er duidelijk en snel gecommuniceerd wordt. Het is om die rede dat ik deze werkwijze ook zelf toepas als fotograaf.
Bart Rondeel bruidsfotograaf
Photo: Roxy Sun
Voor de bruiloft

Jullie mogen deze aanpak dan ook direct van mij verwachten. Bel me, app me of mail me en je mag altijd een reactie van mij verwachten. Natuurlijk ook zo snel mogelijk, maar ook ik zal de telefoon eens weg moeten leggen. Zo ben ik natuurlijk vaak te vinden op de mat, de mountainbike en op bruiloften, dus een telefoon opnemen zal niet altijd gaan.

Persoonlijk contact is dus echt heel belangrijk voor mij en daarom zal ik jullie ook graag willen leren kennen. Tijdens een kennismaking gaat het dan ook vooral over jullie. Ik wil van alles van jullie weten, want hoe meer ik weet, hoe beter ik voor jullie de bruiloft kan vastleggen.
Kijk maar eens naar de foto hieronder. Ik wist dat de bruid een speciale band had met haar opa dus ik was constant op zoek naar het juiste moment om die band vast te leggen. Voor haar is dit daarom één van de belangrijkste foto's geworden.

Bruidspaar danst met opa

Natuurlijk hebben we het tijdens de kennismaking ook over de planning van jullie dag en hoe de fotografie, en dan met name de portretten, hier het beste bij ingepland kunnen worden. Ik maak een hoop bruiloften mee, dus het hoeft niet alleen over de fotografie te gaan. Ik heb allerlei praktische tips die jullie goed kunnen gebruiken voor jullie bruiloft. Ik vind het simpelweg gewoon leuk om te horen wat jullie allemaal van plan zijn en denk graag met jullie mee om dit tot een succes te maken.

Daarnaast krijgen jullie toegang tot de online portal. In deze online omgeving komt alles wat betreft onze samenwerking terecht. Natuurlijk zal ik dit ook allemaal aan jullie laten zien en uitleggen tijdens de kennismaking, meer hierover bij de pagina over de online portal.

Daarnaast kunnen jullie tijdens de voorbereidingen natuurlijk altijd contact met mij zoeken voor vragen of tips. Aanpassingen in de planning kunnen via de portal doorgegeven worden en ik zal deze aanpassingen ook direct zien.
Kort voor de bruiloft hebben we nog even contact om voor de laatste keer alle details door te nemen om er zeker van te zijn dat ik overal van op de hoogte ben. En daarna is het dan eindelijk zover!

Bruiloft ballon detail foto
Tijdens de bruiloft

Eindelijk! Na zo'n lange tijd plannen is de speciale dag dan eindelijk aangebroken. Het is jullie dag, jullie moeten ongestoord kunnen genieten en daar ga ik en natuurlijk al andere mensen om jullie heen voor zorgen. Het is om die rede dat ik altijd nauw contact hou met de ceremoniemeester en andere mensen die betrokken zijn bij de bruiloft om de organisatie zo strak mogelijk te houden.

Bruidsfotografie tijdens ceremonie
Photo: Eliza Dernovska

Op de bruiloft ben ik onzichtbaar wanneer dat nodig is maar aanwezig wanneer dat moet. Zo zal ik vaak tijdens de ceremonie meer op de achtergrond werken, maar bijvoorbeeld bij de groepsfoto toch echt even de aandacht op moeten eisen zodat ook die foto een succes wordt. Tijdens het feest dans ik lekker mee omdat ik merk dat ik dan veel dichterbij kan komen en mensen zich veel meer open stellen voor mijn camera.
Geen zin in ongemakkelijke poses tijdens de portretten? Gelukkig, ik namelijk ook niet! Zie het als een relaxte wandeling die ik zorgeloos voor jullie vastleg. Ik zal jullie uiteraard hier en daar een beetje 'regisseren' om zo de mooiste beelden te krijgen, maar ik hou van beweging en zie dat dus ook graag terug tijdens deze shoot. Doe maar gek, lach, vermaak elkaar en wees lekker jezelf, zo komen de foto's uiteindelijk ook het beste tot hun recht.
Verder doe ik gedurende de dag gewoon lekker mee. Ik hou van bruiloften en alles wat ermee te maken heeft. Ik ben lekker mezelf, lach mee en heb oprecht een hele leuke tijd tijdens jullie bruiloft.

Na de bruiloft

De bruiloft is voorbij, maar ik werk nog hard door. Na het maken van de nodige back- ups is het nu namelijk aan mij om te zorgen dat al die foto's zorgvuldig uitgekozen en nabewerkt worden. Ik schiet op een dag duizenden foto's en ik zie ze werkelijk allemaal voorbij komen, ik selecteer alleen de aller beste en zorg ervoor dat ze uiteindelijk in de nabewerking nog extra tot hun recht komen door ze echt te transformeren tot mijn eigen unieke stijl.
Natuurlijk begrijp ik dat jullie echt niet kunnen wachten om de eerste foto's te zien en daarom zorg ik er altijd voor dat er binnen een week een preview voor jullie klaarstaat in de online galerij. Op die manier zit de dag nog lekker fris in jullie geheugen en beleven jullie alle momenten opnieuw.
Omdat ik veel aandacht besteed aan het selecteren en de nabewerking heb ik ongeveer 4 tot 6 weken nodig om uiteindelijk alle foto's via de online galerij aan jullie te leveren. Natuurlijk is de galerij te delen met alle vrienden en familie, maar daarnaast kunnen jullie nu ook de selectie gaan maken voor jullie trouwalbum. Jullie kunnen dit aan mij doorgeven via de galerij en vervolgens zal ik met die selectie het album ontwerpen en uiteindelijk weer aan jullie laten zien via de portal. Natuurlijk kunnen jullie hier rustig in jullie eigen tijd doorheen bladeren en aangeven waar jullie graag nog aanpassingen zien voordat het ontwerp uiteindelijk naar de producent gestuurd wordt. De foto voor jullie print mogen jullie op elk gewenst moment doorgeven.
De levering van het album zal enkele weken in beslag nemen en na het overhandigen van het album en de print zit het er dan toch echt op. Het enige wat ik dan nog van jullie vraag is of jullie mijn werk willen beoordelen. Groei is voor mij enorm belangrijk en de beste manier om erachter te komen hoe mijn werk en aanpak is ervaren, is door het te vragen aan mijn eigen klanten!

moderne tools
Tegenwoordig is het internet niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen is tegenwoordig online en heeft een smartphone, daarom maak ik gebruik van de modernste tools om voor jullie als bruidspaar voor een ervaring te zorgen waar gemak, duidelijkheid en stijl voorop staan.
Wedding photographer Bart Rondeel
Photo: Roxy Sun
De online portal

Alle bruidsparen die mij boeken als bruidsfotograaf voor hun bruiloft krijgen een totaalpakket. Hier zit standaard toegang tot de online portal bij in en dat doe ik niet voor niks. Niet alleen is dit voor jullie erg tof en handig, ook voor mij is het een tool waar ik dagelijks gebruik van maak om de communicatie met gemak te laten verlopen. Bovendien bevat de portal ook een online galerij die makkelijk met vrienden en familie te delen is en kunnen jullie zelfs het ontwerp van jullie album via deze tool bekijken en goedkeuren.

De galerij

Een online omgeving waar al jullie foto's in te zien zijn en die na afloop van de bruiloft te delen is met alle vrienden en familie, dat is simpel gezegd de galerij.
USB sticks zijn eigenlijk al niet meer van deze tijd. Technische ontwikkelingen gaan zo snel dat de nieuwste laptops al geen USB ingang meer hebben. Alles is verbonden met het internet en dat is waarom de online galerij zo enorm waardevol is.
Het is snel, simpel, ziet er mooi uit en tegenwoordig heel belangrijk, het werkt feilloos op alle apparaten. Daarnaast zijn er ook over details als de beveiliging en toegankelijkheid nagedacht en kan ik de zal ik de foto's voor jullie per overzichtelijk indelen in verschillende categorieën

Trouwfotografie galerij voorbeeld

Jullie krijgen exclusieve digitale rechten om als enige de files in hoge resolutie en uiteraard zonder mijn bedrijfslogo te kunnen downloaden. Daarnaast kunnen jullie ook zelf beslissen welke foto's allemaal te zien zijn voor vrienden en familie. Misschien vinden jullie sommige foto's iets te persoonlijk en hoeven die niet perse gedeeld te worden, jullie kunnen deze foto's dan makkelijk verbergen voor anderen.
Ook bevat de galerij de handige functies om jullie favorieten te selecteren. Ik kan deze selectie dan weer gebruiken in het ontwerp van het trouwalbum.

Hebben jullie interesse in het bestellen van prints? Dan kan ik zelfs een ander type galerij voor jullie aanmaken waarin jullie heel makkelijk kunnen zien hoe de foto er aan de muur uitziet.

Bruidsfotografie print voorbeeld

Kortom, de galerij is echt helemaal van deze tijd en maakt niet alleen het delen van de foto's na de bruiloft super makkelijk, het is ook nog eens heel erg veilig en bovendien dag en nacht te bekijken.

Bruidsfotografie galerij voorbeeld
Album ontwerp

Nadat ik van jullie de favoriete foto's heb doorgekregen via de galerij ga ik aan de slag met het ontwerp van het album. Uiteraard is de layout afhankelijk van de grootte van het album dat jullie bestellen. Foto's komen wel echt het beste tot hun recht wanneer ze groot worden geprint, dus ik raad het niet aan té veel foto's te selecteren, dan wordt het erg druk.

Zodra ik het eerste ontwerp af heb kunnen jullie deze inzien via de portal. Jullie kunnen er doorheen bladeren en zelfs aangegeven waar jullie graag aanpassingen zien. Na de nodige aanpassingen komen we uiteindelijk bij het ontwerp dat naar de producent gestuurd zal worden. Dit gebeurd pas zodra jullie dit goedkeuren in de portal zodat hier geen misverstand over kan ontstaan. Hieronder een voorbeeld van een groot album 35x35 cm waarin het bruidspaar vraagt om de tekst iets kleiner te maken.

Album Design proofing voorbeeld
communicatie tools

Naast deze paradepaardjes van de portal is er ook over de formaliteiten nagedacht. Zo zijn er formulieren waarin jullie de album opties rustig in jullie eigen tijd kunnen bekijken. Ook zijn er formulieren om wat contactgegevens met mij te delen (denk aan bijvoorbeeld de ceremoniemeester of de trouwlocatie) en is er een heel handig formulier waarin jullie de planning van de dag kunnen invullen zodat het voor mij altijd duidelijk is hoe de planning eruit ziet. Zelfs de facturen en dergelijke zijn hier allemaal in terug te vinden in kunnen jullie in je eigen tijd inzien.