Loading...

Bruidsfotograaf Bart Rondeel

Exclusief voor bruidsparen die mij gevonden hebben via theperfectwedding.nl heb ik een speciale kortingscode voor 10% extra korting op al mijn producten. Schrijf hem snel op:

2020TPW

Om jullie zoektocht naar een bruidsfotograaf zo makkelijk mogelijk te maken wil ik jullie eerst vragen een keuze te maken uit de 3 opties hieronder.

Trouwen in Nederland

Hoe kies je een bruidsfotograaf?

Jullie zijn druk bezig met de voorbereidingen voor jullie bruiloft en zijn inmiddels toegekomen aan het kiezen van jullie bruidsfotograaf. Het is daarom niet gek dat jullie via theperfectwedding.nl ook op mijn website terecht zijn gekomen. Ik neem aan dat jullie inmiddels ook wel gemerkt hebben dat het aanbod van trouwfotografen groot is en dat er een enorme diversiteit is als het gaat om de fotografische stijl, tarieven en de service en persoonlijkheid van de fotografen. Dus waar moet je dan op letten als bruidspaar?

- Kosten van een bruidsfotograaf
Natuurlijk zullen jullie je moeten verdiepen in wat een bruidsfotograaf gemiddeld kost en op basis daarvan een budget bepalen. Er is werkelijk voor ieder wat wils, maar besef hierbij wel, zoals bij veel dingen in het leven, dat jullie vaak krijgen waarvoor jullie betalen. De foto's zijn één van de weinige dingen die overblijven na de bruiloft en een realistisch budget voor jullie fotograaf is daarom een investering voor de toekomst.
Mijn tarieven beginnen bij 1495,- voor 6 uur, inclusief een album, print en reiskosten binnen Nederland. Daarnaast krijgen jullie natuurlijk toegang tot de online portal en galerij en bied ik ook voordeelpakketten aan voor bruidsparen die echt op zoek zijn naar een compleet pakket. In mijn brochure ga ik hier in detail op in.

- Stijl
Ook is de stijl van de trouwfoto's belangrijk want laten we eerlijk zijn, smaken verschillen nou eenmaal.
Wat vinden jullie mooi en wat vinden jullie belangrijk om terug te zien in de foto's? Veel creativiteit, alle mooie momenten die echt het verhaal van jullie dag vertellen? En wat vinden jullie van de nabewerking, houden jullie van kleur en veel contrast, misschien wat toffe zwart wit foto's? Willen jullie echt unieke foto's, het soort dat je niet op elke website terug ziet?

- Service en persoonlijkheid
Service en persoonlijkheid van de bruidsfotograaf zijn daarnaast heel belangrijk. Jullie willen toch ook zorgeloos jullie bruiloft beleven? Een goede fotograaf zorgt ervoor dat hij tot in de puntjes voorbereid is en dat zie je terug in zijn service en betrokkenheid. Daarnaast is het iemand die tijdens de mooiste dag van jullie leven erg dichtbij alle emotionele momenten van de bruiloft aanwezig zal zijn. Zorg daarom ook voor een goede klik met jullie bruidsfotograaf en kies iemand waarvan jullie oprecht het gevoel krijgen dat het leuk zou zijn om diegene er de hele dag bij te hebben.

- Een kwalitatief totaalpakket
Geen onverwachte kosten, jullie weten precies waar jullie aan toe zijn. Voor alle bruidsparen die mij inhuren zal er een online omgeving worden gecreëerd waar alles omtrent mijn fotografie in terug te vinden is. Hier zit natuurlijk jullie persoonlijke online galerij in waar alle foto's uiteindelijk in te zien zullen zijn, maar dat is lang niet het enige, zie mijn werkwijze voor meer informatie. Naast alle moderne digitale tools lever ik ook standaard een prachtig album en print voor aan de muur. Bovendien ben ik in heel Nederland beschikbaar en reken ik geen reiskosten!
In mijn gratis brochure vinden jullie al direct veel meer informatie terug. Dit is geen irritante wekelijkse nieuwsbrief, maar gewoon een hoop extra informatie over mijn fotografie. Vraag hem alvast aan en scrol ondertussen rustig door om meer over mij en mijn fotografie te leren kennen.

Vraag mijn gratis brochure aan!

gemeentehuis-trouwen-haarlem

Creatieve en journalistieke bruidsfotografie door heel Nederland

Ik omschrijf mijn stijl als creatief en journalistiek. Ik ben gek op de mooie tradities, heerlijke emoties en gestoorde momenten die uniek zijn op bruiloften. Ik hou van de blijdschap, vreugde en liefde die je voelt in elk moment. En de beste manier om dit allemaal vast te leggen is door met een journalistieke stijl te fotograferen. Het draait allemaal om het verhaal en wat er gebeurt op jullie trouwdag. Het gaat om de emoties, momenten, details en al het leuks dat er komt kijken bij de mooiste dag van jullie leven.
Daarnaast beschrijf ik mijn fotografische stijl ook graag als creatief. Ik fotografeer met ongebruikelijk lenzen en door mijn ervaring en oog voor detail leg ik alles op een unieke wijze vast. Als het journalistieke deel het verhaal zelf is, dan is het creatieve deel zeker hoe het verhaal verteld wordt. En zoals iedereen weet is een goed verhaal pas het halve werk, een verhaal is pas af als het ook op de juiste manier verteld wordt.
In jullie geval betekent dat een serie creatieve foto's die jullie bruiloft op een journalistieke manier in beeld brengt, samengebracht in een kwalitatief totaalpakket, geleverd als album, print en natuurlijk in een online galerij.

klik op de foto's voor meer

Vraag mijn gratis brochure aan!

Bruidspaar wandeling in haarlem

Dit ben ik

Kort gezegd ben ik een creatieve doener die houdt van het leven, mijn familie/vrienden en mijn camera-schuwe kat(zoals te zien op de foto), Snow.
Ik hou van sporten en ben regelmatig te vinden op de mat voor wat Braziliaans Jiu-Jitsu, of in de duinen en zelfs de Alpen om van de mooiste trails af te crossen met mijn mountainbike. Ik reis veel en fotografeer ook graag in mijn vrije tijd. Daarnaast spendeer ik veel tijd met mijn vrouw en ben ik eigenlijk wel een beetje een geek, die naast videogames, ook houdt van de technische kant van de fotografie.
Ik heb altijd al creatieve een kant gehad en dat uitte zich tijdens mijn tienerjaren vooral in het drummen. Het was de liefde voor het drumstel en muziek in het algemeen die mij heeft doen besluiten een opleiding voor geluidstechniek te volgen toen ik klaar was met de middelbare school. Op deze school heb ik mijn vrouw Roxy leren kennen en zij was degene die na een aantal jaar verkering haar modeblog startte en mij een camera in de handen duwde om foto's voor haar te maken. Een fotograaf was geboren.

Kwaliteit, creativiteit en een persoonlijke aanpak

Wat maakt mijn trouwfotografie uniek?

Veel fotografen uit Haarlem zullen claimen de beste te zijn, maar of zij ook de beste zijn voor jullie als bruidspaar ligt voor een groot deel ook aan de klik die jullie hebben met de bruidsfotograaf. Naast die klik is het totaalplaatje enorm belangrijk en zullen jullie merken dat fotograferen zoveel meer is dan alleen foto's maken.
In mijn geval zijn het de kwaliteit, creativiteit en persoonlijke aanpak die mij uniek maken en waarmee ik keer op keer weer een geweldig bruidspaar ontzettend blij mag maken met een fantastische fotoreportage van hun bruiloft.

Kwaliteit van mijn fotografie als geheel

Als ik het over kwaliteit heb, dan bedoel ik hiermee het totaalbeeld van mijn werk. Het gaat hierbij natuurlijk om de foto's, die vastgelegd worden met professionele camera's en de beste lenzen. De nabewerking van de foto's op een kleurvolle en contrastrijke manier waardoor ze echt van het papier af springen. Maar daarnaast zie je het ook in mijn producten en service terug. Ik lever alleen topproducten, albums worden handgemaakt, prints tot A2 formaat print ik zelfs helemaal zelf en al mijn klanten krijgen hun eigen toegang tot een zeer moderne online portal waar alles rondom onze samenwerking in komt te staan.

Creativiteit in de trouwfoto's zelf

Fotografie is kunst en het is daarom belangrijk trouwfoto's niet alleen van één standpunt vast te leggen. Het gaat om het verhaal van de trouwdag en de manier waarop deze in beeld gebracht wordt. Het op een creatieve manier vastleggen van die mooie momenten en kleine details tijdens de bruiloft, dat is waar ik mij als fotograaf in onderscheid. Ga maar eens door mijn algemene portfolio en je ziet gelijk wat ik hiermee bedoel.

Een persoonlijke aanpak die je overal in terug ziet

In mijn brochure heb ik een gedeelte toegevoegd waarom die persoonlijke aanpak in de bruidsfotografie zo enorm belangrijk is. Een leuke test laat jullie zien waarom ik jullie graag wil leren kennen en waarom een oprechte interesse cruciaal is om jullie als koppel en jullie wensen op de beste manier te leren kennen. Mochten jullie benieuwd zijn wat ik bedoel met deze 'test', dan zouden jullie de brochure alvast aan kunnen vragen.

Bruidsfotograaf portret bruidspaar

Wat kost een bruidsfotograaf?

Een totaalpakket

Mijn prijzen beginnen bij €1495,- voor 6 uur bruidsfotografie en zijn voor bruidsparen die echt op zoek zijn naar een mooi totaalpakket. Geen onverwachte kosten achteraf.
Extra uren zijn bij te boeken voor €100,- per uur.

Dit zit daar standaard bij in:

 • Album van 20x20 cm
 • A3 print
 • Honderden foto's
 • Online portal met galerij
 • Reiskosten binnen NL

Meer informatie? In mijn gratis brochure deel ik een hoop meer informatie over de volgende 9 punten

 • Voordeelpakketten
 • Mijn visie
 • De online portal
 • Mijn stijl
 • De online galerij
 • Mijn werkwijze
 • Producten die ik aanbied
 • FAQ van 15 vragen
 • Zeven tips die helpen met de voorbereidingen

Vraag mijn gratis brochure aan!

Bruidspaar wandeling in haarlem

Bruidsfotografie met een verhaal

Mijn werkwijze in het kort

Het doel van mijn fotografie is het zorgen voor een tastbare herinnering aan de mooiste dag van jullie leven, de bruiloft. Hierbij is het belangrijk dat het totaalplaatje klopt, van de eerste kennismaking tot het afleveren van het album. En geloof het of niet, maar dit begint gek genoeg bij jullie. Natuurlijk zullen jullie eerst actief contact met mij moeten opnemen, maar zodra we kennis gaan maken zal ik jullie ook goed moeten leren kennen en daarom is het belangrijk dat jullie je openstellen naar mij. In het boek '7 habits of highly effective people' vertelt Stephan R. Covey hoe belangrijk het is om een situatie vanuit het perspectief van de ander te zien om de situatie echt goed te begrijpen. Ik voer deze denkwijze door in mijn werk als bruidsfotograaf en hecht daarom enorm veel waarde aan het leren kennen van mijn klanten, omdat ik alleen op die manier de persoonlijke aanpak kan garanderen die ik beloof.
Natuurlijk is dit allemaal erg ruim en zegt dit vooral veel over mijn service en niet over wat jullie concreet kunnen verwachten als jullie mij inhuren. Daarom hieronder een aantal concrete punten die mij uniek maken en belangrijk zijn voor het maken van de keuze voor jullie bruidsfotograaf.

Referenties

Ervaringen van andere bruidsparen

Bruidspaar wandeling in haarlem
Linda & William

"Fijne fotograaf om mee te werken, een kunstenaar met veel oog voor het vak! Heel blij dat wij bij Bart terecht zijn gekomen. Zouden we het nog een keer over doen, dan zouden we zeker Bart weer kiezen!"

Bruidspaar wandeling in haarlem
Nadine & Bart

"Bart was onze bruidsfotograaf en we vinden dat hij echt fantastisch werk heeft geleverd. De foto's die hij geleverd heeft zijn ontzettend mooi en creatief, en zijn onze verwachtingen ver te boven gegaan."

Bruidspaar wandeling in haarlem
Laura & Martijn

"Bart heeft fantastische foto's gemaakt van ons huwelijk. Hij was heel de dag aanwezig, maar altijd discreet en op de achtergrond, waardoor hij heel veel mooie "echte" momenten heeft kunnen vastleggen."

Klaar voor jullie volgende stap?

Ik wil jullie graag goed informeren over mijn fotografie zodat jullie een duidelijk beeld hebben wat mijn kernwaardes zijn, hoe ik werk en uiteindelijk wat jullie kunnen verwachten als jullie mij kiezen als de fotograaf voor jullie bruiloft. Daarom is het zo belangrijk dat jullie de volgende stap zetten, het aanvragen van de gratis brochure.

Het is geen nieuwsbrief, maar juist bedoeld om jullie van meer informatie te voorzien. Dus geen zorgen, jullie krijgen na de aanvraag niet opeens een wekelijkse spam e-mail.

Jullie zitten ook nog steeds nergens aan vast. De brochure is slechts een volgende stap in het traject dat ik met al mijn klanten doorloop zodat ik precies weet wat jullie willen en daardoor jullie bruiloft op de beste manier kan vastleggen.

Vraag hem nu aan!

Dit ben ik
Echtgenoot, Jiu Jitsu beöefenaar, drummer, mountainbiker, familie-man, snowboarder, muziekliefhebber, doorzetter, gamer, geek, zwemmer, reiziger, creatieveling, levensgenieter, voedselliefhebber, dierenvriend, inwoner van Haarlem, maar bovenal een gepassioneerde fotograaf.
Photo: Roxy Sun
mijn verhaal

Geboren in Huizen, opgegroeid in Almere en tijdens mijn jeugd en tienerjaren altijd al een sterke drang gehad om altijd maar mijn creativiteit te willen uiten. Als kleuter in de bouwhoek, als kind bij de talentenjacht op school en in mijn tienerjaren als drummer.

Het is dat laatste wat er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat ik mijn opleiding geluidstechniek op het SAE op mijn 19de ben gestart. Het bleek later pas hoe belangrijk deze keuze in mijn leven geweest is.

Het was namelijk op deze school dat ik mijn vrouw Roxy heb leren kennen. Toen natuurlijk nog jong en onvolwassen waren wij 'recording buddies' en hielpen elkaar tijdens de vele geluidsopnames voor onze schoolprojecten. Na wat drumlessen en afspraakjes sloeg de vonk al redelijk snel over en zijn we uiteindelijk gaan samenwonen in Hilversum.

Enkele jaren later in 2012, besloot Roxy te beginnen met een online fashion blog. Natuurlijk had zij hiervoor foto's nodig en uiteraard was ik daar de uitverkorene om als haar fotograaf te dienen.

Hoewel de eerste paar sessies erg moeizaam gingen en auto-stand op de camera mijn vriend was, begon ik na wat snelle fotografiecursussen er toch echt plezier in te krijgen. Ik uitte mij tot dan toe creatief gezien vooral met muziek, dus toen ik merkte dat ik ook oog had voor beeld ging er een wereld voor me open.
Onderstaande afbeelding was een omslagpunt. Hoewel niet perfect (bestaat perfectie eigenlijk wel?), wist ik hier toch een gevoel vast te leggen en deed deze foto mij realiseren dat dit de weg was die ik wilde gaan volgen. Vanaf dit moment heb ik er dan ook actief werk van gemaakt om van fotografie mijn vak te maken.

oNZE trouwdag

Na de enorm grote stap en het besluit samen een huis te kopen in Haarlem eind 2013, hebben we direct onze familie uitgebreid met een kleine harige, maar vooral ook luidruchtig en baldadige miauw-machine genaamd Snow (Zoals op de foto hierboven te zien, houdt Snow niet van poseren).
In 2014 was het dan zover, ik vroeg Roxy ten huwelijk in Parijs (De stad waar we onze eerst vakantie hebben gevierd). En zoals zoveel enthousiaste bruidsparen die net verloofd zijn, begonnen ook wij direct met de voorbereidingen voor de bruiloft.

Photo: Giacomo Vesprini
Krup Studio

Ook voor onze waren de prioriteiten vrij snel duidelijk. We zijn dus direct op zoek gegaan naar de trouwlocatie en hadden onze beslissing al direct gemaakt bij ons eerste bezoek. Wij zijn geen twijfelaars, als het direct goed voelt, waarom niet?
Zo waren direct daarna ook de fotograaf en videograaf voor ons een makkelijke keuze en was er geen moment van twijfel dat ook zij onze bruiloft fantastisch gingen vastleggen.
Met de belangrijkste dingen uit de weg waren het nu nog vooral details, dat klinkt als een simpele klus, maar er komt toch een hoop bij kijken; bloemen, pak, trouwjurk, taart, planning van de dag, getuigen, uitnodigingen en noem maar op.
Een hele hoop te regelen binnen een jaar, maar de drukste periode waren toch wel de laatste 3 maanden voor de bruiloft. Ik had namelijk bedacht om op mijn eigen bruiloft voor de entertainment te zorgen en heb mijn 3 beste vrienden en tevens bandleden gevraagd een optreden met mij te verzorgen op mijn bruiloft. Het gevolg was 3 maanden lang zwoegen in de oefenruimte om op mijn bruiloft ons eerste optreden ooit te verzorgen.

Photo: Giacomo Vesprini
Krup Studio

De avond voor de bruiloft hebben we tijd ingepland om alvast een shoot te doen met z'n tweeën. De rede hiervoor was zodat we op de trouwdag zelf niet heel lang weg hoefde te zijn voor de foto's. Ik mocht de jurk uiteraard pas de volgende dag zien, dus Roxy had besloten haar feestjurk aan te doen voor die shoot.
Zoals bijna elke bruidegom zag ook ik op tegen het poseren, maar dit bleek uiteindelijk nergens voor nodig. Het was meer gewoon een wandeling in het park rond onze trouwlocatie en ik heb er eerlijk gezegd best van genoten. Het scheelde ook dat we al een hele hoop mooie foto's hadden zodat de druk op de dag zelf er een beetje af was.

En toen was het eindelijk zover; 17/06/2015, onze trouwdag. Door de goede voorbereiding verliep alles heerlijk soepel en was ook de fotoshoot tussendoor nog erg leuk om te doen. Nu bleek ook dat Roxy niet had stilgezeten de maanden voor onze bruiloft want zij had met een groep vrienden maanden geoefend om een dans voor mij als verrassing in te studeren. Daarbij bleek dat ook het oefenen met de band niet voor niks was geweest. Nog niet eerder hadden de mensen van de trouwlocatie een band zien spelen waar de bruidegom zelf deel van uitmaakte en ons eerste optreden samen was dan ook een groot succes.
En dat is precies wat we wilde, een bruiloft die van ons was, ons eigen gemaakt met persoonlijke dingen en creativiteit. Het was werkelijke de mooiste dag van ons leven en dankzij de foto's zullen we dat ook nooit vergeten.

Photo: Giacomo Vesprini
Krup Studio
contact

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Brochure / Datum-check

Vul dit formulier in voor het aanvragen van de gratis brochure en doe eventueel gelijk een datum-check!
Let op! Dit is geen nieuwsbrief waarmee ik jullie wekelijks zal spammen, maar gewoon duidelijke en waardevolle informatie die in jullie eigen tijd doorgenomen kan worden.

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.

Oriënteren

Jullie zitten nog in de oriëntatiefase en er is dus nog een hoop werk aan de winkel. Ik stel daarom voor dat jullie eerst even rustig mijn website doornemen om een goede indruk op te doen van mijn bruidsfotografie.

Toch direct wat meer informatie? Vraag mijn gratis brochure aan (dit is geen wekelijkse spam-nieuwsbrief). Deze is in jullie eigen tijd door te nemen en jullie vinden daar informatie over de volgende punten terug:

 • De voordeelpakketten die ik aanbied
 • Mijn basisprincipes: Kwaliteit, creativiteit en een persoonlijke aanpak
 • Mijn stijl
 • De producten die ik aanbied
 • De online portal (inclusief de online galerij)
 • Antwoord op 15 veelgestelde vragen
 • Handige tips voor de planning van jullie bruiloft
Extra informatie

Ok, straight to the point, daar hou ik wel van!

De brochure is geen wekelijkse nieuwsbrief, dus geen irritante spam, maar gewoon duideijke informatie die jullie in jullie eigen tijd rustig door kunnen nemen.
Vraag hem aan voor direct een enorme schat aan informatie over mijn bruidsfotografie. Ik ga hier op de volgende punten veel dieper in:

 • Mijn basisprincipes: Kwaliteit, creativiteit en een persoonlijke aanpak
 • De voordeelpakketten die ik aanbied
 • De online portal (inclusief de online galerij)
 • De producten die ik aanbied
 • Mijn stijl
 • Handige tips voor de planning van jullie bruiloft
 • En antwoord op 15 veel gestelde vragen
contact

WOW Rustig aan!
Ik zal nooit direct boeken voordat we eerst even kennis gemaakt hebben, dat is heel belangrijk! Natuurlijk het liefst in persoon, maar als dat lastig is zouden we ook even via Skype een gesprek in kunnen plannen voor het eerste gesprek.

Vul het contactformulier hieronder in en deel zoveel informatie als jullie zelf willen. Natuurlijk krijgen jullie ook direct toegang tot mijn gratis brochure. Hierin staat veel meer informatie over hoe ik werk, welke voordeelpakketten ik aanbied en kunnen jullie er handige tips in terug vinden.