Bas & Chi
10-06-2023

Bas

Geboren in Oosterhout, en getogen in onder andere Delft, Amsterdam-Zuid, München en op de verschillende bergen in de Alpen. Het liefst zou ik ook willen trouwen bovenop de berg of in mijn CrossFit box, maar daar heb ik Chi nog niet van kunnen overtuigen.

&

Chi

Geboren en getogen in Delft, maar nu wonend in Voorburg. Dit jaar begin ik mijn opleiding tot psychiater in Delft. Ik ben een fanatieke verzamelaar van onder andere bordspellen en planten en ik zou dit graag willen uitbreiden naar katten, maar daar moet ik Bas nog van overtuigen.

00
Days
00
Hrs
00
Min
00
Sec

Ons verhaal

Als echte millennials hebben wij elkaar leren kennen via Tinder. We hadden allebei de insteek dat dit wel 'casual' zou blijven, en nu zijn we alweer 5+ jaren verder en wonen we samen met kat Pumba en veel planten in ons koopappartement in Voorburg.

Verloving
Nadat Chi begin 2022 afstudeerde in de geneeskunde, zijn we op vakantie geweest naar Sicilië. Aldaar hebben we een kleine week doorgebracht op het prachtige eiland Salina, één van de Eolische Eilanden. Bas heeft de hele trektocht naar de top van de Monte Fossa delle Felci de ring in het voorvakje van de rugtas gedragen en heeft bovenop de berg, met camera op statief, Chi ten huwelijk gevraagd (waarvan je de foto van het daadwerkelijke moment hierboven kan bewonderen).

Onze plannen voor na de bruiloft
Na onze bruiloft, zullen we 1 dagje heerlijk thuis bijkomen met kat op de bank en gaan we op maandag 12 juni richting Colombia voor 3 weken. In de toekomst hebben we nog plannen om nog meer katten te adopteren, en ook wat bergen te beklimmen (daar hebben we gelukkig elkaar van kunnen overtuigen).

Bruiloft Bas & Chi

Programma

Ceremonie

Locatie:
Hortus Botanicus in Leiden

We starten onze bruiloft met een kleine verrassing, dus kom op tijd en bewonder ook alvast de prachtige tuin.

Aanvang gasten: 14:00 - 14:20
Start ceremonie: 14:45

Adres:
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Receptie en toost

Locatie:
Hortus Botanicus in Leiden


Toostmoment en aansnijden bruidstaart: 15:30
Start receptie: 16:00

Adres:
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Diner

Locatie:
Hortus Botanicus in Leiden

Alleen voor de intimi.

Adres:
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Feest

Locatie:
Hortus Botanicus in Leiden

Een knallend feest om een fantastische dag af te sluiten. Dit mag zeker niet ontbreken!

Inloop: 21:00
start feest: 21:15

Adres:
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

De ceremoniemeesters

Wij zijn Max, Laurens en Nina.
Waarom zou je 1 ceremoniemeester nemen als je er net zo goed 3 kan hebben? We zijn goede vrienden van het bruidspaar en daarnaast vormen we met zijn vijven een gilde in Gloomhaven (extra punten voor de gasten die deze referentie begrijpen!). Uiteraard gaan we de dag in goede banen leiden en zijn we al volop bezig met de voorbereidingen.

Mochten jullie nog leuke ideeën hebben, een verrassing willen verzorgen, vragen hebben of andere zaken hebben over de voorbereiding of de dag zelf dan kunnen jullie een e-mail sturen naar onderstaand e-mail adres. Wij kijken alvast uit naar een prachtige en onvergetelijke dag!

E-mail

Bruiloft Bas & Chi

Praktische informatie

Hoe kom ik daar?

Aan jullie de vriendelijke suggestie om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. De Hortus Botanicus is slechts op 13 minuten loopafstand van station Leiden Centraal (en dan hoef je ook onderling niet te vechten wie de BOB gaat zijn).

Is dit geen optie? Dan kan parkeren net buiten het centrum op het dichtbij gelegen Parkeerterrein Haagweg (Haagweg 6, 2311 AA in Leiden). Vanaf dit parkeerterrein brengen gratis pendelbusjes jullie naar onze trouwlocatie. Voor de terugweg kunnen jullie bellen om jullie weer op te laten halen: 071 – 512 0071. Let op: dit kan tot 24:00!

Zijn de kinderen welkom?

We vinden kinderen erg leuk, maar willen deze dag graag alleen met volwassenen vieren. We vragen hiervoor jullie begrip.

Is er een dresscode?

Ja. Feestelijk en netjes.
(Lieve Alex, dit betekent helaas geen spijkerbroek!)

Mag ik zelf foto's maken?

Er zal de hele dag een fantastische fotograaf aanwezig zijn op de bruiloft. Wij vragen jullie daarom om zelf geen foto's of video's te maken van ons, of van onze bruiloft. De gemaakte foto's kunnen jullie enkele weken na de bruiloft vinden op deze website.

Restaurant  tips

Zoek je aansluitend op de receptie nog een leuk plekje om te eten? Hieronder een aantal suggesties:

Aloha
Steenstraat 22
2312 BW Leiden
Tel: 071 8899088

Vina's noodles
Steenstraat 8
2312 BW Leiden
Tel: 071 5149176

Everest Tandoori
Noordeinde 15
2311 CA Leiden
Tel: 071 5128025

Help! Ik heb een andere vraag!

Heb je dieetwensen? Zou je graag een speech of iets anders leuks willen doen? Of is er iets anders waar we rekening mee moeten houden of wat je ons zou willen laten weten?

Neem dan contact op met de ceremoniemeesters via basenchigaantrouwen@gmail.com.

E-mail

Cadeautips

Ons trouwalbum

Help ons aan het album met deze cadeaubon. Hij wordt gratis bij jullie thuisgestuurd en jullie kunnen er een persoonlijke boodschap op achterlaten.

onze toekomst

Help ons met alles wat het getrouwde leven met zich meebrengt. Onze toekomstplannen, het huis of wellicht onze huwelijksreis, een bijdrage is altijd welkom. Dat kan middels een envelop of overboeking via QR-code op de bruiloft.

Kom je ook?

Het bruidspaar is getrouwd, de bruiloft is voorbij.
Het RSVP formulier is daaom verwijderd.

contact

Wij bijten niet!

Als jullie nog aan het oriënteren zijn is het misschien beter eerst even mijn gratis brochure aan te vragen. Hier deel ik veel meer informatie over mijn werkwijze, voordeelpakketten en extra's die jullie allemaal kunnen verwachten als jullie mij boeken.

Zijn jullie al overtuigd neem dan gerust contact op via onderstaand formulier.

Datum-check en brochure

Wij bijten niet!

Check of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum en ik stuur jullie direct mijn brochure toe. Staat de trouwdatum nog niet vast? Laat dan weten welke datum jullie voorkeur heeft.

Misschien zijn jullie echter al overtuigd en willen jullie direct afspreken. Dat kan ook!
Neem dan gerust contact op door op de button hieronder te klikken en jullie gegevens achter te laten.

persoonlijke aanpak
De keuze voor een fotograaf is heel persoonlijk. Naast de fotografische stijl zijn het karakter en de waardes van de fotograaf één van de belangrijkste criteria om jullie keuze te maken. Als ik iemand inhuur hou ik van een persoonlijke aanpak waarbij er duidelijk en snel gecommuniceerd wordt. Het is om die rede dat ik deze werkwijze ook zelf toepas als fotograaf.
Bart Rondeel bruidsfotograaf
Photo: Roxy Sun
Voor de bruiloft

Jullie mogen deze aanpak dan ook direct van mij verwachten. Bel me, app me of mail me en je mag altijd een reactie van mij verwachten. Natuurlijk ook zo snel mogelijk, maar ook ik zal de telefoon eens weg moeten leggen. Zo ben ik natuurlijk vaak te vinden op de mat, de mountainbike en op bruiloften, dus een telefoon opnemen zal niet altijd gaan.

Persoonlijk contact is dus echt heel belangrijk voor mij en daarom zal ik jullie ook graag willen leren kennen. Tijdens een kennismaking gaat het dan ook vooral over jullie. Ik wil van alles van jullie weten, want hoe meer ik weet, hoe beter ik voor jullie de bruiloft kan vastleggen.
Kijk maar eens naar de foto hieronder. Ik wist dat de bruid een speciale band had met haar opa dus ik was constant op zoek naar het juiste moment om die band vast te leggen. Voor haar is dit daarom één van de belangrijkste foto's geworden.

Bruidspaar danst met opa

Natuurlijk hebben we het tijdens de kennismaking ook over de planning van jullie dag en hoe de fotografie, en dan met name de portretten, hier het beste bij ingepland kunnen worden. Ik maak een hoop bruiloften mee, dus het hoeft niet alleen over de fotografie te gaan. Ik heb allerlei praktische tips die jullie goed kunnen gebruiken voor jullie bruiloft. Ik vind het simpelweg gewoon leuk om te horen wat jullie allemaal van plan zijn en denk graag met jullie mee om dit tot een succes te maken.

Daarnaast krijgen jullie toegang tot de online portal. In deze online omgeving komt alles wat betreft onze samenwerking terecht. Natuurlijk zal ik dit ook allemaal aan jullie laten zien en uitleggen tijdens de kennismaking, meer hierover bij de pagina over de online portal.

Daarnaast kunnen jullie tijdens de voorbereidingen natuurlijk altijd contact met mij zoeken voor vragen of tips. Aanpassingen in de planning kunnen via de portal doorgegeven worden en ik zal deze aanpassingen ook direct zien.
Kort voor de bruiloft hebben we nog even contact om voor de laatste keer alle details door te nemen om er zeker van te zijn dat ik overal van op de hoogte ben. En daarna is het dan eindelijk zover!

Bruiloft ballon detail foto
Tijdens de bruiloft

Eindelijk! Na zo'n lange tijd plannen is de speciale dag dan eindelijk aangebroken. Het is jullie dag, jullie moeten ongestoord kunnen genieten en daar ga ik en natuurlijk al andere mensen om jullie heen voor zorgen. Het is om die rede dat ik altijd nauw contact hou met de ceremoniemeester en andere mensen die betrokken zijn bij de bruiloft om de organisatie zo strak mogelijk te houden.

Bruidsfotografie tijdens ceremonie
Photo: Eliza Dernovska

Op de bruiloft ben ik onzichtbaar wanneer dat nodig is maar aanwezig wanneer dat moet. Zo zal ik vaak tijdens de ceremonie meer op de achtergrond werken, maar bijvoorbeeld bij de groepsfoto toch echt even de aandacht op moeten eisen zodat ook die foto een succes wordt. Tijdens het feest dans ik lekker mee omdat ik merk dat ik dan veel dichterbij kan komen en mensen zich veel meer open stellen voor mijn camera.
Geen zin in ongemakkelijke poses tijdens de portretten? Gelukkig, ik namelijk ook niet! Zie het als een relaxte wandeling die ik zorgeloos voor jullie vastleg. Ik zal jullie uiteraard hier en daar een beetje 'regisseren' om zo de mooiste beelden te krijgen, maar ik hou van beweging en zie dat dus ook graag terug tijdens deze shoot. Doe maar gek, lach, vermaak elkaar en wees lekker jezelf, zo komen de foto's uiteindelijk ook het beste tot hun recht.
Verder doe ik gedurende de dag gewoon lekker mee. Ik hou van bruiloften en alles wat ermee te maken heeft. Ik ben lekker mezelf, lach mee en heb oprecht een hele leuke tijd tijdens jullie bruiloft.

Na de bruiloft

De bruiloft is voorbij, maar ik werk nog hard door. Na het maken van de nodige back- ups is het nu namelijk aan mij om te zorgen dat al die foto's zorgvuldig uitgekozen en nabewerkt worden. Ik schiet op een dag duizenden foto's en ik zie ze werkelijk allemaal voorbij komen, ik selecteer alleen de aller beste en zorg ervoor dat ze uiteindelijk in de nabewerking nog extra tot hun recht komen door ze echt te transformeren tot mijn eigen unieke stijl.
Natuurlijk begrijp ik dat jullie echt niet kunnen wachten om de eerste foto's te zien en daarom zorg ik er altijd voor dat er binnen een week een preview voor jullie klaarstaat in de online galerij. Op die manier zit de dag nog lekker fris in jullie geheugen en beleven jullie alle momenten opnieuw.
Omdat ik veel aandacht besteed aan het selecteren en de nabewerking heb ik ongeveer 4 tot 6 weken nodig om uiteindelijk alle foto's via de online galerij aan jullie te leveren. Natuurlijk is de galerij te delen met alle vrienden en familie, maar daarnaast kunnen jullie nu ook de selectie gaan maken voor jullie trouwalbum. Jullie kunnen dit aan mij doorgeven via de galerij en vervolgens zal ik met die selectie het album ontwerpen en uiteindelijk weer aan jullie laten zien via de portal. Natuurlijk kunnen jullie hier rustig in jullie eigen tijd doorheen bladeren en aangeven waar jullie graag nog aanpassingen zien voordat het ontwerp uiteindelijk naar de producent gestuurd wordt. De foto voor jullie print mogen jullie op elk gewenst moment doorgeven.
De levering van het album zal enkele weken in beslag nemen en na het overhandigen van het album en de print zit het er dan toch echt op. Het enige wat ik dan nog van jullie vraag is of jullie mijn werk willen beoordelen. Groei is voor mij enorm belangrijk en de beste manier om erachter te komen hoe mijn werk en aanpak is ervaren, is door het te vragen aan mijn eigen klanten!

moderne tools
Tegenwoordig is het internet niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Iedereen is tegenwoordig online en heeft een smartphone, daarom maak ik gebruik van de modernste tools om voor jullie als bruidspaar voor een ervaring te zorgen waar gemak, duidelijkheid en stijl voorop staan.
Wedding photographer Bart Rondeel
Photo: Roxy Sun
De online portal

Alle bruidsparen die mij boeken als bruidsfotograaf voor hun bruiloft krijgen een totaalpakket. Hier zit standaard toegang tot de online portal bij in en dat doe ik niet voor niks. Niet alleen is dit voor jullie erg tof en handig, ook voor mij is het een tool waar ik dagelijks gebruik van maak om de communicatie met gemak te laten verlopen. Bovendien bevat de portal ook een online galerij die makkelijk met vrienden en familie te delen is en kunnen jullie zelfs het ontwerp van jullie album via deze tool bekijken en goedkeuren.

De galerij

Een online omgeving waar al jullie foto's in te zien zijn en die na afloop van de bruiloft te delen is met alle vrienden en familie, dat is simpel gezegd de galerij.
USB sticks zijn eigenlijk al niet meer van deze tijd. Technische ontwikkelingen gaan zo snel dat de nieuwste laptops al geen USB ingang meer hebben. Alles is verbonden met het internet en dat is waarom de online galerij zo enorm waardevol is.
Het is snel, simpel, ziet er mooi uit en tegenwoordig heel belangrijk, het werkt feilloos op alle apparaten. Daarnaast zijn er ook over details als de beveiliging en toegankelijkheid nagedacht en kan ik de zal ik de foto's voor jullie per overzichtelijk indelen in verschillende categorieën

Trouwfotografie galerij voorbeeld

Jullie krijgen exclusieve digitale rechten om als enige de files in hoge resolutie en uiteraard zonder mijn bedrijfslogo te kunnen downloaden. Daarnaast kunnen jullie ook zelf beslissen welke foto's allemaal te zien zijn voor vrienden en familie. Misschien vinden jullie sommige foto's iets te persoonlijk en hoeven die niet perse gedeeld te worden, jullie kunnen deze foto's dan makkelijk verbergen voor anderen.
Ook bevat de galerij de handige functies om jullie favorieten te selecteren. Ik kan deze selectie dan weer gebruiken in het ontwerp van het trouwalbum.

Hebben jullie interesse in het bestellen van prints? Dan kan ik zelfs een ander type galerij voor jullie aanmaken waarin jullie heel makkelijk kunnen zien hoe de foto er aan de muur uitziet.

Bruidsfotografie print voorbeeld

Kortom, de galerij is echt helemaal van deze tijd en maakt niet alleen het delen van de foto's na de bruiloft super makkelijk, het is ook nog eens heel erg veilig en bovendien dag en nacht te bekijken.

Bruidsfotografie galerij voorbeeld
Album ontwerp

Nadat ik van jullie de favoriete foto's heb doorgekregen via de galerij ga ik aan de slag met het ontwerp van het album. Uiteraard is de layout afhankelijk van de grootte van het album dat jullie bestellen. Foto's komen wel echt het beste tot hun recht wanneer ze groot worden geprint, dus ik raad het niet aan té veel foto's te selecteren, dan wordt het erg druk.

Zodra ik het eerste ontwerp af heb kunnen jullie deze inzien via de portal. Jullie kunnen er doorheen bladeren en zelfs aangegeven waar jullie graag aanpassingen zien. Na de nodige aanpassingen komen we uiteindelijk bij het ontwerp dat naar de producent gestuurd zal worden. Dit gebeurd pas zodra jullie dit goedkeuren in de portal zodat hier geen misverstand over kan ontstaan. Hieronder een voorbeeld van een groot album 35x35 cm waarin het bruidspaar vraagt om de tekst iets kleiner te maken.

Album Design proofing voorbeeld
communicatie tools

Naast deze paradepaardjes van de portal is er ook over de formaliteiten nagedacht. Zo zijn er formulieren waarin jullie de album opties rustig in jullie eigen tijd kunnen bekijken. Ook zijn er formulieren om wat contactgegevens met mij te delen (denk aan bijvoorbeeld de ceremoniemeester of de trouwlocatie) en is er een heel handig formulier waarin jullie de planning van de dag kunnen invullen zodat het voor mij altijd duidelijk is hoe de planning eruit ziet. Zelfs de facturen en dergelijke zijn hier allemaal in terug te vinden in kunnen jullie in je eigen tijd inzien.